Zelenskyj klager: Å utsette betalingen av EU-milliarder er en “forbrytelse”

Read Time:2 Minute, 9 Second

Den ukrainske presidenten klager over trege utbetalinger fra EU. Av de ni milliarder som ble lovet i økonomisk hjelp, var det bare én milliard som var kommet. Hans nestleder har allerede funnet det ansvarlige EU-medlemslandet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har klaget over den forsinkede utbetalingen av EUs økonomisk bistand verdt milliarder til landet sitt. Denne «kunstige forsinkelsen» er enten en forbrytelse eller en feil, sa statsoverhodet i sin kveldsvideotale. Hver dag minner han EU-politikere på at ukrainske pensjonister, flyktninger, lærere og andre ikke må holdes som gisler av «besluttsomhet eller byråkrati».

“Feilen kan fortsatt rettes”

“Jeg vil ikke si hvilket europeisk land som bremser nå,” sa han. Han antar likevel at det er en feil som kan rettes. For to dager siden identifiserte nestlederen for det ukrainske presidentkontoret, Ihor Zhovkwa, Tyskland som hovedskyldige for den langsomme betalingen. Bare én milliard av ni milliarder i makroøkonomisk bistand fra EU er utbetalt.

Det tyske forbundsfinansdepartementet avviste påstanden. Ifølge EU-kommisjonen kan garantier fra medlemsland være nødvendig for det utestående beløpet fordi de ikke lenger er mulig å sikre slike beløp via EU-budsjettet.

Berlin avviser utstillingen av ødelagte russiske stridsvogner

Handlingen var ment å provosere, var ment som en protest. Foran den russiske ambassaden i Berlin planla en journalist å stille ut en russisk stridsvogn ødelagt i Ukraina. Distriktskontoret avviste det – «en skandale» sier den ukrainske ambassadøren.

Enno Lenze ønsket å stille ut en ødelagt tank og andre kjøretøy på Unter den Linden-boulevarden i Berlin. “Disse nedskutte tankene er veldig imponerende for folk som ikke vet noe slikt,” bemerket han, og sendte inn en søknad i slutten av juni.

Dette ble avvist av myndighetene fordi folk sannsynligvis hadde omkommet i tanken og en utstilling derfor var «uaktuelt», som kontoret meldte på forespørsel. I tillegg påvirker plasseringen av fangede stridsvogner fra en pågående krig på Unter Den Linden-gaten de utenrikspolitiske interessene til Forbundsrepublikken Tyskland.

Ødelagte russiske stridsvogner ble vist frem i sentrum av Warszawa for å vise at den russiske hæren er beseirelig. Berlin-myndighetene forbød imidlertid en lignende utstilling

Uforståelig for journalisten og gründeren Enno Lenze: «Vi bøyer oss for potensielle trusler fra krigsforbrytere… Hvis kunstideen min påvirker «Forbundsrepublikken Tysklands utenrikspolitiske interesser», betyr det ja», sa han. Ukrainas ambassadør, Andriy Melnyk, deltok også i debatten. Han ber Berlin om å godkjenne utstillingen.

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Flere døde, inkludert barn: Ukraina beskyter angivelig journalisthotellet i Donetsk
Next post Biometriske betalinger: Moskva er avhengig av digital ansiktsgjenkjenning for offentlig transport
%d bloggers like this: