Den første regjeringen går hardt til verks mot «energisyndere»: Tre (!) års fengsel

Read Time:1 Minute, 53 Second

Alle som har det varmere enn 19 grader hjemme under en gasskrise eller varmer vannet i bassenget for mye, må forvente en streng fengselsstraff i Sveits: Den føderale loven om nasjonal økonomisk forsyning gir høye bøter – og for svært høy «oppvarming» inntil tre års fengsel.

Østerrikere kan bare håpe at de grønne medlemmene av regjeringen ikke ønsker å ta i bruk denne tøffe tilnærmingen fra sveitserne: Den føderale loven om den nasjonale økonomiske forsyningen til våre naboer fastsetter også harde straffer for alle de innbyggerne som ikke overholder regler for gassmangel og ikke ønsker å følge myndighetenes retningslinjer.

Og ifølge sveitsiske «Blick» risikerer spesielt urimelige «oppvarmingssyndere» ikke bare høye bøter, men til og med opptil tre års fengsel.

Økonomiminister Guy Parmelin (SVP)

Økonomiminister kunngjør “selektive kontroller”

Og det er det sveitsisk lov tilsier: I bygninger oppvarmet med gass kan de innvendige rommene varmes opp til maksimalt 19 grader, varmtvann kan kun varmes opp til 60 grader. Varmestråler eller varmluftstelt er da forbudt, det samme er bruk av badstue og åpning eller oppvarming av svømmebassenger.

Den som ser bort fra disse kravene risikerer fengsel eller bot. Ved forsettlig handling er det mulig med fengselsstraff på inntil tre år eller bot. Selv ved uaktsomme overtredelser av tiltakene kan det tenkes en bot på inntil 180 dagsatser.

Disse kravene og de truede straffene skaper nå heftige debatter: Bare spørsmålet om målingene ble tatt på rett sted – det har en tendens til å være kjøligere på en yttervegg enn på en indre vegg – kan bekymre de sveitsiske domstolene.

Og: Vernaderer og «varmeblokkbetjenter» bør da blomstre under gasskrisen – myndighetene vil neppe gripe inn uten å rapportere fra naboer. Økonomiminister Guy Parmelin ønsker egentlig ikke å starte en «bredt anlagt jakt på oppvarmingssyndere», men det bør være «selektive kontroller».

Kilder og Notat:

https://www.blick.ch/politik/gfroerlis-muessen-im-ernstfall-bibbern-heiz-suendern-droht-der-knast-id17851055.html

https://exxpress.at/erste-regierung-geht-hart-gegen-heiz-suender-vor-drei-jahre-haft-drohen/

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Covidpasset var en test, nå kommer klimapasset innført av Macron
Next post Den konforme smien
%d bloggers like this: