Polen ønsker å styrte EUs isdronning Von der Leyen

Read Time:1 Minute, 52 Second

Frontalangrep fra Warszawa: I tvisten over 35 milliarder euro og handlingene til sine egne domstoler blir Polen nå alvorlig med i diskusjonen. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen skal avsettes og hele EU-kommisjonen avsettes.

Jaroslaw Kaczynski, partileder for det regjerende partiet PiS, oppfordrer til angrepet. Det handler om den fortsatt utestående betalingen på 35,4 milliarder euro fra Brussel. Og om striden om rettssikkerheten i polske domstoler. Polens president Andrzej Duda forhandlet faktisk frem en avtale med Von der Leyen i vår. I bytte mot innrømmelser til rettsvesenet ønsket EU å frigjøre 23,9 milliarder euro i tilskudd og 11,5 milliarder euro i lån fra det europeiske gjenopprettingsfondet. De Trengte pengene er for å hjelpe Warszawa med konsekvensene av koronakrisen.

“Det er på tide å lære leksjonene”

Ingenting ble overført. “Vi viste maksimal godvilje” men våre innrømmelser ga ingenting,” raste Kaczynski. Og han gjør det klart: «Det er på tide å lære leksjonene her. Hvis kommisjonen ikke oppfyller sine forpliktelser overfor Polen på dette området, har vi ingen grunn til å oppfylle våre forpliktelser overfor EU.»

Ønsker å uføre hele EU-kommisjonen: Jaroslaw Kaczynski, partileder for det regjerende PiS. Getty

Vetoet: Polens kraftige våpen mot EU

Hans generalsekretær Krzysztof Sobolewski var enda tydeligere. Hvis kommisjonen skulle presse Polen mot veggen, “ville vi ikke ha noe annet valg enn å hente ut alt artilleriet”. Han refererte til mottoet «en tann for en tann». Faktisk har Polen et kraftig våpen i sitt arsenal. Du kan bruke ditt veto til å blokkere EU-vedtak. Polen vil også danne koalisjoner med andre EU-land for å få der Leyen og hele hennes kommisjon avsatt. «Jeg utelukker ikke noe. Utvalget av våre muligheter er stort, “Sobolewski er videre sitert i “Tagesspiegel”. Fremfor alt på bakgrunn av krigen i Ukraina og den økende kritikken av sanksjonene mot Russland, er det viktig for EU å presentere et samlet bilde. Trusselen om å blokkere alle avgjørelser vil ha nådd Brussel. Uansett så står ikke EU lengre samlet.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ondskapens infantilitet
Next post Suksess for Orban: Russland øker naturgassforsyningen til Ungarn
%d bloggers like this: