Vestlige medier mangler nøytralitet

Read Time:4 Minute, 45 Second

August måned, ukrainske kilder i media. Ikke russisk propaganda men nyheter fra hovedstaden i Ukraina Kyiev og Kyiev Independent. Ikke en eneste av disse artiklene er omtalt i vestlige medier. At en borgerjounalist helt avhengi av folket og folket alene for å drive journalistikk er det må til for at noen skal skrive om disse svært alvorlige sakene er er egentlig skremmende.

Hadde slike saker dukket opp i Norge eller hvilket som helst vestlig demokrati så hadde det vært på forsiden av samtlige internasjonale medier. At jeg fortsatt den dag idag snart 200 dager etter konflikten eskalerte må irettesette journalister og meningsmotstandere som påstår Ukraina er et demokrati grenser til like tåpelig som at skolerte journalister åpenlyst utelater å rapportere om svært alvorlige politiske saker I Ukraina.

Det faktum at vestlige politikere med USA i spissen godkjenner eller avslår hvem som skal sitte i regjeringen i Ukraina, hvem som skal sitte i ledelsen i sikkerhetstjenesten og domstolene og at på til at de godkjenner politikere som åpenlyst er korrupte og som åpenlyst er på korrupsjonslistene til samtlige “vakthunder”, anti-korrupsjonsorganisasjoner og rettferdighetsorganisasjoner er mildt sagt sjokkerende nyheter.

For oss som tar debatten og som en etter en person og meningsmotstander må belære om hvordan situasjonen er i de facto hybridregimet så er det slitsomt og til tider fullstendig nytteløst selv med med grundige og svært gode pro vestlige ukrainske kilder. Det triste er at dette tydeligvis er informasjon som man burde ha med i beregningen når man vurderer situasjonen, bistanden, våpenhjelpen og den humanitære innsatsen.

Selvfølgelig skal vi hjelpe sivile borgere som trenger det men politikere må åpne øynene og sette på plass kontrollsystemer og få kontroll over våpen, bistand og pengene. Det er politikere sitt ansvar at de sørger for at skattepengene og våpene faktisk når frem til de som trenger det sett utifra et nøytralt syn på saken er dere ikke enig i det?

Og dette er bare sakene media i vesten burde skrive om i august. Går man lengre bak som Juli kan vi lese om en korrupt gassavtale som visstnok aldri eksisterte verdt 1.2 milliarder kroner. Vi kan stadig lese I ukrainsk media hvordan Zelenskyj har sparket ledere på løpende bånd, ansatt barndomsvenner, politikere som har hatt juridiske korrupsjonsanklager og listen bare fortsetter lengre bakover.

Meningsmotstandere og media forsøker å skape en falsk illusjon om at “det blir bedre”, at det er derfor han Zelenskyj sparker så mange i ledelsen imens ukrainske vakthunder og korrupsjonsjegere melder det stikk motsatte. En katastrofe kunn3 vi lese fra ukrainske journalister bare for få dager siden. Ingen vestlige medier skrev noe som helst om det.

Faktisk gjorde Ukraina 3 mai førstegangsforbrytere som utfører korrupsjon omtrent lovlig og straff kun ved bøter eller fullstendig fritak så det er klart det ikke har blitt noe bedre slik meningsmotstandere og vestlige politikere påstår. Såklart har jeg forståelse for situasjonen men sett utifra nøytralt syn på situasjonen. Hvordan skal, om Ukraina vinner fungere etterpå? Fra hybridregime til fullt diktatur?

Noen vil nok komme med stråmenn og dobbeltmoral om hvorfor jeg ikke skriver om korrupsjonen i Russland som helt åpenlyst også eksisterer og som Ukraina så prøver nok begge land å gjøre noe med saken. Men EU har stoppet tilgangen til russiske medier. Og jeg har ikke tenkt til å bruke amerikanske kilder eller antirussiske kilder om hva som foregår i Russland.

For Ukraina mener jeg det er viktig å bruke vestlige og ukrainske kilder og for russiske så bør man bruke russiske eller allierte som kilder når man skal skrive kritikk ellers kan man selvfølgelig bare bruke de infantile argumentene om at det er propaganda fra motparten. Og for meg som borgerjounalist er det en skam å ikke få tilgjengelig russisk media slik at man kan få et bredere perspektiv.

Alle som har fulgt denne siden fra tidlig av er klar over at jeg bruker kildene når jeg skriver analyser som kommer fra “vanlige medier” nettopp fordi det ikke skal være enkelt å bortfeie analysene med infantile lite konstruktive og meningsløse polariserende argumenter. Så hvis noen mener jeg er for ensidig i rapporteringen så er det to årsaker til dette.

Den første årsaken er fordi vanlige medier rapporterer ensidig og poenget bak siden er å skrive om de sakene vanlig medier ikke skriver om. Så gjerne ta opp med disse mediene om å ikke være så ensidig å skrive mere kritisk om sakene i verden.

Den andre årsaken er EU sine sperrer for medier som ikke passer deres narrativ. Det er dumt for det er som å påstå at vi er for dumme til skille mellom hva som er sant eller ikke sant. Det er myndighetene som behandler oss som barn som trenger “beskyttelse”. Det fører også til ytterligere ensidighet fordi jeg vet av erfaring at også russisk media kan skrive kritiske ting og relevante ting. Påstanden pm at alt fra Russland er propaganda er et barnslig og tåpelig argument. Vi kan fint avgjøre dette selv.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

https://kyivindependent.com/national/slidstvo-info-judge-greenlighted-by-western-experts-may-be-implicated-in-corruption

https://kyivindependent.com/opinion/oleg-sukhov-ukrainian-kleptocrats-use-war-to-entrench-corruption-with-western-experts-as-a-facade

https://kyivindependent.com/national/watchdogs-say-ukraines-judicial-reform-on-brink-of-catastrophe

https://www.pravda.com.ua/news/2022/05/3/7343671/

https://kyivindependent.com/hot-topic/anti-corruption-activists-say-head-of-ukraines-fbi-appointed-after-fake-contest

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post leiemorder angivelig død i drapssaken om Darya Dugina
Next post Den tsjekkiske justisministeren advarer om revolusjon
%d bloggers like this: