Selvmordsoppdrag, overgrep, fysiske trusler: International Legion-krigere uttaler seg

Read Time:20 Minute, 7 Second

Ansvarsfraskrivelse: Kyiev Independent publiserer denne etterforskningen for å kaste lys over det påståtte maktmisbruket i ledelsen av en fløy av Den internasjonale legionen – en legion laget for fremmedkrigere dedikert til å forsvare Ukraina som en del av de territoriale forsvarsstyrkene. Medlemmene av legionens enhet sier at de rapporterte sine befalers upassende oppførsel til ukrainsk rettshåndhevelse, parlamentet og president Volodymyr Zelenskys kontor, men så ingen ordentlig reaksjon og henvendte seg derfor til journalister I Kiev Independent som en siste utvei. Soldater som pekte på problemene i denne legionens enhet hevder at de mottok trusler for å si fra. For deres sikkerhet avslører de ikke identiteten deres.

Topp funn:

  • Ledelsen for den etterretningsdrevne fløyen til Den internasjonale legionen er angivelig involvert i ulike brudd, inkludert mishandling, tyveri og sending av uforberedte soldater på hensynsløse oppdrag.
  • En av enhetens befal og en hyppig gjenstand for soldatenes klager er et angivelig tidligere medlem av en kriminell organisasjon fra Polen, etterlyst i Polen for bedrageri. I Legionens enhet er han involvert i å koordinere militære operasjoner og logistikk.
  • Legionens soldater anklager han for å misbruke makt ved å beordre soldater til å plyndre butikker, true soldater med en pistol og seksuelt trakassere legionens kvinnelige medisinere.

I begynnelsen av mai ankom en løytnant fra Brasil Ukraina for å slutte seg til den internasjonale legionen etter president Volodymyr Zelenskys oppfordring til «verdensborgere» om å komme og hjelpe til med å forsvare Ukraina.

Han trodde hans enorme erfaring i den brasilianske hæren hadde forberedt ham på stort sett alle oppgaver.

Likevel var han verken klar til å utføre selvmordsoppdrag etter ordre fra hans kommando, eller til å tolerere ordre om å plyndre og stjele.

Som troppsjef for Den internasjonale legionen ble han beordret til å gjøre nettopp det.

Den brasilianske offiseren husker at hans underordnede sa før han trakk seg fra legionen: «Vi kom hit for å hjelpe disse menneskene til å kjempe for dette landet, mot denne invasjonen. Vi kom ikke hit for å gjøre akkurat det russerne gjør når de er på ukrainsk jord.»

Kyiv Independents etterforskning avslører endemiske problemer i en av den internasjonale legionens vinger som overvåkes av Ukrainas etterretning.

Noen av enhetens sjefer er involvert i våpen- og varetyveri, seksuell trakassering, overgrep og sending av uforberedte soldater på hensynsløse oppdrag, ifølge flere kilder.

Påstandene i denne historien er basert på intervjuer med legionærer, skriftlige vitnesbyrd fra over et dusin tidligere og nåværende medlemmer av legionen, og en 78-siders rapport de har satt sammen om problemer innenfor denne spesielle enheten i Den internasjonale legionen.

I rundt fire måneder har fremmedkrigere banket på dørene til regjeringens kontorer og bedt om hjelp. Rapporten ble innlevert til parlamentet, og skriftlige vitnesbyrd ble sendt til Zelenskys kontor. Alyona Verbytska, presidentens kommissær for soldaters rettigheter, bekreftet at hun hadde mottatt klager fra legionærer og ga dem videre til politiet.

Men myndighetene, sier soldater, er motvillige til å løse problemet.

Mislykket ledelse?

Den internasjonale legionen, sier soldater, består av to fløyer. Ukrainas bakkestyrker overvåker en. Forsvarsdepartementets direktorat for etterretning, kjent under sitt ukrainske akronym GUR, koordinerer den andre.

GUR svarte ikke på Kyiv Independents forespørsel om kommentar innen publiseringstidspunktet.

I følge medlemmer av den etterretningsdrevne fløyen til legionen rapporterer deres befal direkte til sjefen for GUR, Kyrylo Budanov, som Zelensky også utnevnte til å lede etterretningskomiteen på presidentens kontor i slutten av juli.

Offisielt drives GUR-fløyen til Legion av major Vadym Popyk. Han driver imidlertid ikke enheten på egen hånd.

Makten er i hendene på noen få personer: Popyks høyre hånd, major Taras Vashuk (av soldater omtalt som «unge Taras»), en etterretningsoffiser i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene, ifølge fremmedkrigerne; Vashuks onkel, også Taras (referert til som “gamle” Taras) og også en etterretningsoffiser; og 60 år gamle Sasha Kuchynsky.

“De er som beste knopper,” sa en amerikansk legionær til Kyiv Independent om de tre mennene.

Unge Taras, gamle Taras og Sasha driver driften av enheten. De sender soldater på oppdrag og koordinerer etterretningsfløyen til legionens arbeid. Sasha er også ansvarlig for logistikk og forsyninger.

Legionærene anklager trioen for ulike forseelser. For de to Tarasene gjelder de store klagene at de sender soldater på selvmordsoppdrag.

En amerikansk soldat intervjuet av Kyiv Independent beskrev et par oppdrag som fant sted nær den sørlige byen Mykolaiv, en av krigens hot spots.

Russiske tropper oppdaget troppens posisjon og begynte å beskyte den tungt. Resten av troppene trakk seg tilbake fra den sekundære posisjonen bak dem, og lot troppen holde frontlinjen alene, uten backup.

“Vi ble bokstavelig talt etterlatt (bak) og de ønsket ikke å evakuere oss,” sa soldaten. Hans medsoldat, Scott Sibley, ble drept , mens tre andre ble alvorlig skadet på det oppdraget.

Kort tid etter at troppen slapp unna beskytningen, ble en annen gruppe fra samme enhet beordret til å innta samme posisjon.

“Vi fortalte sjefen at stillingene ble oppdaget av russere og at hvis vi går tilbake dit, er vi alle døde,” sa den amerikanske soldaten til Kyiv Independent.

Den eldre Taras hørte ikke etter og sendte en annen gruppe til samme sted, sa soldaten. Historien gjentok seg, men denne gangen med fire drepte, flere skadde og en tatt til fange . Den fangede soldaten, Andrew Hill, står nå overfor en “rettssak” og mulig henrettelse i russisk-okkuperte Donetsk på grunn av anklager om å være en leiesoldat.

Sasha Kuchynskys handlinger skiller seg imidlertid ut i bredden av påståtte forseelser.

Bortsett fra å sende soldater for å dø, sa legionærer, tvang Kuchynsky dem til å hjelpe han med å plyndre butikker. Soldater fortalte Kyiv Independent at han også er en stordrikker som misbruker sine underordnede.

En annen soldat, en amerikansk jøde, fortalte Kyiv Independent at jødiske soldater opplevde antisemittisme fra Kuchynsky. Han understreket at han ikke møtte det fra noen andre i det ukrainske militæret.

Soldaten sier også at Kuchynsky krevde å få en del av utstyret og utstyret som soldaten kjøpte til sine nære jevnaldrende fra legionen. Da soldaten nektet å gi den bort, rettet Kuchynsky en pistol mot han.

“Og så begynte Sasha (Kuchynsky) bare å rope, skrike,” husket soldaten. “Han sa: ‘Jeg vet at det er ting her. Gi meg tingene dine’.”

«Og foran oversetteren løfter han våpenet mot meg. Og jeg tenkte: «Skal du skyte meg? Du kommer til å skyte meg. Og så er det et slikt utseende av, ærlig talt, anger, men som ‘Å, f*ck’ og han la fra seg pistolen,» fortsatte soldaten.

Han sa at han en gang møtte en legionær som Kuchynsky også hadde hevet en pistol mot.

I følge en annen amerikansk legionær trakasserte Kuchynsky også kvinnelige medisinere i enheten deres ved å bruke seksuelt antydende språk mot de. Ifølge den amerikanske soldaten klaget legionens medisinere, men ingen gjorde noe med det. Den utenlandske legen han kjente som ble trakassert av Kuchynsky er ikke lenger med i legionen og har siden forlatt Ukraina, sa han.

Når han var i trøbbel, sier legionærer, ville Kuchynsky henvende seg til Taras Vashuk for beskyttelse.

“Sasha ville ringe Taras og få bekreftet at han kan gjøre hva han vil. Og Taras ville hele tiden støtte han, sa en skandinavisk soldat til Kyiv Independent.

Men til dags dato forblir Kuchynsky i sin de-facto kommanderende stilling i legionen til tross for hans underordnedes klager og til tross for at han i henhold til ukrainsk lov ikke kan ha utøvende roller i hæren som utlending.

Da han ble konfrontert med anklager fra legionærer, nektet Kuchynsky å ta de opp.

“Det er opp til den militære påtalemyndighetens kontor å ta opp disse spørsmålene,” sa han til Kyiv Independent over telefon. “Ingen kommentarer. Jeg er opptatt.”

Han la deretter på.

En etterforskning fra den militære påtalemyndigheten ville ikke være første gang Kuchynsky har hatt problemer med loven.

“Sasha Kuchynsky”

Ifølge Kyiv Independents kilder inne i legionen er ikke Sasha Kuchynsky mannens virkelige navn. Han er angivelig Piotr Kapuscinski, et tidligere medlem av en kriminell organisasjon fra Polen, som flyktet til Ukraina etter flere sammenstøt med loven.

På forespørsel fra Kyiv Independent kjørte våre kolleger fra Bellingcats undersøkende journalistikkgruppe en bildesammenligning av bildene av Sasha Kuchynsky, levert av legionærene, og bilder av Piotr Kapuściński fra polske medier. Resultatene støtter konklusjonen om at bildene er av samme person

I Polen er Kapuscinski etterlyst for bedrageri og risikerer opptil åtte års fengsel. Ifølge polske Gazeta Wyborcza har han tidligere sonet. 

Han flyktet fra Polen i 2014, og dukket opp igjen i Ukraina to år senere. Han ble etterforsket i Ukraina for grovt ran og seksuelle overgrep i oktober 2016, men ble kun siktet for ran. I november 2016 ble han varetektsfengslet og tilbrakte over ett år bak murene. 

Warszawa ba Kiev om å utlevere Kapuscinski i 2017, men ukrainske myndigheter sa at de først ville stille han til retten selv.

Han dukket opp igjen i mai 2021, da politiet gjennomsøkte kjøretøyet hans der de fant en halvautomatisk pistol og kuler og fortsatte med å søke i en bygning han brukte, og fant eksplosiver. Han risikerte opptil syv års fengsel for besittelse av ulovlige våpen, men ble nesten umiddelbart løslatt mot kausjon på nesten 2500 dollar. 

Etter at krigen brøt ut i februar, sluttet Kapuscinski seg til militæret, på hvilket tidspunkt domstolene suspenderte saken hans og betalte deretter tilbake kausjonen hans i mai 2022. 

Hans kriminelle fortid hindret ikke Kapuscinski i å komme inn i legionen og få en utøvende rolle der. Lovverket sier at alle utenlandske rekrutter må gå gjennom bakgrunnssjekker før de blir med i den ukrainske hæren. Det er ikke klart om en kriminell handling teller som en avtalebryter, det ser tilsynelatendeikke slik ut.

I Ukraina kan borgere tjenestegjøre i militæret hvis de har pågående straffesak eller en brukt domfellelse. Loven refererer imidlertid ikke til utlendinger. Så da en ukrainsk domstol suspenderte Kapuscinskis sak og betalte tilbake kausjonen hans, brukte de samme norm som gjelder for ukrainere.

I legionen kaller Kuchynsky (Kapuscinski) seg selv en oberst og bærer en oberst-epaulett, ifølge soldatenes vitnesbyrd og fotografiene av Kuchynsky legionærene ga til Kyiv Independent. Faktisk har utlendinger bare lov til å tjene i Ukrainas væpnede styrker i de lavere gradene, som menige, sersjanter og underoffiserer.

Siden starten av året skal mannen som kaller seg Sasha Kuchynsky ha gått fra en kriminell mistenkt mot kausjon til en fri mann og de-facto-sjef i en høyprofilert ukrainsk militærenhet.

Polsk fortid: Broda, gangsteren

I følge rapporter i polske medier er Piotr Kapuscinski i Polen kjent som “Broda” (skjegg), et innflytelsesrikt tidligere medlem av Pruszków -gjengen, en gang den største mafiaen i landet.

Han var høyre hånd i gruppens indre ledelse, «Wanka» og «Malizna», og hvitvasket penger for dem, ifølge Mariusz Kaminski, en visepresident for partiet Lov og rettferdighet og for tiden innenriksminister i Polen og en koordinator av Polens hemmelige tjenester.

Polske medier rapporterte at han angivelig unngikk minst 71 anklager, inkludert kidnapping for løsepenger, ved å samarbeide med politiet som “kronvitne” i 2009 i saken med fokus på Pruszkow-gjengen.

En tid rundt 2010-2011 vitnet Kapuscinski mot morderne til Marek Papala, den polske politisjefen, som ble myrdet i 1998. Kapuscinski skal ha tilstått at han hadde hjulpet de to morderne, en russer og en hviterusser, ved å hjelpe dem med å leie en leilighet i Polen. 

Etter hans vitnesbyrd i «forskjellige saker mot organisert kriminalitet», ble minst 20 personer, inkludert sjefene og andre medlemmer av Pruszkow-gjengen, siktet for deltagelse i organisert kriminalitet. Ni ble dømt mens sakene mot Kapuscinski ble suspendert, ifølge polske medier gjennomgått av Kyiv Independent.

I februar 2020 ble han fratatt “kronvitne”-statusen, delvis fordi han ikke møtte i retten og da han ble bedt om å møte på aktorkontoret.

For sine påståtte forseelser i den internasjonale legionen har Kuchynsky allerede blitt avhørt flere ganger.

Først av Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) etter å ha truet en av de amerikanske soldatene med en pistol. Ifølge soldaten møtte ikke Kuchynsky noen konsekvenser.

Deretter av det militære påtalekontoret etter klager fra andre legionærer mot ham, ifølge Kyiv Independents rettshåndhevelseskilder. Klagene hevdet maktmisbruk, svindel og overgrep. Kuchynsky benektet anklagene og beholdt jobben. Etterforskningen pågår imidlertid.

Sendt for å dø

Undersøkelsen av Sasha Kuchynsky, blant andre episoder, dreier seg om at han sender soldater på det de kaller et selvmordsoppdrag i Sievierodonetsk , en nøkkelby i Luhansk oblast som russiske tropper tok i slutten av juni.

I følge den brasilianske løytnanten som snakket med Kyiv Independent, var Kuchynskys ordre inkonsekvente.

Til å begynne med brukte brasilianerens enhet to uker på å forberede et minerydningsoppdrag i Zaporizhzhia Oblast, en sørlig region.

I begynnelsen av juni, noen dager inn i oppdraget, ble de plutselig flyttet til et annet sted. Kucnhysky beordret dem til å gå til Sievierodonetsk i den østlige Luhansk-oblasten og holde en posisjon nær fiendens linjer.

Å gå inn i en av krigens viktigste hotspots var veldig forskjellig fra et mineryddingsoppdrag. Det ville ikke vært noe problem hvis de var forberedt på det, sa den brasilianske offiseren, men det var de ikke.

“Vi har forberedt disse gutta i to uker med all type trening og metalldetektorer og antiminer og nå skal dere sende oss til industrisonen til den urbane typen kamp. Sasha, dette er galskap,» husker legionæren at han fortalte sjefen sin.

“Jeg forstår. Jeg er med deg der, men det er ordren,» skal Kuchynsky ha svart.

Fighters of the International Legion anklager noen av deres befal for å sende dem på såkalte selvmordsoppdrag uforberedt og uten informasjon om plasseringen av de vennlige og fiendtlige troppene. (Illustrasjon: Karolina Gulshani)

Den brasilianske løytnanten begynte å planlegge operasjonen i Sievierodonetsk, men verken Kuchynsky eller Taras Vashuk, den andre sjefen, ga ham noen informasjon – som han sa de skulle – om situasjonen på bakken. Da var Sievierodonetsk et sentrum for tunge kamper. Ukrainske tropper ville trekke seg tilbake fra byen et par uker senere.

“Mange spørsmål ble ikke besvart, som hvor vennlige tropper var,” sa den brasilianske offiseren.

Først senere fikk han vite at den forrige gruppen som ble sendt på nettopp dette oppdraget, ble utsatt for vennlig ild fra ukrainske soldater. En annen brasiliansk legionær ble drept og de måtte trekke seg tilbake.

“Vi kom inn på feltet uten å vite hva som foregikk,” sa betjenten.

“Jeg skjønte at de “motherf*ckers” ikke ville la oss planlegge,” sa han om Sasha og Taras. “De ville bare bringe oss inn i midten av stedet, dumpe oss der for å kjempe, de dumpet oss der for å dø.”

Ved ankomst fylte en ukrainsk spesialstyrketjenestemann de inn. Han fortalte brasilianeren at ukrainske tropper er inne i bygningene langs veien, men de har ingen etablert kommunikasjon med dem, så de skyter mot alle som bryter gjennom.

«Hva i helvete? Hvordan skal vi passere? Disse (ukrainske) gutta kommer til å skyte på oss?» brasilianeren sa at han spurte.

“Ja, det er riktig. Vi må gjemme oss,» skal den ukrainske soldaten ha fortalt ham.

De tilbrakte fire dager der i stedet for de planlagte to. De gikk tom for mat og vann og ba om rotasjon, men Kuchynsky, som sendte dem dit, ville ikke svare.

«Ingen sov, alle er veldig slitne. Noen av gutta mine er dehydrerte, og en skadet. Og vi sto der. Det var da Sasha (Kuchynsky) gikk av radaren,” sa han.

Snart tok noen de ikke kjente kontakt via radio og sa at en ny gruppe var på vei. Soldatene ankom, men dro så midt på natten uten å si noe. Dagen etter kom en annen tropp inn for å erstatte dem. 

Brasilianeren mener at Kuchynsky ikke hadde noen plan for returen deres. 

“En haug med wannabes som leker med folks liv,” sa han om enhetens ledelse. Hans beretning om selvmordsoppdrag bekreftes av andre soldater – både i deres samtaler med Kyiv Independent og i deres offisielle vitnesbyrd de sendte inn til presidentens kontor.

Den brasilianske troppslederen og et par av soldatene hans ble skadet, men overlevde. Etter endelig å ha blitt evakuert fra Sievierodonetsk, bestemte de fleste av troppskjemperne seg for å forlate legionen. 

«Vi blir faen ikke. Vi drar,» husket løytnanten at de sa.

Teamet til den brasilianske soldaten er ikke den eneste som forlot Legionen, skuffet.

Utlendinger som slutter i den internasjonale legionen på grunn av dårlig organisering , mangel på utstyr og ubestemte kontrakter har allerede skapt overskrifter i internasjonale medier. 

Plyndring av kjøpesenter

Rundt tidspunktet for slaget ved Sievierodonetsk i begynnelsen av juni, fikk legionærene en kontroversiell oppgave fra Kuchynsky: å kjøre fra basen sin til et lokalt kjøpesenter i frontlinjebyen Lysychansk i Luhansk oblast og ta varer fra butikkene.

“Jeg hørte direkte Sasha Kuchynskys ordre til soldatene i enheten min om å bryte seg inn i kjøpesenteret, samle møbler og elektronikk så snart som mulig og samle alle mulige verdisaker underveis,” skrev en canadisk soldat i sin uttalelse etter hendelsen.

Fighters of the International Legion anklager noen befal for å gi dem ordre om å plyndre et kjøpesenter. (Illustrasjon: Karolina Gulshani)

I følge soldatenes offisielle vitnesbyrd innhentet av Kyiv Independent, ba “Sasha” også underordnede om å ta hva de ville: sko, dameklær, smykker, klokker og elektronikk.

Mange soldater adlød da de kommer fra profesjonell militær bakgrunn der de ikke stiller spørsmål ved overordnedes kommandoer.

«(Vanligvis) bør du si ‘ja, sir’ og få det gjort. Fordi du tror at sjefen din vet hva han ber deg om å gjøre. Du bare antar at denne handlingen er lovlig, og du kommer til å gå for det. Du skal ikke stille spørsmål ved det, sa den brasilianske legionæren til Kyiv Independent.

«Lokalbefolkningen så hvordan vi lastet møblene, noe som gjorde meg veldig ukomfortabel. Det føltes som om vi ranet de. Jeg kom ikke til Ukraina for dette», heter det i et vitnesbyrd fra en colombiansk soldat.  

“Det var lokale innbyggere i nærheten av kjøpesenteret, en av dem, som så dette, ropte fornærmelser, og de andre så på oss med bebreidelse og fordømmelse. Jeg vet ikke om det var lovlig eller ikke, men jeg skammet meg over å utføre ordren til Sasha Kuchynsky og ta bort møbler og verdisaker fra butikker under fiendtlighetene og foran lokale innbyggere som led under krigen», skrev en fransk legionær. i sin uttalelse.

Noen soldater nektet å følge ordren. 

I en video innhentet av Kyiv Independent kan noen utlendinger bli hørt i kjøpesenteret som stiller spørsmål ved lovligheten av “Sashas” bestillinger.

«Vi vil ikke på noen måte bli implisert som plyndrere. Vi vil ikke stå for dette», høres en engelsktalende soldat si.

Han forteller så publikum at han ikke vil holde seg foran tyvegodset og går ned for å vente til bilen henter ham og kjører tilbake til basen. “Sasha” blir sint over soldatenes nektet å utføre ordrene hans.

«Hør, (ikke sett) betingelser for meg. Dette er en ordre om å bli her og vente på sjefen. Dette er en ordre. Skjønner du det? En ordre. Dette er hæren, sier den polske sjefen på gebrokkent russisk.

«Jeg finner ikke den ordren lovlig. Vi ser ikke på dette som rimelig», svarer soldaten.

Videoen avsluttes med at soldaten sier til sine jevnaldrende: «La oss gå ned, folkens. Vi spiller ikke disse kampene.»

I følge legionærene beordret Kuchynsky lignende plyndring ved flere anledninger, og ukrainske soldater ble beordret til å delta også.

Legionærene vet ikke hvor varene ble sendt til. I en video innhentet av Kyiv Independent høres en soldat si på russisk at møblene og elektronikken tatt fra kjøpesenteret var for enhetens hovedkvarter i Kiev.

Tyverianklager

Ifølge legionærene var de jevnlig vitne til det de mener var mistenkelige våpenbevegelser.

“Bilen kommer, bilene går, boksene med våpen kommer, boksene med våpen går,” sa en av de amerikanske soldatene.

Til tross for at legionens våpenrom er lastet med alle slags tunge våpen og ammunisjon, sier soldatene at de ofte ikke havnet i hendene deres.

“Under mitt opphold i Sievierodonetsk ankom et sivilt kjøretøy malt i kamuflasje som inneholdt termiske kameraer,” skrev en colombiansk soldat i sitt vitnesbyrd. «De ble ikke fordelt blant soldatene på grunn av deres påståtte fravær. I mellomtiden foreslo Sasha Kuchynsky militært personell i Den internasjonale legionen å kjøpe disse termiske kameraene for 300 dollar.»

“Jeg tror, Sasha Kuchynsky skapte kunstig inntrykk av mangel på noe ammunisjon for å berike seg på ulovlig ved å gi det til soldater (for penger) som fra seg selv,” skrev en annen soldat fra Columbia i sitt vitnesbyrd.

Ifølge ham skadet to av hans medsoldater hørselen på grunn av mangelen på hodetelefoner som han visste var i våpenhuset deres, under Kuchynskys kontroll.

Soldater sier at Kuchynsky ville ta bort deler av ammunisjonen de selvstendig ville motta fra frivillige og givere. De kalte det “Sasha-skatten.”

«Så du må gi Sasha det han vil ha. Og så kan du gi (resten) av disse tingene til gutta dine,” sa en av de amerikanske soldatene. “Alt virker bare som en dekning. Det er veldig rart. Det føles som en (organisert) virksomhet.”

Det samme skjedde med en annen amerikansk soldat. Forsendelsen hans ankom basen mens han var på oppdrag. Da han kom tilbake var noen pakker borte.

“Det ble merket for laget vårt. Så i grunnen, så enkelt som det, var halvparten av tingene ikke der.”

Venter på løsning

De utenlandske soldatene sier de ikke ønsket å offentliggjøre krisen i Den internasjonale legionen og forsøkte å løse problemet bak kulissene.

De klaget først til sine befal, deretter lovgivere, og gikk til slutt så langt som til presidentens kontor. Siden legionen ble opprettet etter Zelenskys ordre, regnet fremmedkrigere med hans administrasjons støtte, men fikk ikke mye hjelp derfra, sa de.

Alyona Verbytska, presidentens kommissær for soldaters rettigheter, fortalte Kyiv Independent at hun hadde informert sine overordnede om legionærenes klager. Hun utdypet ikke nøyaktig hvem hun rapporterte til. 

I presidentens kontor har to personer tilsyn med legionen for Zelensky, ifølge Kyiv Independents kilder nær kontoret. De er Vitaliy Martyniuk, en  nasjonal sikkerhetsekspert , og Roman Mashovets,  nestleder for kontoret og tidligere ansatt i GURs etterretningsbyrå. 

Presidentens kontor svarte ikke på Kiev Independents forespørsel om kommentar før publisering.

Å klage til presidentens kontor fungerte ikke. Ting ble til og med verre, sa soldatene, da de som slo alarm om legionens ledelse begynte å føle seg under press og motta trusler. 

I mellomtiden forlot mange profesjonelle medlemmer enheten på grunn av påstått dårlig ledelse og problemer med papirarbeid. Legionen klarte ikke å gi noen av dem offisielle kontrakter. 

“Det var veldig gode spesial(styrker) gutter. Jeg mener, ikke fra det vanlige militæret. Mange spesielle (styrker) gutter sa bokstavelig talt bare: ‘Nei, takk. Vi kan ikke jobbe slik lenger,» sa en amerikansk soldat.

De som ble i enheten vil at den skal fortsette å hjelpe Ukraina med å stå imot Russland. For å gjøre det effektivt, mener de, må legionen reformeres under ny ledelse.

“Jeg har en veldig, veldig, veldig hyggelig opplevelse med alle i det ukrainske militæret utenfor Sasha og Tarases,” sa en av de amerikanske soldatene.

«Jeg har alltid holdt kjeft. Bare fordi folk som Sasha virkelig diskrediterer alt dette, sa han.

Merknad fra forfatterne:

Hei, det er Anna og Alexander her.

Vi jobbet hardt for å samle bevisene og bryte ned denne historien. Vi mener det er avgjørende å belyse feilstyring i hæren, spesielt i krigstid. Vi ønsket å bidra til å bringe endring til den internasjonale legionen, slik at den fortsetter å hjelpe Ukraina med å forsvare seg mot russisk aggresjon. Nå trekker imidlertid mange legionærer seg på grunn av kommandantenes uredelighet

Original artikkel kan leses her:

https://kyivindependent.com/investigations/suicide-missions-abuse-physical-threats-international-legion-fighters-speak-out-against-leaderships-misconduct

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ekspert advarer om handelskrig med Kina
Next post Modernas «Omicron Booster» er forsynt med mRNA av et selskap tilknyttet CIA
%d bloggers like this: