Høyesterett på Balearene krever offentliggjøring av hemmelige avtaler mellom EU og legemidler innen 10 dager

Read Time:3 Minute, 5 Second

Sveits publiserte nylig kontrakter for kjøp av C19-vaksinen, ikke uten å massivt mørklegge de viktigste passasjene. I delen om ingrediensene er 27 sider på rad mørklagt, men disse ville vært spesielt interessante. EU nekter til og med å publisere SMS-en som Ursula von der Leyen brukte til å bestille 1,8 milliarder doser Pfizer.

I Uruguay, i begynnelsen av juli, ga en dommer Pfizer 48 timer på å bevise effektiviteten og sikkerheten til C19-vaksinasjonen. Et søksmål fra borgerrettighetsforeningen Liberum og 549 innbyggere i Balearene mot pandemiske tiltak krever nå også bevis, som rapportert av media.

Høyesterett på Balearene (Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares, TSJB) har gitt regjeringen i det spanske autonome samfunnet en frist på ti dager til å gi de en kopi av kontraktene som er inngått med farmasøytiske selskapene Pfizer, AstraZeneca , Moderna og Janssen, blant annet for å kommunisere om covid-vaksiner.

Dokumentene ble bedt om som en del av et administrativt søksmål anlagt av den nasjonale borgerrettighetsforeningen Liberum med støtte fra 549 baleariske borgere. Liberum er kjent for sin motstand mot helsetiltakene som ble iverksatt under Covid-pandemien.

28. juli godtok TSJB at vaksinekontraktene er relevante for prosessen. Den autonome regionens høyeste domstol beordret Consejo Interterritorial de Salud (Interregional Health Council) til å fremlegge kontraktene som bevis, sammen med kopier av studier om effektiviteten av vaksinene og en rapport om antall personer som ble skadet eller drept av vaksinene.

Når det gjelder kontraktene, krever domstolen opplysninger om deres verdi, eksistensen av eventuelle skadesløsholdelsesklausuler og “alle klausuler gitt i kontraktene”. Liberums juridiske team ledes av en energisk Madrid-basert advokat, Luis María Pardo fra Pardo & Associates. Pardo, på vegne av foreningen, hevder at pandemitiltakene, inkludert det såkalte Covid-passet, bryter med borgernes grunnleggende rettigheter.

Offentlige kontrakter med farmasøytiske selskaper bør være underlagt rettslig tilsyn som et offentlig gode som påvirker helsen til innbyggerne, hevder Pardo. Konfidensialitet av kontrakter bryter med borgernes rettigheter og legalitetsprinsippet. Når bevisene er på plass, vil TSJB vurdere dem før de tar stilling til Liberums søksmål.

Den baleariske regjeringen hadde motstått å anerkjenne bevisene og kunne appellere til det samme kammeret, men den temperamentsfulle Pardo sier at det er usannsynlig, som rapportert av Scaled . «Hvis Palma, representert ved Helsedepartementet, anker domstolens avgjørelse, vil dommerne henvende seg til de 549 begjæringene og si: «Tenk på det, kontraktene spiller ingen rolle i denne saken»? Jeg tviler på det, så det er ikke verdt statens tid,” sa han i en telefonsamtale med Scaled. Faktisk har den vanlige fristen for å anke nå passert uten at Pardo har mottatt noe varsel.

Et annet problem er at vaksinekontraktene ikke ble signert av den regionale regjeringen eller nødvendigvis av Madrid, men av EU-kommisjonen på vegne av alle medlemslandene i EU, inkludert Spania. Har en regional domstol i en kjent feriedestinasjon nok tyngde til å få tak i dokumenter som staten kan hevde er i hendene på kommisjonen i Brussel? Pardo mener det.

«Det er høyesterett i en region som nyter en høy grad av selvstyre og kan derfor sammenlignes med en føderal domstol i et land som Tyskland. Også en av motpartene er det regionale helseforetaket. De må rette seg etter ordre fra TSJB. Ellers risikerer departementet, som et regionalt organ som faller under domstolens jurisdiksjon, enorme bøter eller til og med et politirazzia på sine lokaler.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Kontoret for grunnlovsbeskyttelse ser stor fare for masseprotester i «sinnevinter»
Next post EuroMaidan-kuppet var et historisk vendepunkt
%d bloggers like this: