52% Ønsker slutt på sanksjonene mot Russland viser en undersøkelse i Østerriket

Read Time:2 Minute, 30 Second

Hele Europa lider av energipriser – og til tross for EUs sanksjoner fortsetter Russlands inntekter å stige. Den store opinionstrenden fra INSA viser nå tydelig: Flertallet av østerrikerne vil ha slutt på sanksjonene! Tilsynelatende kalte Alexander Van der Bellen 52% av østerrikerne “russiske samarbeidspartnere”.

Et absolutt flertall på 52 prosent av de spurte mener at EUs sanksjoner mot Russland bør avsluttes.

En tredjedel (35 %) av de spurte mener imidlertid at de bør fortsette. Tre prosent av de spurte bryr seg ikke om de fortsetter eller slutter. Ti prosent vet ikke hvordan de skal posisjonere seg på dette eller ønsker ikke å gi noen informasjon.

Disse tallene er et sjokkresultat for østerriksk innenrikspolitikk: Tross alt ønsker forbundsregjeringen og forbundspresidenten å opprettholde sanksjonene mot Russland – slik EU-ledelsen fastsetter.

Og i sin åpningstale på Salzburg-festivalen gikk Alexander Van der Bellen til og med så langt som å forsvare sanksjonene: De som nå «hemmelig eller ganske uforskammet» sympatiserer med den russiske presidentens interesser «eller faktisk eller antatt samarbeider med ham» , ville «dobbelt true det europeiske samholdet». Tilsynelatende kritiserte han 52 prosent av østerrikerne.

Flere kvinner enn menn for slutt på sanksjoner

Selv om begge kjønnsgruppene har et absolutt flertall av synet på at EUs sanksjoner mot Russland bør avsluttes, er det litt mer sannsynlig at kvinnelige respondenter har dette synet (53 mot 50 %), mens det er betydelig større sannsynlighet for at mannlige respondenter støtter fortsettelsen. av EUs sanksjoner mot Russland (41 til 29 %). Imidlertid er det også betydelig mer sannsynlig at kvinnelige respondenter enn mannlige respondenter sier at de ikke vet eller ikke vil si noe (14 til 6 %).

Jo høyere inntekt, jo mer støtte til sanksjoner

Andelen av de som går inn for å fortsette EU-sanksjonene mot Russland har en tendens til å øke med økende nettoinntekt for husholdningene (fra 31 og 29 til 47 %). Samlet sett er det imidlertid kun respondenter i den høyeste inntektsgruppen som er for en videreføring av sanksjoner (47 %), alle andre inntektsgrupper er for stopp av sanksjoner(44 – 60 %).

Fra politisk sentrum går velgerne inn for sanksjoner

Bare respondenter som befinner seg til venstre for midten i det politiske spekteret er i absolutt flertall for å fortsette EUs sanksjoner mot Russland (53 %). Respondenter som føler at de tilhører det politiske sentrum eller er plassert til høyre for det, er i absolutt flertall for å stoppe EUs sanksjoner mot Russland (henholdsvis 60 og 62 %).

NEOS og Grønne velgere å beholde sanksjonene

Mens velgerne i NEOS og De Grønne (henholdsvis 51 og 71 prosent) går inn for å fortsette EU-sanksjonene mot Russland, er velgerne i ÖVP for et relativt stort flertall (45 prosent; 42 prosent for fortsettelse) og velgerne MFG og FPÖ (80 og 83 %) hver med absolutt flertall for å stoppe dem.

Er du fornøyd med innholdet som politikerne kan bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ukraina melder om sterk russisk offensiv, tropper gjør opprør mot Zelenskyj
Next post Medier i Australia rapporterer “bombe”: bare 10% av dødsfallene er relatert til Covid
%d bloggers like this: