Ukraina melder om sterk russisk offensiv, tropper gjør opprør mot Zelenskyj

Read Time:1 Minute, 35 Second

I dagevis skrev Norske tabloidmedier om begynnelsen på en motoffensiv fra den ukrainske hæren – som nå melder at akkurat det motsatte er tilfelle: Russiske tropper rykker frem, forsvarerne er i massive vanskeligheter, enheter gjør opprør mot Kiev.

Nyhetene fra Donbass-fronten er alt annet enn betryggende for regjeringen i Kiev – det ukrainske forsvarsdepartementets Telegram-side rapporterer: «Den russiske hæren har hatt delvis suksess med en offensiv i Horlivka-Zaitseve-retningen.» Det er harde kamper i denne regionen nord for Donetsk.

Moskva rapporterer at hele den 14. mekaniserte brigaden til den ukrainske hæren ble tvunget til å trekke seg tilbake. Ukrainas 56. motoriserte infanteribrigade «mistet 70 prosent av sin kampevne», ifølge det russiske forsvarsdepartementet, mens den 28. mekaniserte brigaden i Nikolajev-regionen også led store skader. Denne informasjonen kan foreløpig ikke bekreftes av nøytrale observatører.

De ukrainske væpnede styrkene rapporterer også om et fremstøt fra russiske tropper fra Avdiika, som ifølge Kiev ble «slått tilbake».

Deler av den ukrainske hæren (bilde) må trekke seg tilbake nord for Donetsk.

Nok en video av ukrainske tropper som ikke lenger ønsker å kjempe ved fronten

En video som sirkulerer på russiske og ukrainske Telegram-kanaler støtter egentlig ikke antakelsen om at ukrainske tropper for øyeblikket er klare for en motoffensiv: de opprørske soldatene fra en enhet nær Avdiika klager over at de blir brukt som “kanonfôr” av regjeringen i Kiev. Russisk side påførte dem tunge slag – og det kunne de gjære lite for å motvirke.

Volodymyr Zelenskyj: Motoffensiver som har blitt annonsert er tilsynelatende umulige for øyeblikket.
Kritiserer ledelsen i Kiev: ukrainske tropper i den nye protestvideoen.
Den nåværende militære situasjonen i øst og sørøst i Ukraina.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Ukraina melder om sterk russisk offensiv, tropper gjør opprør mot Zelenskyj

Leave a Reply

Previous post Propagandaens fødsel
Next post 52% Ønsker slutt på sanksjonene mot Russland viser en undersøkelse i Østerriket
%d bloggers like this: