Sanksjoner koster den tyske økonomien 200 milliarder euro

Read Time:1 Minute, 42 Second

Krigen i Ukraina og sanksjonene forårsaker et tap på opptil 200 milliarder euro for Tyskland. De «massive skadene» vil føre til et fall i levestandarden til «et uvanlig stort antall mennesker», sier den tyske økonomen Fritzsche.

Ukraina-krigen forårsaket massiv skade på den tyske økonomien, sa Marcel Fratzscher, leder av det tyske instituttet for økonomisk forskning (DIW), i et intervju med nyhetsbyrået Reuters. Fra økningen i bruttonasjonalprodukt (BNP) på 4,5 prosent som ble ansett som mulig ved inngangen til året for i år, vil en økning på 0,5 prosent i beste fall holde seg. Ifølge eksperten skyldes dette i stor grad de økonomiske konsekvensene av Ukraina-krigen.

150 til 200 milliarder mindre økonomisk produksjon

“Vi må tilpasse oss inflasjonsrater på tre til fire prosent de neste fem årene,” frykter Fratzscher. «Inntil vi virkelig er uavhengige av russisk gass», sier økonomen. I Tyskland vil dette vare minst til 2025. – Grovt sett snakker vi om at fire til fem prosentpoeng av bruttonasjonalproduktet går tapt over en treårsperiode, sa Fratzscher. “Det er 150 til 200 milliarder euro mindre i økonomisk produksjon.”

“Betydende nedgang i levestandarden til et uvanlig stort antall mennesker”

Fritzsche ser imidlertid ikke en lavkonjunktur som i pandemien. “Vi kunne se en uvanlig lavkonjunktur der vi ikke vil ha en økning i arbeidsledigheten, men et betydelig fall i privat forbruk og dermed i levestandarden til et uvanlig stort antall mennesker.” Den massive mangelen på fagarbeidere taler mot store problemer på arbeidsmarkedet. Bedriftene har i dag nesten to millioner åpne jobber.

Økonom Schnabl ser hovedårsaken til den kommende krisen i Merkel-tiden

Stadig flere økonomiske eksperter ser Tyskland på vei mot en lang og alvorlig økonomisk krise. Toppøkonom Gunther Schnabl (Universitetet i Leipzig) så ikke hovedskylden for dette først og fremst i koronakrisen eller Ukraina-krigen.

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Finlands statsminister: WEF-trening og deltakelse på Bilderberg-møter
Next post Hurtigmat er allerede delvis produsert av insekter som sirisser eller melorm
%d bloggers like this: