Fra og med i morgen vil EU forby kullimport fra Russland, etterfulgt av et oljestopp på slutten av året

Read Time:2 Minute, 8 Second

Det EU-omfattende importforbudet for russisk kull trer i kraft i morgen. Til dags dato har Østerrike fått 28 % av kullet sitt fra russiske kilder. Innen utgangen av året skal også EU-land ha forbud mot å importere olje – en spesiell forskrift gjelder for Ungarn.

Fra og med torsdag får ikke EU-landene lenger importere kull fra Russland. Overgangsperioden for kullembargoen mot Russland, som EU vedtok i april som en del av den femte sanksjonspakken, avsluttes ved midnatt. For at næringen skulle kunne tilpasse seg importforbudet, ble det den gang avtalt en overgangsperiode på 120 dager. Importørene frykter ikke leveringsflaskehalser, men ser andre problemer.

Russiske oljeforsyninger skal forbys

Målet med importforbudet er å ytterligere svekke russisk økonomi på bakgrunn av krigen i Ukraina. Ifølge EU-kommisjonen i april kan kullembargoen bety et minus på åtte milliarder euro per år for Russland, ifølge eksperter. Med forbudet sanksjonerer EU for første gang energiforsyninger fra Russland. I en senere pakke ble også EU-landene enige om i stor grad å forby oljeleveranser for å øke presset på Moskva ytterligere. Dette bør gjelde fra slutten av året, det er unntak for «særlig avhengige land» som Ungarn.

Til tross for importforbudet på russisk stenkull som trådte i kraft torsdag, forventer ikke tyske kullimportører noen leveringsflaskehalser. “Kull er tilgjengelig på verdensmarkedet,” sa administrerende direktør Alexander Bethe i Association of Coal Importers (VdKi) i det tyske pressebyrået dpa. De viktigste leverandørlandene er nå USA, Sør-Afrika, Australia, Indonesia og Colombia.

Ifølge foreningen kom 50 prosent av kull- og koksimporten fra Russland i fjor, godt 17 prosent fra USA og mer enn 13 prosent fra Australia. Det var nesten 20,5 millioner tonn fra Russland. Ifølge VdKi kom det rundt 7,2 millioner tonn steinkull til Tyskland fra januar til og med mai. Nyere tall er ennå ikke tilgjengelige. Russisk kull ble hovedsakelig brukt som brensel til kraftverk.

28 prosent av kullet kommer fra Russland

Østerrike fikk 28 prosent av sin steinkullimport fra Russland i fjor, målt i importverdi var det en femtedel, ifølge foreløpige data fra Statistics Austria. Totalt importerte Østerrike kull med en importverdi på 519,2 millioner euro i 2021. Ifølge det østerrikske energibyrået fra begynnelsen av april utgjorde kull nesten 8 prosent av det innenlandske energiforbruket.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Dommer som godkjente FBI-raid på Mar-a-Lago knyttet til Jeffrey Epstein
Next post Tolv prosent overdødelighet i Tyskland i juli
%d bloggers like this: