Reformer kan bli tvunget til EU raskere enn forventet

Read Time:1 Minute, 35 Second

Ungarn og Polen blir stadig mer frustrerte over de ledende intensjonene til EU, og snart kan det være et annet medlemsland som støtter seg til kampen mot Brussel, ifølge en artikkel skrevet av Andrew Tettenborn i The Spectator. Med det italienske stortingsvalget i september, kan den nye italienske statsministeren komme fra høyre i det politiske spekteret.

«Er EU i ferd med å gå i stykker?», spør artikkelforfatteren helt i begynnelsen. Svaret på dette kan ligge et sted ved grensen til Ungarn og Polen, de to litt opprørske statene i EU. I følge Tettenborn.

Mens det er alarmer fra opposisjonspartiene i begge øststatene om at de høyreorienterte ungarske Fidesz- og polske lov- og rettferdighetspartiene ønsker å gå ut av EU, er det for tidlig å snakke om dette i egentlig forstand.

Som Spectator-artikkelen fremhever, har det vært mange debatter mellom Polen, Ungarn og Brussel, spesielt når det gjelder LHBT-ideologien, rettsstaten, mediefriheten, eller i Polens tilfelle, rettslig uavhengighet.

Polen og Ungarn bøyer seg imidlertid ikke for Brussels vilje, i stedet prøver de å slå tilbake, skriver Tettenborn.

Begge regjeringene gjorde det klart at selv om de var villige til å forhandle med EU om dets krav, var tålmodigheten deres på bunnen.

Som artikkelen fremhever, sa Ungarns statsminister Viktor Orbán at Ungarn er satt til å bli en nettobidragsyter til EU, noe som betyr at etter det kan landets fortsatte støtte ikke tas for gitt. Samtidig uttalte Jaroslaw Kaczynski, leder av partiet Lov og rettferdighet, og ifølge Tettenborn, den polske regjeringens de facto-leder, at dersom EU nekter å inngå kompromisser i spørsmålet om dommerutnevnelser, hadde Warszawa ingen grunn til å oppfylle sine forpliktelser overfor blokken.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Suksess for Orban: Russland øker naturgassforsyningen til Ungarn
Next post Avhengighetserklæringen
%d bloggers like this: