Amerikas GMO Agribusiness tar kontroll over Ukrainas jordbruksland

Read Time:6 Minute, 21 Second

Et stort humanitært opprør de siste ukene som krever sikker frakt av ukrainsk korn for å lette en sultkrise i Afrika og andre steder, er villedende på mange nivåer.

Ikke minst er hvem som eier jorden som kornet dyrkes på og om det kornet faktisk er ulovlig GMO-patentert mais og andre kornsorter. Et korrupt Zelenskyj-regime har i det stille inngått avtaler med de store GMO-landbruksselskapene i Vesten som har tatt kontroll over noe av verdens mest produktive “svarte jord” jordbruksland.

CIA-kuppet i 2014

I februar 2014 tvang et statsstøttet statskupp den valgte presidenten i Ukraina til å flykte for livet til Russland. I desember 2013 hadde president Viktor Janukovitsj kunngjort etter måneder med debatt at Ukraina ville slutte seg til den russiske eurasiske økonomiske unionen med løfte om et russisk kjøp på 15 milliarder dollar av Ukrainas statsgjeld og 33 % reduksjon i kostnadene for importert russisk gass.

Det konkurrerende tilbudet hadde vært et ynket «assosiert medlemskap» i EU knyttet til Ukrainas aksept av en drakonisk lånepakke fra IMF og Verdensbanken som ville tvinge frem privatiseringen av Ukrainas uvurderlige jordbruksland, tillate planting av GMO-avlinger, samt pålegge alvorlige pensjonskutt. og sosial innstramming. Til gjengjeld for et IMF-lån på 17 milliarder dollar, ville Ukraina også måtte heve personskatten med så mye som 66 % og betale 50 % mer for naturgass. Arbeidere måtte jobbe ti år lenger for å få pensjon. Målet var å åpne Ukraina for « utenlandske investeringer ».Den vanlige IMF-voldtekten av økonomien på vegne av globalistiske bedriftsinteresser.

En sentral bestemmelse fra USAs og IMFs krav til regjeringen etter statskuppet til den USA-valgte statsministeren Arseniy Yatsenyuk , en leder av de CIA-støttede Maiden-protestene mot Janukovitsj, var å endelig åpne Ukrainas rike jordbruksland for utenlandske landbruksgiganter, ovenfor alle GMO-giganter inkludert Monsanto og DuPont. Tre av Yatsenyuk-kabinettet, inkludert de viktigste finans- og økonomiministrene, var utenlandske statsborgere, diktert til Kiev av det amerikanske utenriksdepartementets Victoria Nuland og daværende visepresident Joe Biden. De Washington-pålagte IMF-lånebetingelsene krevde at Ukraina også reverserte forbudet mot genmanipulerte avlinger, og gjorde det mulig for private selskaper som Monsanto å plante sine GMO-frø og sprøyte åkrene med Monsantos Roundup.

Siden Ukraina erklærte uavhengighet fra Sovjetunionen i 1991, har det å holde kontroll over Ukrainas dyrebare «svarte jord»-land vært en av de mest opphetede sakene i nasjonal politikk. Nylige meningsmålinger viser at 79 % av ukrainerne ønsker å beholde kontrollen over landet sitt fra utenlandsk overtakelse. Ukraina, som det sørlige Russland, er hjemsted for verdifull svart jord eller chernozems, en mørk, humusrik jord som er veldig produktiv og trenger lite kunstgjødsel.

Moratorium i 2001

En lov fra 2001 i Ukraina innførte et moratorium på privat salg av jordbruksland til større selskaper eller utenlandske investorer. Moratoriet skulle stoppe oppkjøpet av korrupte ukrainske oligarker og deres utleie til utenlandsk agribusiness av de rike jordbruksområdene. Da hadde Monsanto og annen vestlig landbruksvirksomhet gjort betydelige inntog i Ukraina.

Da Ukraina forlot Sovjetunionen i 1991, fikk bønder som hadde jobbet på de sovjetiske kollektivgårdene hver for seg små jordstykker. For å forhindre salg av tomtene til sulten utenlandsk landbruksvirksomhet, ble moratoriet fra 2001 vedtatt. Syv millioner ukrainske bønder eide små tomter på til sammen rundt 79 millioner dekar. De resterende 25 millioner dekar var eid av staten. Dyrking av GMO-avlinger var strengt ulovlig.

Til tross for moratoriet begynte Monsato, DuPont, Cargill og andre vestlige GMO-leverandører i hemmelighet og ulovlig å spre sine patenterte GMO-frø i den svarte jorden i Ukraina. Små grunneiere ville leie ut landet sitt til store ukrainske oligarker, som igjen ville inngå hemmelige avtaler med Monsanto og andre om å plante GMO-mais og soyabønner. Ved utgangen av 2016, ifølge en nå slettet rapport fra det amerikanske landbruksdepartementet, ble omtrent 80 % av Ukrainas soyabønner og 10 % av mais dyrket ulovlig fra genmodifisert frø. Zelensky 2021-loven har tillatt denne åpne døren til GMO til å bli kraftig utvidet.

komikeren

I mai 2019 ble Volodymyr Zelensky , en ukrainsk TV-komiker, en protégé av den notorisk korrupte Ukraina-oligarken, Igor Kolomoisky , valgt til president i et tragisk folkelig opprør «mot regjeringskorrupsjon». En av Zelenskys første handlinger i 2019 var å prøve å oppheve landmoratoriet fra 2001. Bønder og innbyggere arrangerte enorme protester gjennom 2020 for å blokkere endringene foreslått av Zelensky.

Til slutt, ved å dra nytte av covid lockdown-restriksjonene og forbudene mot offentlige protester, signerte Zelensky i mai 2021 lovforslag nr. 2194, som deregulerte land, og kalte det «nøkkelen» til «jordbruksmarkedet». Han hadde rett. I et lurt grep for å roe bondeopposisjonen hevdet Zelensky at den nye loven bare tillater ukrainske borgere å kjøpe eller selge verdifull jordbruksland de første årene. Han nevnte ikke det enorme smutthullet som tillater utenlandsk eide selskaper som Monsanto (i dag en del av Bayer AG) eller DuPont (nå Corteva), eller andre selskaper som har vært i drift i Ukraina i mer enn tre år, også å kjøpe ønsket land.

Loven fra 2021 ga også eierskap til notorisk korrupte kommunale og landsbyregjeringer som kan endre landformålet. Etter januar 2024 kan ukrainske borgere så vel som selskaper kjøpe opptil 10 000 hektar land. Og en april 2021-endring av loven om landmarked – “Om endringer i Ukrainas landkode og andre lover angående forbedring av styringssystemet og deregulering innen landforhold” – åpnet et nytt stort smutthull for utenlandsk agribusiness. ta kontroll over den rike Ukrainas svarte jord. Endringen omgår forbudet mot salg av jord til utlendinger ved å endre formålet med landet, for eksempel fra jordbruksland til næringsjord. Deretter kan den selges til hvem som helst, inkludert utlendinger som igjen kan bruke den til jordbruksland. Zelensky signerte regningen og gikk tilbake på kampanjeløftet om å holde en nasjonal folkeavstemning om enhver endring i grunneierskap.

Skulle det være tvil om interessen til amerikansk GMO-tilknyttet landbruksvirksomhet i å ta tak i Ukrainas førsteklasses jordbruksland , er en titt på det nåværende styret for US-Ukraine Business Council lærerikt. Det inkluderer den største private korn- og landbruksgiganten i verden, Cargill. Det inkluderer Monsanto/Bayer som eier patenterte GMO-frø og det dødelige plantevernmiddelet Roundup. Det inkluderer Corteva, den enorme GMO-fusjonen av DuPont og Dow Chemicals. Det inkluderer andre kornkartellgiganter Bunge og Louis Dreyfus. Det inkluderer den store gårdsutstyrsprodusenten John Deere.

Dette var de mektige agribusiness-selskapene som angivelig sto bak Zelenskys svik mot valgløftet hans.

Med Bayer/Monsanto, Corteva og Cargill som allerede kontrollerer rapporterte 16,7 millioner hektar med førsteklasses Ukrainas jordjordbruksland, og med en de facto bestikkelse fra IMF og Verdensbanken, kastet Zelenskys regjering seg inn og solgte seg ut. Resultatet vil være svært dårlig for fremtiden til det som inntil nylig var «Europas brødkurv». Med Ukraina nå åpnet av GMO-kartellselskapene, er det bare Russland som forbød GMO-avlinger i 2016 som den eneste store kornleverandøren i verden uten GMO. EU jobber angivelig med en ny lov som vil omstøte den lenge etablerte kritiske godkjenningsprosessen for GMO-avlinger og åpne slusene der for GMO-overtakelsen.

F. William Engdahl er strategisk risikokonsulent og foreleser, han har en grad i politikk fra Princeton University og er en bestselgende forfatter om olje og geopolitikk, eksklusivt for nettmagasinet  «New Eastern Outlook»  hvor denne artikkelen opprinnelig ble publisert.

Han er forskningsassistent ved Center for Research on Globalization.

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Dobbeltmoral: Medias “nye normal”
Next post Holocaust-overlevende Vera Sharav om viktigheten av å bevare ‘Nürnberg-koden’
%d bloggers like this: