Inflasjonskrise: Første supermarkedskjede slutter å selge Cola, Fanta og Sprite

Read Time:1 Minute, 30 Second

Den første store butikkjeden deltar ikke lenger i prispresset fra produsentene: Fordi en stor drikkevareprodusent mente at supermarkedskunder rett og slett burde bære sine økte kostnader, er salget av Cola, Fanta og Sprite nå avviklet – dagligvarer skal ikke bli et luksusgode.

404.900 ansatte, årlig omsetning på 62,7 milliarder euro, 11.000 filialer: Edeka er en markedsstørrelse i Tyskland – nå skal Cola, Fanta og Sprite utestenges fra hyllene i alle salgssteder.

Ledelsen ønsker ikke å bli utpresset av drikkekonsernet fra Atlanta (USA): The Coca-Cola Company planla å videreføre hele den nåværende prisøkningen direkte til supermarkedskjeden og dermed til sluttforbrukeren.

Holdes for tiden ansvarlig for nesten alle prisøkninger: Vladimir Putin

Rewe ønsker heller ikke å akseptere alle prisøkninger

Edeka hadde allerede advart sine leverandører, rapporterte “Bild”: “Mat må ikke bli en luksusvare.” Likevel ønsket Coca-Cola å øke prisene «i det høyere ensifrede prosentområdet», noe Edeka ikke godtok.

Konkurrent Rewe hadde allerede varslet at de ikke ønsket å gi alle økninger videre til kundene. Selv om det ville påvirke fortjenesten. “En stor andel av selskapene som nå øker prisene er gratispassasjerer som surfer på prisbølgen og drar nytte av den for å forbedre resultatene sine,” sa Rewe-sjef Lionel Souque onsdag kveld foran “Business Journalists’ Association” i Düsseldorf . Rewe (80 000 ansatte) driver også 300 butikker i Østerrike (Billa, Penny, ADEG og BIPA).

Mange kunder vil finne denne priskrigen alt annet enn bra – denne utviklingen kan tross alt også raskt nå Østerrike og andre land.

Coca Cola irriterer for tiden tusenvis av kunder med prisøkningene.

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Det hvite hus pressesekretærs hatske definisjon av ekstremisme er kontraproduktiv
Next post Global informasjonskontroll
%d bloggers like this: