Tel Aviv skjuler bevis på etnisk rensing av palestinere fra offentligheten

Read Time:2 Minute, 34 Second

I følge en rapport fra den hebraiske avisen Haaretz utgitt 22. august, har Tel Aviv jobbet gjennom forsvarsdepartementet for å skjule historiske dokumenter knyttet til grunnleggelsen av staten Israel, for den israelske offentligheten.

Palestinere ble utvist fra hjemmene sine i 1948 (Fotokreditt: Al-Haq)

Grunnleggelsen av Israel i 1948, kjent over hele den arabiske verden som «Nakba», eller katastrofen, innebar etnisk rensing og masseutvisning av palestinere fra deres land av ultranasjonalistiske jødiske gjenger.

Disse gjengene ble senere integrert i det israelske militæret.

Dokumentene inneholder detaljer om Israels drap på sivile, samt fjerning av hele palestinske landsbyer. Israel gjennomgår «en systematisk prosess for å skjule bevis på Nakba», avslører Haaretz .

Rapporten slår fast at forsøk på å skjule disse dokumentene har blitt utført av Direktoratet for sikkerhet for forsvarsetableringen, en hemmelig avdeling i det israelske forsvarsdepartementet kjent som Malmab, “hvis arbeid og budsjett er hemmelig.”

Medlemmer av Malmab skal angivelig “arbeide uten noen juridisk autoritet, selv i noen tilfeller [skjulte] dokumenter som den militære sensuren tidligere hadde tillatt å bli publisert,” avslørte Haaretz .

Rapporten beskriver også at myndighetspersoner, inkludert medlemmer av den israelske Knesset, som ved lov har tilgang til slike arkiver, ble utestengt fra å se de aktuelle dokumentene.

Det ble oppnådd et forlik der det israelske statskassen ville sende forespørsler for at arkiverte dokumenter skulle undersøkes for avsløring. Malmab-apparatet ville deretter søke grundig gjennom dem for å finne ut om de kan publiseres sammen med Israels tilgjengelige arkiver, til tross for at de allerede er tilgjengelige etter israelsk lov.

Haaretz rapporterte at Malmab også jobbet med å skjule dokumenter knyttet til Tel Avivs atomprogram.

“Hvis staten innrømmet at dokumentene var skjult uten autoritet, hvorfor insisterte de ikke på at de ble avslørt umiddelbart?” spør rapporten.

Rapporten konkluderer med å si at Israel må “bli kvitt den skrudde vanen de har vedtatt med å skjule sin fortid for offentligheten … offentligheten har rett til å kjenne historien til landet der de bor i, og også til å oppdage dens mindre hyggelige sider.”

Til tross for at hendelsene i Nakba er vanlig historisk kunnskap, representerer Israels forsøk på å skjule disse dokumentene deres politikk med å prøve å kontrollere oppfatningen til den israelske offentligheten.

Israel er kjent for å ha forsøkt å skjule fortidens grusomheter.

8. juli avslørte hebraiske medier eksistensen av en massegrav under parkeringsplassen til en turistattraksjon i Israel, der likene til dusinvis av egyptiske soldater som ble brent levende av israelske styrker ble gravlagt under den arabisk-israelske krigen i 1967, også kjent som seksdagerskrigen.

I over fem tiår holdt Tel Aviv på hemmeligheten bak massegraven, og forsøkte aldri å returnere likene til hjemlandet.

I tillegg har Israel i hemmelighet bygget et atomvåpenarsenal i flere tiår – med rundt 40 til 800 atomstridshoder som de nekter for å ha – mens de kritiserer Teheran over atomprogrammet.

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Demonstrasjoner i Bangladesh, Pakistan og Haiti øker
Next post Finlands statsminister: WEF-trening og deltakelse på Bilderberg-møter
%d bloggers like this: