Israelsk selskap ønsker å dyrke “syntetiske” menneskelige embryoer for organhøsting

Read Time:3 Minute, 8 Second

Det ligger i sakens natur at bioteknologiselskaper gjentatte ganger prøver å krysse etiske og religiøse grenser for å fremme ny teknologi.

Dette gjelder også det israelske bioteknologiselskapet ” Renewal Bio “, som ifølge amerikanske medieoppslag ønsker å høste celler eller vev fra menneskelige embryo- eller fostermodeller for klinisk bruk.

Selskapet kaller seg en bioplattform for å fornye menneskers helse.

Bak dette glatte slagordet ligger intet mindre enn organhøsting i industriell skala og antyder nok en gang at mange tekniske bragder av den fjerde industrielle revolusjonen kan og vil føre til avsporing og sosialt opprør uten en globalt handlende, mektig og velorganisert folkebevegelse.

Organhøsting i industriell skala. Er vi klare for det? (Reproduksjon av bilder på internett)

“Vi vil ikke skremme folk,” sier selskapets grunnlegger og stamcellebiolog Jacob Hanna, som er klar over hvor eksplosivt dette prosjektet er.

SYNTETISKE MENNESKEEMBRYOER

Før vi går mye lenger, hva er egentlig syntetiske menneskelige embryoer eller embryomodeller?

De er embryolignende strukturer laget av menneskelige pluripotente stamceller. Under de rette vekstforholdene vil disse stamcellene spontant begynne å danne embryolignende strukturer. Det er fascinerende og urovekkende.

Så langt har slike modeller blitt dyrket i bare dager eller på det meste rundt to uker eller litt mer.

Selskapet har til hensikt å legge til rette for transplantasjoner med denne teknologien. I tillegg hevder forskerne at behandling av sykdommer som infertilitet, arvelige sykdommer og aldring ville være mulig.

Ifølge rapporten vil embryoene forbli i live til de utvikler et bankende hjerte og en hjerne. Ifølge forskerne skapes de såkalte “syntetiske embryoene” uten sædceller, egg eller livmor og holdes i live til et bestemt stadium.

“Embryoet er den beste organfremstillingsmaskinen og den beste 3D-bioprinteren – vi prøvde å etterligne hva det kan gjøre,” Jacob Hanna, en forsker ved Weizmann Institute of Science.

“Bemerkelsesverdig nok viser vi at embryonale stamceller skaper hele syntetiske embryoer, som også betyr morkaken og plommesekken som omgir embryoet,” sa Hanna. “Vi er veldig begeistret for dette arbeidet og dets implikasjoner.”

På nettsiden sin fremhever bioteknologiselskapet sitt påståtte oppdrag for å motvirke synkende fødselstall og en raskt aldrende befolkning.

“For å løse disse komplekse og gjensidig forsterkende problemene, har Renewal Bio som mål å gjøre menneskeheten yngre og sunnere ved å utnytte kraften i ny stamcelleteknologi,” heter det på selskapets nettside.

Spørsmålet er hvor langt vitenskapen vil gå i navnet til «fremskritt».

Hvis de tre tidligere industrielle revolusjonene har lært oss noe, er det at det ikke må overlates til industrifolk å bestemme hva som produseres, hvordan, hvor og under hvilken kontroll.

Representanter for den fjerde industrielle revolusjonen må konfronteres med et sett med regler som gjenspeiler utviklingstilstanden i samfunnet vårt, ikke bare teknokratisk, men også etisk og moralsk.

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Hurtigmat er allerede delvis produsert av insekter som sirisser eller melorm
Next post Den kinesiske bomben
%d bloggers like this: