Media og vesten svikter ofrene i Ukraina

Read Time:8 Minute, 37 Second

Galskapen bare gjenspeiler det de få fornuftige folkene i vesten har sagt så lenge. Påstanden om at det finnes intet vondt i Ukraina og at alle slike påstander om at det kan så være blir merket ubestridt som putins ansatte som sprer propaganda. Er dette en rimelig måte å føre debatt på? Fører dette til fred og ro i Europa? Hvem jobber egentlig media for? Oligarken Volodymyr Zelenskyj? Det er ihvertfall ikke for folket i Ukraina.

Du kan jo prøve å fortelle det til Ананій, som mistet sin datter imens hun lekte på lekeplassen like ved en skole hvor ukrainske styrker hadde satt opp artilleri og militært personell. Eller sykehuspasientene i Mariupol som ble skadet og familiene som mistet sine kjære fordi Ukraina og azov satte opp base på sykehuset.

Eller man kan fortelle det til foreldrene som mistet sine barn på togstasjonen i donbass fordi Ukraina satte opp militært utstyr like ved. Eller de etterlatte på kjøpesenteret fordi Zelenskyj brukte nabobygget til å lagre militært utstyr. Det handler da vitterlig ikke om å støtte Russlands krigføring, det handler om hvordan man ivaretar befolkningen sin som har havnet i krig.

Mediene som før kraftig kritiserte bruk av menneskelige skjold har nå blitt dets praktiske forsvarer. I 2016 ble Israel dømt for denne praksisen av militærrettten. Media var ute å kritiserte Israel sterkt for dette. En av tingene media kritiserte mest av alt var hvordan israelske hæren tvang sivile til å bli delaktig I krigføringen ved å ikke bare posisjonere militære i sivile soner men også tvinge sivile til aktivt å delta.

I 2012 kom FN med en omfattende rapport, over 80 grupperinger hvor en god del av dem var “forsvarende part” i konflikter brukte menneskelige skjold. Samtlige nevnt i media og hardt kritisert. Mange av disse i mellomøsten og Afrika. Den røde linjen er geriljakrigføring hvor skoler, sivile bygninger og sykehus blir brukt som baser. Alle hardt kritisert til tross for at de var forsvarende part, mange av de dømt offisielt.

Men Ukraina skal frikjennes fordi de er i krig med Russland? Eller ikke bare frifinnes, Amnesty og FN blir anklaget av media for til og med jobbe og være betalt av Vladimir Putin. Man kan si akkurat hva man vil om Russlands brudd på krigslovene og om alle andre som enten angriper eller forsvarer seg i verden men IKKE om Ukraina.

I virkelighetens verden – i en sak FN-rapporten tidligere skrevet i konflikten fant å være «emblematisk» for krigen – Ukrainske styrker hadde den 7. mars inntatt posisjoner innen pleiehjemmets strukturer, som var dager før angrepet inntraff, «ettersom det hadde en strategisk verdi på grunn av dets nærhet til en viktig vei». Pleiehjemmets tidligere forespørsler til lokale ukrainske myndigheter om å få evakuere beboere ble avslått, med begrunnelsen av det faktum at Kiev hadde mineområdet rundt, og avsperret veier, som derved forhindret enhver fra å kunne flykte.

To dager seinere, den 9. mars, da russiske styrker nærmet seg pleiehjemmet, utvekslet de to sidene beskytning. OHCHR-rapporten sier: «Det er fortsatt uklart hvilken side som først åpnet ild».

Den 11. mars var fortsatt 71 pasienter med funksjonshemninger og 15 ansatte igjen inne på pleiehjemmet uten tilgang til strøm eller vann, til tross for de ukrainske styrkenes fortsatte tilstedeværelse. De gjorde tilsynelatende ingen anstrengelser for å evakuere de, i møte med den forestående kampen.

Russiske styrker, som på det tidspunktet var inneforstått med tilstedeværelsen av ukrainske militære i bygningene, angrep i løpet av formiddagen med «tunge våpen», som førte til at det brøyt ut en brann. Noen ansatte og beboere var i stand til å flykte til et nærliggende skogholt der de ble seinere «møtt av russisk-tilknyttede væpnede grupper, som besørget dem hjelp,» rapporterer OHCHR.

Avsnittet i rapporten om Stara Krasnyanka-saken avslutter med stadfestelsen: «I følge forskjellige beretninger overlevde minst 22 pasienter angrepet, men det nøyaktige antall drepte er fortsatt ukjent.» Antallet døde skal ligge mellom 50-60 pleietrengende personer.

Som FN-dokumentet tydelig viser angående tilfellet Stara Krasnyanka var det de ukrainske styrkene «som tok opp posisjoner enten i boligområder eller i nærheten av sivile objekter, hvorfra de lanserte militære operasjoner uten å iverksette tiltak for beskyttelsen av sivile tilstedeværende». Slik taktikk er spesifikt forbudt av Artikkel 28 i Genève-konvensjonen IV, og Artikkel 51(7) i tilleggsprotokollen I, og utgjør en krigsforbrytelse.

Dette er ren fakta. Man kan kun komme med dumme argumenter rundt hvorfor dette skal være greit. Man bryr seg rett og slett ikke om sivilbefolkningen hvis man mener slik krigføring er greit. Faktisk kan jeg påstå at disse som mener dette er greit har mistet all fornuft og logisk tankegang. Det finnes ingen ganger det er greit å sette pleietrengende mennesker eller sivile i en slik situasjon.

Det slike personer som forsvarer dette mangler og ikke minst media som politiserer krigslovene mangler er virkelighetsforståelse og mentaliseringsevner.

Så la meg hjelpe de som mangler dette litt. Tenk deg at du sitter på dine siste dager på et pleiehjem, bekymret for dine kjære og militæret kommer valsende inn, de setter opp miner i området og artilleri på soverommet ditt og i fellesrommet. Møterommet til de ansatte blir okkupert og omgjort til et operativt militært utstyrt rom.

De ansatte flykter stedet og ingen er igjen for å ta vare på de pleietrengende, de tisser seg ut, bæsjer seg ut, kommer seg ikke ut av sengene, ingen hjelper de og ingen bytter på de. De er redde, tørste og sultne og vil vekk men blir bedt om å holde kjeft og bli værende.

Maten kommer ikke og plutselig starter militæret å avfyre artilleri og håndvåpen fra posisjonene. Tankene som strømmer igjennom disse personene sitt hode før hjemmet tar fyr. Kanskje av artilleriavfyringen fra innsiden av bygget, kanskje av russisk artilleri. Det er forøvrig irrelevant for bygget tar fullstendig fyr.

Noen av de sivile pleietrengende kan fortsatt bevege seg men de fleste er ikke i stand til å flykte, noen av de som kommer seg ut, tråkker på ukrainske miner, beina blir revet av. Veninnen din du hadde bodd med ligger nå med halve kroppen på plenen og resten er pulverisert utover hele området.

De som ikke kommer seg ut begynner å brenne i varmen, skrikene kan høres, de brenner ihjel levende i sengen sin.

Dette er hva det betyr å være menneskelig skjold, dette er hva det betyr å bruke skoler, sykehus og sykehjem som baser.
Alle med fornuften i stand vet at dette er gale og må straffes for å beskytte de sivile, folket. Alle andre har mistet fullstendig virkelighetsforståelse.

Men til tross for rollen spilt av Kiev i disse situasjonene, sivile dødsfall i disse kontekstene beskrives som produkt av «lig» vold blitt begått av russiske «orcs».

Dette blir bredt publisert i vestlige korporative nyhetskanaler, som ytterligere eksempler på et inngrodd russisk barbari, som bare kan forhindres ved forsendelse av flere våpen og ytterligere bistand for milliarder til Ukrainas regjering. Dette styrker teorien om at sivile blir brukt for propagandaformål.

Sivile beskyldte de ukrainske styrkene fra bataljonen Azov, for under den russiske beleiringen av Mariupol bevisst å skyte på flyktende biler og for å kidnappe sivile innbyggere for å få dem til å tjene som menneskelige skjold, der de bunkret seg inne i fabrikkanlegget Azovstal. FN har også rapportert om dette. Også her fremstår media som ekstremt ensidig og store deler av folket skylder også på Russland for dette.
Sannheten er en helt annen, det er brudd på Genève-konvensjonen og krigslovbrudd. Enkelt og greit.

Hvis man finner seg selv i å mene det at det kan forsvares å skyte på sine egne borgere fordi man er den forsvarende part i en krig er både menneskerettigheter og demokratiet i landet falt for lenge siden. Ingen er lengre trygge i Ukraina, ingen forsvarer lengre det ukrainske folket. Vestlige medier og vestlige støttespillere forsvarer kun Zelenskyj og soldatene. Ingen har folkets sikkerhet, ve og vel lengre i sine tanker.

Jeg tar meg i å spørre om hvorfor den ukrainske regjeringen aldri etterspør bistand, penger, sanitet og humanitær bistand til folket i Ukraina under krigen, selvom vi vet og det er åpenlyst at de har store mangler og behover. Våpen, ammunisjon og vestlig propaganda til å beskytte soldatene er det ingen mangel på, vesten sender våpen inn som aldri før.

Natalia Usmanova, en tidligere ansatt ved Azovstal-anlegget, som med sine barn og hennes ektemann hadde søkt tilflukt der fra kampene, fortalte i mai til Tysklands nyhetsmagasin Der Spiegel at ukrainske styrker hadde forbudt dem å forlate området, og seinere gjemte seg bak den tilfangetatte sivilbefolkningen i Azovstal da kampene brøyt ut.

«De (ukrainske soldater, og Azov-krigere) holdt oss i bunkeren. De gjemte seg bak det faktum at de visstnok var bekymret for vår sikkerhet. De skreik til oss (da vi prøvde å rømme) og sa: Kom dere tilbake til bunkeren!» fortalte Usmanova Der Spiegel i en video som seinere ble tatt ned. Et fullstendig intervju med Usmanova var lenge tilgjengelig på YouTube, men ikke lenger i dag.

Vestlige medier og myndigheter dekker åpenlyst over krigslovbrudd fra Ukraina, det faktum at de bruker menneskelige skjold og mye annet. De som ikke ser det har mangel på virkelighetsforståelse.

Det betyr ikke at man skal godta russisk krigføring, det betyr ikke at man mener at Russland ikke begår krigslovbrudd. Media fremmer disse lovbruddene uten forbehold, uten fakta hele tiden, deres støtte til Ukraina er ubetinget uansett.

Og det ser vi nok en gang når de nå kaller den siste store menneskerettighetsorganisasjonen som er igjen i Ukraina for putins propaganda apparat.

Beklageligvis valgte lederen for Amnesty International Ukraina å si opp jobben og det er dermed ingen igjen i Ukraina til å bry seg om folkets rettigheter der. Fra nå av er det fritt frem for overgrep mot befolkningen fra begge parter i krigen. Og det gjør meg redd, det har aldri skjedd før. Hvem skal nå ta det ukrainske folket i forsvar?

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk talte for 3 uker siden på nasjonal fjernsyn der hun advarte sivile i den sørlige regionen Kherson om å evakuere, eller risikere å bli drept av ukrainske styrker. Ikke i direkte ordlyd men i form av “flykt nå eller skriv under papirer som frifinner oss fra ansvar.”

Måtte gud være med de, for det kan se ut som ingen andre er det.

https://www.thetimes.co.uk/article/the-times-view-on-amnesty-internationals-ukraine-report-putins-propagandists-kcf3m5ww0

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Arming Ukraine – Hvor går alle våpene?
Next post “Høyreekstremistiske” protester mot utarming og krigsøkonomi – Massiv mediekampanje
%d bloggers like this: