Medieforkjemper: Cancel culture ønsker å ødelegge de som tenker annerledes

Read Time:3 Minute, 17 Second

Ralf Höcker, Tysklands mest kjente medieadvokat, representerer en rekke ofre for kanselleringskulturen. Han vet hvordan han skal forsvare seg mot aktivistene som handler mot de som tenker annerledes med «viljen til å utslette dem alle». Men man skal ikke være redd: «De er pseudogiganter. Jo nærmere du kommer, jo mindre blir giganten.»

Ifølge hans egen informasjon er blant annet Ralf Höckers klienter mange “politikere, professorer, gründere hvis mening ingen liker og som derfor er det et sterkt ønske om å ødelegge karrieren deres. ” For eksempel representerer han Marie-Luise Vollbrecht, en doktorgradsstudent som studerer ved Humboldt University i Universitetet i Berlin som ønsket å forklare hvorfor det bare er to biologiske kjønn. Etter protester fra aktivister avlyste universitetet forelesningen.

Aktivister legger press på de rundt ofrene

“Fru Vollbrecht forsto at det handler om hennes rykte, hennes profesjonelle eksistens og hennes posisjon i samfunnet og ikke bare om hun får lov til å holde dette foredraget,” sier Höcker i et intervju med NZZ. Det er ofte tilfelle. «Jeg har sett igjen og igjen at disse menneskene opererer med en total vilje til å utslette.» De vil ødelegge eksistensen til de som tenker annerledes.

Alexander von Humboldt (1769 til 1859) ville trolig snudd seg i graven hans hvis han visste hvordan universitetet oppkalt etter ham reagerte på angrep på ytringsfriheten. APA/dpa/Maurizio Gambarini

«Cancelei», som stjerneadvokaten kaller det, «starter med offerets miljø. Arbeidsgivere, samarbeidspartnere, kunder settes under press for å ta avstand. I en kjedereaksjon skal den ene etter den andre velte. Det er alltid aktivistenes intensjon.» I Vollbrechts tilfelle ga universitetet etter «av feighet»: «Universitetsledelsen er redd for en håndfull skrikende aktivister som også kan anklage dem for transfobi. Slike beskyldninger kan ikke skade deg. Ved universiteter og i foreninger råder imidlertid ren frykt for aktivistene. Du tenker: Hvis vi ikke tar avstand fra denne personen, så er det vår tur neste gang.”

Du må opprette en motpublikum

Ved nærmere ettersyn er imidlertid aktivistene «snakkegiganter». Ralf Höcker bruker en metafor fra Augsburger Puppenkiste: «Jo nærmere du kommer, jo mindre blir kjempen. Og slik er det med aktivistene. Du kan fort lage dverger av dem argumenterende. De lager mye støy og setter merkelapper på folk som ender på -isme. De har nesten aldri saklige argumenter.»

Arrangementer med Harry Potter-forfatteren Joanne K. Rowling er allerede avlyst fordi uttalelsene hennes om kjønn er «transfobiske»

Höckers første motstrategi: «Vi ser først etter solidaritet i miljøet». I tilfellet med medisinsk professor Paul Cullen, som ble beordret til å slutte å forelese om diabetes fordi aktivister ikke likte hans syn på abort, ble det dannet “et studenttilbakeslag” for å støtte ham. Det handler om å skape en motoffentlighet.

Det viktigste tipset: hold deg rolig, kontre med saklige argumenter

Höckers viktigste tips til ofrene for kanselleringskulturen: «Du bør ikke under noen omstendigheter få panikk, men bli sittende, tåle angrepene og vente til motstanderen ikke kan komme på noe nytt. På et tidspunkt blir hver historie fortalt til slutten, neste purke gjetes gjennom landsbyen. Det dummeste er forhastede handlinger, det er det de ønsker». Og: “Du kan godt diskutere på et saklig nivå og trenger ikke å gjøre denne engstelige kanselleringem som de ønsker.”

I NZZ-intervjuet kritiserer medieadvokaten også overfølsomheten til visse minoriteter: «Jeg fikk nylig kabaretartisten Kay Ray til å opptre på et privat arrangement. Kay Ray er nesten utestengt fra å opptre hvor som helst fordi han konsekvent tuller om alle, inkludert muslimer, funksjonshemmede og transpersoner. Det burde han og hver av oss skulle få lov til å gjøre. Fordi rettighetene våre slutter ikke der andres følelser begynner.» Sårede følelser ville blitt et “drapsargument”. Han holder fast ved det: «Våre rettigheter slutter bare der andres rettigheter begynner».

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post FN innrømmer at konspirasjoner eksisterer, men sier at de bare er sanne når de avdekkes av de rette personene
Next post Før “Vinteren av sinne”: Staten krever lydighet
%d bloggers like this: