Hacker fanger opp alle data fra Shanghais Covid-sporingsapp, intime data eksponert

Read Time:1 Minute, 48 Second

Covid-sporingsappene tilbyr ikke bare total overvåking, men utgjør også en risiko for personopplysninger som ikke bør undervurderes. Dette er fordi hackere kan bruke dem til å skaffe intime data – eller til og med manipulere dem.

Totalt 48,5 millioner mennesker har registrert seg med «Covid helsekode-appen» kalt Suishenma siden den ble lansert i den kinesiske byen Shanghai. Uten denne appen, som viser eierens “helsestatus” (i grønne, gule og røde farger), er individets bevegelsesfrihet i selve byen massivt begrenset.

Men data som navn, telefonnumre, kinesiske identifikasjonsnumre og “helsekode”-status har nå tilsynelatende blitt fanget opp av en hacker og lagt ut for salg.

“Denne databasen inneholder alle menneskene som har bodd i eller besøkt Shanghai siden Suishenmas adopsjon,” sa bruker XJP i et innlegg på “Breached” -plattformen, som opprinnelig ba om USD 4850 per datasett før han senket prisen til USD 4000 senere i dag, melder Reuters .

Hacker fanger opp alle data fra Shanghais Covid-sporingsapp, intime data eksponert. (Reproduksjon av bilder på internett)

Denne appen administreres av Shanghais kommunestyre, som tilsynelatende ikke implementerte tilstrekkelige sikkerhetstiltak.

Dette understreker imidlertid også det faktum at slike overvåkingsverktøy ikke bare gir statlige myndigheter mye makt over et individs bevegelsesfrihet, men også setter private data i fare for å bli misbrukt.

Jo flere slike datasett (navn, fødselsdato, ID-nummer, adresse, helsestatus osv.) lagres i slike applikasjoner, jo mer sårbare blir brukerne for datatyveri ved hack. Ikke bare det, men ondsinnede hackere kan også manipulere de tilsvarende dataene til individuelle brukere, og forårsake skade på andre på denne måten.

Det påståtte Suishenma-bruddet kommer etter at en hacker sa at de hadde anskaffet 23 terabyte med personlig informasjon som tilhører én milliard kinesiske statsborgere fra Shanghai-politiet tidlig i forrige måned.

Det blir stadig tydeligere at den globale implementeringen av slike QR-kodeapper ikke bare utgjør en trussel mot personlige friheter, men også når det gjelder databeskyttelse og dataintegritet.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post CDC innrømmer feilinformasjon om C19-vaksineovervåking
Next post 280.000 pakker med Covid-medisiner som er betalt for skal destrueres
%d bloggers like this: