WEF vil ha ny kunstig intelligens som sensurmaskin på internett

Read Time:2 Minute, 8 Second

En ny tekno-dystopisk plan ble presentert av World Economic Forum (WEF) onsdag. “Hat på internett” og “desinformasjon” skal bekjempes ved hjelp av “intelligent” AI.

Onsdag publiserte WEF papiret «Løsningen på online misbruk? AI pluss menneskelig intelligens”,  «Cybersikkerhet», som for WEF ofte er synonymt med «kampen mot desinformasjon på Internett», har lenge vært på prioriteringslisten for Klaus Schwabs eliteklubb.

Mer sensur og kontroll

Det er snakk om en “mørk verden av online skade”. “Desinformasjon” er klumpet sammen med “barnemishandling, ekstremisme” og “svindel”. Som et resultat ser verden seg selv konfrontert med Internett i dag.

WEF foreslår en «sofistikert tilnærming» for å løse problemet, fordi «moderasjon eller svartelister» ikke kan løse det, heter det. Det krever også en ” dyp kunnskap om de forskjellige typene overgrep, en forståelse av språket til hatgrupper, en flytende kunnskap om terroristers språk og en differensiert forståelse av desinformasjonskampanjer”. Sikkerhetsteam på nettet kan egentlig ikke gjøre det alene mente wef. Løsningen til WEF? Outsourcing til en AI eller en “innovativ teknologi”.

Sletteprogrammer på Internett kjører allerede for det meste via AI. Programmet er vanligvis avhengig av en omfattende samling av datasett. Men WEF erkjenner et problem her. Sensuren går ikke langt nok:

“Basert på datasett med kjente overgrep på nett på kjente språk, kan AI oppdage kjente overgrep på kjente språk, men er mindre effektiv til å oppdage nyanserte brudd på språk den ikke er trent for – et gapende hull som trusselaktører utnytter for å gjøre som de vil.”

Super AI

For eksempel, “Denne mangelen på kontekst kan føre til overmoderering, som begrenser ytringsfriheten på nettplattformer, eller undermoderering, som utgjør en risiko for brukersikkerheten.”

“Løsningen” for WEF er en “intelligent AI”: ” Ved å injisere menneskelig kuratert, flerspråklig, off-platform informasjon i læringssett, kan AI oppdage nyanserte, nye overgrep på nettet i stor skala før de når mainstream-plattformer.”

Til slutt, for WEF, står supermaskinen: “Ved å supplere denne smartere automatiske deteksjonen med menneskelig ekspertise for å gjennomgå kanttilfeller og identifisere falske positive og negative, og deretter mate denne innsikten tilbake til treningsgruppene, kan vi lage en AI med innebygd menneskelig intelligens. Denne smartere AI blir mer sofistikert med hver modereringsbeslutning, og muliggjør til slutt nesten perfekt deteksjon i stor skala.»

Truende? Nei Det er bare for vår beskyttelse mot skadelig innhold.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “WEF vil ha ny kunstig intelligens som sensurmaskin på internett

Leave a Reply

Previous post Hvorfor er kannibalisme ikke lenger et tabu?
Next post Ny jakt på voldelige ukrainere som utnytter Europas gjestfrihet som “diplomater”
%d bloggers like this: