Europa betaler og lider – Zelenskyj tilbyr nå miniskatt for oligarkene i landet

Read Time:2 Minute, 14 Second

Billa-selgeren i Østerrike hjelper med sin lønnsskatt for å sikre at Ukraina forblir solvent under krigen: Wien overførte 60 millioner euro i skattepenger til Kiev, og EU la til milliarder. Og hva gjør Volodymyr Zelenskyj? Han gleder til og med oligarkene sine med en miniskattesats på bare 18 % takket være de generøse gavene fra vesten.

Det kjente forretningsadvokatfirmaet CBBL i Kiev forklarer nøyaktig den fortsatt gjeldende skattesituasjonen i Ukraina: 18 % av månedslønnen skal betales i inntektsskatt – uansett hvor høy inntekten er, er det ingen forskjell, noe de ulike “forretningsmenn”, som tjener milliarder og oligarker i Ukraina er ganske fornøyde med. I tillegg kommer en militæravgift på 1,5 prosent. Og sosialforsikringen er også ganske rimelig: Den utgjør 22 % av den ukrainske minsteinntekten – for tiden rundt 40 euro i måneden.

Dermed støtter den rike eliten i Ukraina landets ekstremt kostbare kamp mot Russland med kun 18 % av deres månedlige inntekt – mens EU-borgerne så vel som oss østerrikere overfører millioner og milliarder til Kiev.

Måtte bare betale 18 % inntektsskatt i Ukraina: Ihor Kolomojskyj, milliardær og eier av TV-stasjonen der Volodymyr Zelenskyj var en seriestjerne. Forretningsmannen skal også bidra til å finansiere «Asov»-regimentet, som er infiltrert av høyreekstreme.

Fra østerrikske skattepenger er det allerede overført 59,46 millioner euro for å støtte Ukraina det siste halvåret – og som kjent er skattetrykket i Østerrike 20 % for bruttoinntekter mellom 1099 og 1516 euro. Finansdepartementet samler allerede inn 32,5 % fra ansatte med inntekter på 1516 til 2599 euro og deretter til og med 42 % fra 2599 euro.

Norge har til nå bidratt med ca 2,1 milliarder kroner til Ukraina og en pakke på 10 milliarder kroner, Norge har også bidratt med 300 millioner kroner i lønninger. Norge forsørger også ukrainske bønder med flere titalls millioner kroner. I tillegg koster det rundt 10.7 milliarder å bosette ukrainere som er kommet til Norge.

De mange oligarkene som er født i Ukraina og i det minste fortsatt er registrerte, må betale mer enn 50 % inntektsskatt i Østerrike – men regjeringen til Volodymyr Zelenskyj vil bare ha 18 % av dem.

Som rapportert har eksperter ved Centre for Economic Policy Research i London allerede advart om en kollaps av den ukrainske økonomien og at krigens videre forløp ikke kan finansieres dersom det ukrainske skattesystemet ikke raskt tilpasses vesteuropeiske forhold.

Regjeringen i Kiev vil ha sine grunner til at de kjente oligarkene fortsetter å betale bare 18 % i inntektsskatt.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post «Generasjon klimavern»: Avfallsfjell etter Street Parade i Zürich
Next post Facebooks journalistprogram finansierte Covid-journalister
%d bloggers like this: