Analyse: Ungarns Viktor Orban ser for seg å lede Vestens konservative kontrarevolusjon

Read Time:9 Minute, 51 Second

«Hvis noen er i tvil om progressive liberale og kommunister er like, bare spør oss, ungarere. Vi kjempet mot dem begge, og jeg kan fortelle deg: de er like.»

Av: Andrew Korybko

Det Orban har gjort er å trekke oppmerksomheten til det som praktisk talt ingen vestlige ledere eller deres fullmektiger for oppfatningsledelse tør å snakke om, som er den uerklærte ideologiske borgerkrigen som raser i deres sivilisasjon mellom liberal-globalistiske medlemmer av etablissementet og konservativ-suverenistiske populister.

Ungarns statsminister Viktor Orban talte til årets Conservative Political Action Conference (CPAC) i Texas med en medrivende tale som hadde som mål å inspirere dem til å forene seg med andre konservative over hele Vesten for å lede deres sides kontrarevolusjon mot de liberal-globalistene som har tatt kontroll over sivilisasjonen deres. de siste tiårene.

Hans uttalelser har blitt grovt feilrapportert av de USA-ledede Western Mainstream Media (MSM), men det var å forvente siden liberal-globalister dominerer disse institusjonene. Hensikten med dette stykket er derfor å fremheve hovedpoengene i Orbans tale og deretter dele en analyse om alt han sa når det gjelder den større globale konteksten.

Den sentraleuropeiske lederen åpnet med å introdusere landet sitt som en flere hundre år lang kjemper for kristendommen og han selv som en “antikommunistisk, gammeldags frihetskjemper”. Deretter hånet han MSMs falske fremstilling av ham som en «høyreejstrem europeisk rasist og antisemitt, den trojanske hesten til Putin» før han minnet alle om at han har en nulltoleransepolitikk mot rasisme og antisemittisme.

Orban sa da at selv om han respekterer regjeringen som er vert for ham, vil han ikke tie i møte med det ideologiske presset som de har satt Ungarn under, som begynte da Obama-administrasjonen prøvde å tvinge de til å fjerne kristne og nasjonale verdier fra sin Grunnlov.

Han antydet da veldig sterkt at USAs tidligere administrasjon så vel som dens sittende begge er kommunistiske i sin kjerne når det gjelder hva han forstår denne ideologien som (som faktiske kommunister ville protestere mot) ved å erklære at “Hvis noen er i tvil om progressive liberale og kommunister er de samme, bare spør oss ungarere. Vi kjempet mot dem begge, og jeg kan fortelle deg: de er like.»

Fordi «[Ungarn] fortsetter å vinne» siden 2010 mot disse ideologiske kreftene, foreslo Orban å slå seg sammen med amerikanske konservative for å vise dem hvordan det gjøres. Etter å ha delt noen generelle råd om aldri å gi opp, kom han med noen detaljerte forslag.

Det første trinnet, sa den ungarske lederen, er «å stole på vår jødisk-kristne lære». Han advarte om at liberal-globalistenes innsats “for å skille den vestlige sivilisasjonen fra dens kristne røtter” risikerer å gjenta “de verste tingene i historien”.

I følge han ble “de ondeste tingene i moderne historie utført av mennesker som hatet kristendommen”, hvoretter han startet et fullverdig angrep mot medlandsmannen George Soros som Orban beskrev som å “[ha] en hær til tjeneste. : penger, frivillige organisasjoner, universiteter, forskningsinstitusjoner og halve byråkratiet i Brussel.»

Den ungarske lederen anklaget deretter sin rival for å ville bygge en “postvestlig verden” som han antydet kunne provosere til en verdenskrig.

Hans andre råd er å “spille etter dine egne regler”. Orban utdypet ved å legge til at “Vi kan ikke kjempe vellykket med liberale midler fordi motstanderne våre bruker liberale institusjoner, konsept og språk for å skjule sine marxistiske og hegemonistiske planer”, og det er grunnen til at konservative bør fokusere på kulturkrigen i stedet.

Han delte Ungarns erfaring med å være “en gammel, stolt men David-størrelse som står alene mot den våkne globalistiske Goliath”, men la merke til hvordan landet hans beseiret den giganten ved å holde folkeavstemninger for å bevise befolkningens støtte til regjeringens politikk mot ulovlig migrasjon, som lyktes i å stoppe en invasjonsstyrke nesten tre ganger så stor som Djengis Khans.

Orban advarte da illevarslende om at “[EU] vil at vi skal gi opp vår nullmigrasjonspolitikk, fordi de også vet at dette er fremtidens avgjørende og siste kamp”, som antyder de skumle ideologiske motivene til blokkens liberal-globalister for å erstatte det tradisjonelle grunnlaget for vestlig sivilisasjon.

Den sentraleuropeiske lederen gikk deretter videre til sitt tredje forslag, som går ut på å sette familiebegrepet i sentrum av politikkplanleggingen, til hvilket formål han beskrev regjeringens innsats i denne forbindelse, for eksempel å gi flere subsidier til familier for hvert ekstra barn som de har. Fruktene av denne politikken har resultert i en dobbel økning av ekteskap og halvering av aborter det siste tiåret, sa han.

Det fjerde trinnet som Orban foreslo at alle konservative følger, er å bygge en lovlig mur rundt barn for å komplementere den fysiske muren mot ulovlig innvandring og den økonomiske muren for å støtte familier for å beskytte dem mot den skadelige innflytelsen fra såkalt “kjønnsideologi” .

Akkurat som med den førstnevnte veggen, sa han at hans regjering holdt en folkeavstemning om hvorvidt foreldre ønsker at barna deres skal undervises i seksuelle orienteringsprogrammer på skolene uten deres samtykke, noe som han sa resulterte i det største avslaget i landets demokratiske historie. For å sikre alles rettigheter, definerer den ungarske grunnloven nå eksplisitt familien som beskytter av kristendommen og nasjonen.

Viktor Orban. (Reproduksjon av bilder på internett)

Hans nest siste forslag til sine medreisende over hele verden er å aldri gå på akkord med lov og orden, ellers vil landene deres havne i kaos. Med hans ord: «Vi bestemte oss for at vi ikke trenger flere kjønn; vi trenger flere beskyttere. Mindre drag queens, og mer Chuck Norris. Vi tror at det finnes ikke frihet uten orden.

Hvis det ikke er orden, får du kaos.» Orban beskrev deretter landets rettshåndhevelsesbyråer som “frihetens voktere”, ikke “folkets fiender” slik de er i andre land. Av denne grunn er Ungarn det tryggeste landet i Europa, og dets leder skrøt stolt av hvordan folket hans ønsker at regjeringen skal finansiere politiet enda mer enn de allerede er.

Det siste forslaget som Orban delte med sitt publikum, er at de skal fokusere på å senke skatter for å tiltrekke seg investeringer og hjelpe middelklassen. Deretter delte han noen statistikker om hvor vellykket dette har vært for den ungarske saken, mens han beklaget at USA skrotet sin skatteavtale med landet hans til tross for at han merkelig nok beholdt den som de har med Russland til tross for de to stormaktenes nåværende spenninger.

Når det gjelder dette landet, sa Orban kort at selv om han ikke kan fortelle USA hva de skal gjøre, er det hans syn at bare samtaler mellom disse to rivalene vil lykkes med å få slutt på den ukrainske konflikten, men at dette først krever sterk ledelse fra den amerikanske siden for å skje.

Den ungarske statsministerens avsluttende ord var en alvorlig advarsel om at Vesten nå befinner seg i krig med seg selv etter å ha vunnet sine tidligere ideologiske kriger mot Nazi-Tyskland og Sovjetunionen. Deretter oppfordret han alle til at «vi må ta opp kampen. Seier vil aldri bli funnet ved å ta minste motstands vei.

Vi må ta tilbake institusjonene i Washington og i Brussel. Vi må finne venner og allierte i hverandre. Vi må koordinere bevegelsen til troppene våre, fordi vi står overfor den samme utfordringen.» Til slutt avsluttet han med en optimistisk tone ved å minne sitt publikum om pave Johannes Paul IIs lære om at “Det er ingen fiende som Kristus ikke allerede har beseiret.”

Setter vi alt sammen, må det sies at Orban-talen var veldig imponerende og faktisk oppløftende. Han skremte ikke bare liberal-globalistene, men kom med konkrete forslag for å bekjempe de ved å bruke sitt eget lands suksesser i denne forbindelse som eksempel for andre å følge.

Nøkkelen til Ungarns seier er at dets folk allerede hadde erfaring med å leve under et tidligere totalitært system, sovjetisk kommunisme, som han omstridt sammenlignet med Vestens nåværende system av liberal-globalisme (“progressivisme”). Sett til side det som forutsigbart kan være noens uenighet i den sammenligningen, er poenget at ungarerne allerede hadde erfaring med å kjempe mot totalitarisme.

Dette forklarer hvorfor så mange av de støtter sin leder og møtte opp til valgurnene i historiske tall da han holdt folkeavstemninger om ulovlig innvandring og undervisning i «kjønnsideologi» på skolene uten foreldrenes samtykke.

Amerikanere har ikke den samme erfaringen som ungarere har, men konservative i røde stater som Texas har blitt enestående lidenskapelig de siste årene som et resultat av USAs tidligere president Trumps inspirasjon og deres egen naturlige motstand mot den radikale politikken som ble pålagt dem av Biden Administrasjon.

Dette betyr at mange kan vise seg å stemme på en lignende måte som ungarere gjorde hvis statene deres la lignende saker i sin skrift på stemmeseddelen slik at folket kan bestemme.

Det lokale nivået er imidlertid bare en del av den konservative kontrarevolusjonen som Orban ser for seg, men det er den han fokuserte mest på. Han nevnte kun årets mellomvalg og neste presidentvalg i 2024 én gang i sitt siste avsnitt, noe som tyder på at han stilltiende setter mer tro på at forslagene hans først lykkes på lokalt nivå der de kan utgjøre den største kulturelle forskjellen med en gang.

Tross alt bør det huskes at hans andre råd er å “spille etter dine egne regler” ved å fokusere på den kulturelle dimensjonen av det han konkluderte på slutten av talen sin er den større “kampen som utkjempes for den vestlige sivilisasjonen” som del av dens de facto borgerkrig mellom liberale og konservative.

Der ligger kanskje den viktigste observasjonen som ble delt i talen hans, at Vesten bokstavelig talt er i krig med seg selv til tross for at få åpent anerkjenner det som sådan. Dette stemmer overens med det president Putin delte under midten av juni på Saint Petersburg International Economic Forum (SPIEF) da han forutså endringer i den vestlige eliten forårsaket av de populistiske bevegelsene som har økt som svar på den selvforskyldte økonomiske krisen forårsaket av den sivilisasjonens anti- Russiske sanksjoner.

Det berører igjen den taktiske aksen til den store bifurkasjonen med hensyn til dikotomien mellom etablissementet og populisten, hvorav sistnevnte er oppmuntret av den globale systemiske overgangen til multipolaritet.

Det Orban har gjort er å trekke oppmerksomheten til det som praktisk talt ingen vestlige ledere eller deres fullmektiger for oppfatningsledelse tør å snakke om, som er den uerklærte ideologiske borgerkrigen som raser i deres sivilisasjon mellom liberal-globalistiske medlemmer av etablissementet og konservativ-suverenistiske populister. Frem til dette punktet var den offisielle fortellingen at enhver snakk om dette ikke er annet enn såkalt “russisk propaganda”, men det kan ikke lenger benektes etter at den ungarske lederen så overbevisende formulerte de mange nivåene i denne kampen og delte flere konkrete forslag for hvordan hans side til slutt kunne komme på topp.

Alt i alt kan det hevdes at den ungarske statsministerens tale absolutt var historisk i den forstand at den representerer blant de kraftigste narrative tilbakeslag mot den vestlige liberal-globalistiske eliten siden Trump forlot embetet for halvannet år siden.

Orban har nå blitt et verdensomspennende konservativt ikon etter å ha vist sin side hvordan han kan vinne mot tilsynelatende uoverstigelige odds i løpet av det over tiåret han har styrt landet sitt fortløpende. Hvis Ungarn kan gjøre det, så er det ingen grunn til at mye større vestlige land som USA ikke kan det heller. Det vil selvfølgelig ta tid å se om konservative kan lykkes med å bruke forslagene hans eller ikke, men det ville absolutt være en game-changer hvis de gjør det.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post For en tragedie: 318 000 ukrainske og russiske soldater er allerede såret eller drept
Next post “Ukraina har sluttet å pumpe gjennom”: Det strømmer ikke lenger olje fra Russland til Europa!
%d bloggers like this: