Suksess for Orban: Russland øker naturgassforsyningen til Ungarn

Read Time:1 Minute, 47 Second

Gazprom har begynt å levere enda mer gass til Ungarn. Dette bekreftes av det ungarske utenriksdepartementet. Innen utgangen av august vil ytterligere 2,6 millioner kubikkmeter gass strømme daglig. Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto kunne forhandle om dette i Moskva.

Den russiske gassgiganten Gazprom PJSC har begynt å forsyne Ungarn med ytterligere volumer som tidligere ble bedt om av statsminister Viktor Orbans regjering. Slik bør problemene med energiforsyningen løses om vinteren, melder Utenriksdepartementet i Budapest. Det kan ihvertfall trygt sies at det ikke blir ublu strømpriser og kulde i Ungarn denne vinteren i motsetning til vesten som prøver å skade sin egen befolkning.

Ungarn ønsker å motta ytterligere 700 millioner kubikkmeter naturgass

Siden fredag har Gazprom levert 2,6 millioner kubikkmeter gass om dagen til Ungarn via TurkStream-rørledningen, som går gjennom Balkan, resten av august. Det meldte statssekretær Tamas Menczer i et Facebook-innlegg lørdag. Samtaler om ytterligere volumer for september pågår, sa han.

Ungarn ønsker å kjøpe 700 millioner kubikkmeter naturgass i tillegg til beløpene fastsatt i flerårskontrakten med Gazprom for å øke drivstoffreservene.

Ungarn får 85 prosent av sin naturgass fra Russland

For rundt en måned siden snakket utenriksminister Peter Szijardo med sin kollega Sergei Lavrov i Moskva om å kjøpe mer gass. Russerne hadde tidligere nektet å gi sitt offisielle samtykke i flere uker. Kunngjøringen betyr at Gazprom og den russiske regjeringen har kommet til enighet for august måned.

Ungarn får 85 prosent av naturgassen sin fra Russland. Ifølge tidligere opplysninger fra utenriksminister Péter Szijjártó er gasslagrene i EU-landet 44 prosent fulle, noe som tilsvarer rundt en fjerdedel av det årlige forbruket. Orban har gjentatte ganger kritisert EUs sanksjoner mot Russland.

Men EU lytter ikke på land i ØstEuropa og på Balkan, de behandler heller landene som undersåtter som skal gjøre alt Ursula von der Leyen og EU ønsker. Nemlig å skade sin eg3n befolkning og økonomi av flere forskjellige årsaker.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Suksess for Orban: Russland øker naturgassforsyningen til Ungarn

Leave a Reply

Previous post Polen ønsker å styrte EUs isdronning Von der Leyen
Next post Reformer kan bli tvunget til EU raskere enn forventet
%d bloggers like this: