I Afrika ønsker militæret DNA for digital identitet

Read Time:3 Minute, 42 Second

En ny generasjon digital ID introduseres i Uganda. Dette bør også knyttes til DNA. Det bør være obligatorisk sier myndighetene.

Sammenslåingen av biologisk og digital identitet regnes som målet og drømmen for den teknokratiske verdenstransformasjonen som nå finner sted. Det mest kjente tilsvarende prosjektet kommer under navnet “ID 2020”. Dette prosjektet dukker selvfølgelig også opp under navnet “good”: Målet er å gjøre verden til et bedre sted.

Digital ID på vei

Med den digitale identiteten vil også omfattende kontroll og overvåking av enkeltpersoner komme. De er redusert til et tall og til algoritmer i verdensmaskinens store apparat. Det individuelle mennesket faller ved siden av. Alle de dystopiske scenariene for hvordan overvåking raskt kan bli til straff har vært diskutert mange ganger før. Bare ett åpenbart eksempel, nesten fra virkeligheten: Du har ikke den nåværende vaksinasjonen? Skjermen din ved inngangen til husporten lyser så rødt, du får ikke forlate området.

Høres verre ut enn en Black Mirror-episode, men det er ikke så langt unna. Spesielt enkeltland i Afrika blir ofte sett på som testlaboratorier for teknologiske fremskritt. ID 2020, hvis allianse består av Microsoft, Bill Gates vaksineallianse “GAVI”, Accenture og Rockefeller Foundation, legger også vekt på det globale sør. Folk der har ofte «ikke rett» til å kunne bekrefte sin identitet med et dokument. FN er også involvert i ID 2020-prosjektet.

Det kommer nå urovekkende meldinger fra Uganda. ID-kortprogrammet som startet i 2014, men nå ser det ut til at millioner av mennesker over hele landet som ikke har digitalt ID-kort blir nektet tilgang til offentlige og private fasiliteter. Menneskerettighetsaktivister melder at gravide kvinner har blitt nektet adgang til fødeavdelingen på sykehus.

Regjeringen annonserte nylig at ID-programmet ville samle inn ikke bare biometriske data fra innbyggerne, men også deres DNA. Alle gjeldende ID-kort utløper senest i 2024. Da bør den digitale ID-en være knyttet til innbyggerens DNA. Men hvordan skal de rundt 15 millioner menneskene i Uganda samles inn?

militær operasjon

ID-kort kreves allerede for å åpne bankkonto, få SIM-kort, pass eller søke om lån. Inntil det fortsatt var mulig uten biodata. I tillegg til biometri, fingeravtrykk og øyeskanning, bør de oppdaterte ID-kortene også inneholde DNA fra ugandiske borgere. Ifølge «RAIR Institute» sier folk i Uganda åpent at dette også skal hjelpe politiet med etterforskning.

Ugandas militære øverstkommanderende, general Muhoozi Kainerugaba, sa at DNA vil bli lagt til den nye digitale ID-en. Alle over 18 år har allerede plikt til å få utstedt ID-kort. Og den ugandiske utenriksministeren, general Jeje Odongo, truet med at alle som ikke ville underkaste seg «informasjonsinnsamlingen» ikke lenger ville kunne «gjøre forretninger». Odongo: « I 2024 vil vi ha nye nasjonale identitetskort med forbedrede funksjoner. Vi ønsker å ha et kort som du kan gjøre forretninger med hvor som helst.»

Regjeringen virker ekstremt fast bestemt på å gjennomføre planene. Det anses å være en av regjeringene i Afrika som er veldig åpen for den vestlige digitaliseringsagendaen. Sommeren 2021 ble det sikret rundt 200 millioner dollar fra Verdensbanken for å fremme landets digitalisering. Biometriske ID-kort ble også delt ut til innbyggerne i løpet av Covid.

Administrerende direktør i den øverste digitaliseringsmyndigheten annonserte at myndigheten vil gjennomføre en ny massebiometrisk registrering for sin nye generasjon digitalt ID-system i løpet av de neste to årene. Planen er å utvide systemet til andre biometri enn fingeravtrykk, inkludert iris og ansiktsbiometri, og effektivisere det for bedre dekning. Det nåværende systemets dekningsgrad er 63 prosent, noe kritikere sier delvis skyldes byråets underfinansiering.

Hva sier WEF om dette? Afrika skal utvikle en “sikker, inkluderende og interoperabel infrastruktur for digital identitet for den fjerde industrielle revolusjonen”. Uganda ser ut til å være på rett vei. Men i virkeligheten er det “et militærledet prosjekt,” sa Christiaan van Veen, direktør for Digital Welfare State and Human Rights Project ved New York University og medforfatter av en rapport: “Dette prosjektet ble ledet av seniorpersoner i Ugandas militære, og da de presenterte prosjektet for parlamentet, skjønte de det ikke: dette er et nasjonalt sikkerhetsprosjekt, og den nasjonale digitale ID-en er en måte å vite hvor alle ugandiere er.»

I Afrika ser det ut til at folk snakker mer åpent om overvåkingsbakgrunnen til prosjektet enn i Europa. Det gjenstår å se om militæret snart vil samle inn DNA. I Østerrike har flertallet av innbyggerne allerede gitt disse til private PCR-testfirmaer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Tolv prosent overdødelighet i Tyskland i juli
Next post Statssekretæren i Norge innrømmer indirekte at Norge og vesten er blitt stadig mere totalitær
%d bloggers like this: