For en tragedie: 318 000 ukrainske og russiske soldater er allerede såret eller drept

Read Time:2 Minute, 8 Second

Nye tall fra krigen i Europa: På bare 5 måneder ble 318 000 soldater såret eller drept, ifølge eksperter som analyserte den russiske hærens tap til dags dato for The Economist og kilder sitert av Moskva. Overraskende høyt: de ukrainske tapene sies å være 193 000 mann.

De siste tapstallene fra krigen i det østlige og sørøstlige Ukraina er sjokkerende: 25 000 russiske soldater har blitt drept i denne invasjonen så langt, og 100 000 har fått alvorlige skader under operasjonene. Totalt sett, ifølge eksperter sitert av “The Economist”, utgjør de russiske tapene 125 000 mann. Interessant. Med denne troppestyrken skal Kreml ha startet invasjonen av Ukraina 24. februar, noe som betyr at massive reserver av militært personell allerede må ha blitt utplassert av begge parter.

Selfie for å muntre opp de sårede: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj

Kreml siterer et ekstremt høyt antall ukrainske ofre

«Tass» rapporterer også for tiden om tapstall, siterer Putins talerør Eduard Basurin, talsmannen for Folkerepublikken Donetsk i Ukraina, som viser til nye tall fra frontregionen og på sin side til uttalelser fra den ukrainske hærsjefen Valery Zaluzhny. : “193 000 soldater fra Ukraina falt ut”, dvs. enten såret eller drept i løpet av de siste fem månedene.

Denne uttalelsen er kanskje ikke helt urealistisk: myndighetene i Ukraina har allerede innrømmet at «opptil 500 soldater dør om dagen», noe som vil bety 45 000 døde på mer enn 150 dager. Siden det er beregnet av alle internasjonale militæreksperter at det er omtrent tre sårede for hvert dødsfall, kan tallet på 193 000 ofre være riktig.

Totalt ville 318 000 ukrainske og russiske soldater blitt såret eller drept, et gjennomsnitt på 2 120 per dag. Til sammenligning: hele Graz har 283 000 innbyggere eller 2/3 av Oslo.

Navngitt av “Tass” som kilden for de ukrainske ofrene: Selenskyjs hærsjef Valery Zaluzhny.

Tusenvis av sivile ble også drept

Selv om mulige overdrivelser fra propagandaavdelingene til begge de stridende partene er inkludert, vil sannsynligvis antallet tap være ekstremt høyt, også på grunn av den massive bruken av artilleri: En konvensjonell moderne krig med fryktelig effektive våpensystemer finner sted i Øst-Europa.

Lidelsene til sivilbefolkningen i Ukraina er også enorme: Ifølge regjeringen i Kiev har 28.000 mennesker allerede omkommet under russisk ild, og FN publiserte nylig tallet på 5.320 sivile dødsfall.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Motstand mot inflasjon og rip-off: 75 000 briter nekter å betale strømregninger
Next post Analyse: Ungarns Viktor Orban ser for seg å lede Vestens konservative kontrarevolusjon
%d bloggers like this: