Hvorfor Metaverse kan være mye farligere enn du tror

Read Time:1 Minute, 52 Second

Metaverset – en oppslukende virtuell verden som forbinder utallige digitale rom – flyttet et skritt nærmere virkeligheten da Facebooks Mark Zuckerberg gjorde det til en av sine hovedprioriteringer for et par uker siden.

Mens noen kritikere er skeptiske til hvor revolusjonerende metaversen kan vise seg, er Dr. David Reid – professor i kunstig intelligens og romlig databehandling ved Liverpool Hope University – fast bestemt på at det vil forandre alle livene våre umåtelig, på samme måte som Internett gjorde.

Likevel antyder han også at det, i tillegg til å gi betydelige fordeler, også kan utgjøre “forferdelige farer”.

Og han ber om at det snarest starter samtaler om hvordan man kan beskytte metaverse-brukere – før teknologien blir en realitet i løpet av de neste fem til ti årene.

Professor Reid of Hopes avdeling for matematikk, informatikk og ingeniørfag hevder at “metaversen har enorme implikasjoner – den kommer med fantastiske fordeler og skremmende farer.”

“Og vi trenger et svært robust system på plass for å overvåke metaversen. Vi er helt klart i de tidlige stadiene, men vi må begynne å snakke om disse problemene nå før vi går ned en rute vi ikke kan reversere bort fra. Det er avgjørende for fremtiden, sier han til avisen techxplore;

Ifølge professor Reid dreier risikoen som metaverset utgjøres av overordnet kontroll og innsamling og beskyttelse av data.

Professor Reid sier at “folk har snakket om hvordan fremveksten av kunstig intelligens (AI) vil endre samfunnet og alt vi gjør betydelig. Og det er sant. Men metaversen er minst like stor, om ikke større, enn fremveksten av AI.»

«Fordi hvis du tenker på måten det fungerer på, er metaversets endelige mål ikke bare virtuell virkelighet, eller utvidet virkelighet, det er blandet virkelighet (MR). Det blander den digitale og den virkelige verden. Til syvende og sist kan denne blandingen være så god, og så gjennomgripende, at det virtuelle og det virkelige blir umulig å skille.»

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post 100 år med amerikansk innblanding og regimeendring, fra Iran til Nicaragua til Hawaii til Cuba
Next post Polen sier at Berlin og Paris driver EU som et “oligarki”
%d bloggers like this: