Viktor Orban: Ukraina-konflikten kan gjøre slutt på vestlig hegemoni

Read Time:3 Minute, 34 Second

Ifølge statsminister Viktor Orban er sanksjonene ineffektive og Vesten kan ikke hevde seg militært i Ukraina. Han advarte om at Ukraina-konflikten kan få slutt på vestlig hegemoni

Ifølge Ungarns statsminister Viktor Orban har den blodige konflikten i Ukraina potensial til å «demonstrativt» få slutt på vestlig hegemoni i verden. I en tale til den tyske publikasjonen Tichys Insight sa Orban at han forventer at EU vil komme seg ut av konflikten i Ukraina svakere enn før.

Den ungarske regjeringssjefen sier at sanksjonene som Vesten har innført mot Moskva ikke har vært i stand til å destabilisere Russland og at Vesten ikke er i en posisjon til å vinne krigen militært. Han analyserer at EUs straffetiltak slo spektakulært tilbake

Orban la til at det er åpenbart at ” en stor del av verden ” ikke er på USAs side i Ukraina-spørsmålet. Han siterte ” kineserne, indere, brasilianerne, sørafrikanerne, den arabiske verden og Afrika” som regioner som ikke støtter den vestlige posisjonen i saken , noe som gjør situasjonen enda verre.

” Det er godt mulig at denne krigen demonstrativt vil sette en stopper for vestlig dominans, ” sa Orban.

På den andre siden sa han at ikke-EU-land som Russland, som ” har sine egne energikilder “, allerede ville dra nytte av dette scenariet. Statsministeren påpekte at Russlands energieksport til EU har falt kraftig, mens inntektene til landets viktigste statseide gasselskap, Gazprom, har skutt i været.

Orban antar at Beijing har det bedre nå enn før krisen begynte. Han refererte tilsynelatende til oljemarkedet og sa at Kina pleide å være ” overgitt til arabernes nåde “, men ikke nå lenger.

De “store amerikanske selskapene” er de andre vinnerne i øynene til den ungarske statsministeren. Som bevis siterte Orban Exxon, Chevron og ConocoPhillips’ inntekter, som økte henholdsvis 2x, 4x og 6x.

Ungarn har opprettholdt en nøytral holdning siden krisen begynte, ikke bevæpnet noen av sidene eller snakket kritisk om Moskva eller Kiev, samtidig som EUs sanksjoner mot Russland opprettholdes. Budapest har gjentatt at de ikke ønsker å bli dratt inn i konflikten og ikke kan sette ungarernes sikkerhet i fare.

I tillegg har Orban og andre fremtredende ungarske skikkelser ofte uttalt seg mot visse EU-sanksjoner og sagt at de skader EU mer enn Russland.

I mai hadde Ungarn en direkte uenighet med EU-ledere om en oljeembargo mot Russland. Budapest opphevet vetoretten først etter at det var forhandlet om fritak for drivstoff transportert via rørledninger.

Andre ser situasjonen enda mer kritisk og lurer på hvem sanksjonene er rettet mot, Europa eller Russland.

Ifølge Paul Craig Roberts er Washingtons “sanksjoner mot Russland” det beste som noen gang har skjedd med Russland . Sanksjonene ville ha tvunget Russland til å gå bort fra sin meningsløse søken etter å være en del av Vesten. De har nå henvendt seg til sine naturlige allierte og selger kun energien sin for rubler. Ved å gjøre det støtter den sin egen valuta i stedet for fiendens.

Washingtons sanksjoner rammet sitt eget europeiske imperium, som man lett kan se av prisøkningene. Den europeiske referanseprisen for elektrisitet har økt med 500 % til 509 dollar per megawattime. Den europeiske naturgassterminprisen er ti ganger høyere enn for ett år siden. Wien Energie har økt strømprisene med en faktor på 4,4 sammenlignet med 2021.

Den økonomiske nedgangen i Europa er også bare for tydelig synlig i valutakursen til euro mot dollar – euroen blir mindre og mindre verdifull:

Entreprenører uttrykker allerede frykt for at Tyskland, som er fratatt energi av Washingtons sanksjoner, vil bli avindustrialisert. Samtidig eksploderer antallet insolvenser i Europa. De siste tre månedene har konkursene økt med 11,9 % i Danmark, 14,7 % i Belgia og 74,4 % i Latvia.

I mellomtiden nyter Russland godt av høye energipriser og en sterk rubel.

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Den hjemsøkende historien om CIAs hjernevasking Eksperimenter: Project MK Ultra
Next post Dobbeltmoral: Medias “nye normal”
%d bloggers like this: