Zelenskyi rasende: Amnesty gjentar kritikken av den ukrainske hæren

Read Time:1 Minute, 58 Second

Zelenskyj har angrepet Amnesty siden torsdag, men organisasjonen fastholder sin kritikk: Ukrainas handlinger bryter med «internasjonal humanitær lov» fordi soldater «gjentatte ganger opererer utenfor boligområder».

Til tross for hard kritikk fra Ukrainas president Volodymyr Zelensky, holder menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International fast ved sin rapport om den ukrainske hærens problematiske taktikk. Organisasjonen er «fullstendig forpliktet til våre undersøkelser», sa generalsekretær Agnes Callamard fredag. “Funnene er basert på bevis samlet gjennom omfattende undersøkelser.”

Russlands angrepskrig rettferdiggjør ikke taktikk

I en rapport presentert på torsdag anklaget Amnesty International den ukrainske hæren for å sette sivile i unødvendig fare med sin militære taktikk – rapporterte politikeren . Ukrainske soldater har «gjentatte ganger operert ut av boligområder», sa Janine Uhlmannsiek, ekspert på Europa og Sentral-Asia ved Amnesty International Tyskland. Den ukrainske aksjonen er «et brudd på internasjonal humanitær lov» som ikke rettferdiggjøres av den «russiske angrepskrigen som bryter med folkeretten».

Ukrainsk soldat på vakt GETTY

Zelenskyi ser «Amnesty» for Russland

Den ukrainske presidenten Zelenskyj angrep Amnesty International som et resultat av rapporten. Menneskerettighetsorganisasjonen ønsker å «utstede amnesti for terrorstaten (Russland) og flytte ansvaret fra angriperen til offeret,» sa han torsdag.

Amnesty: Kiev ønsker å fraråde legitim diskusjon

Callamard sa at den ukrainske regjeringens svar “risikerer å avskrekke legitim og viktig diskusjon om disse spørsmålene.” I tillegg svarte ikke den ukrainske regjeringen på en forespørsel om kommentar til Amnestys funn.

Ifølge Amnesty International rettferdiggjør ikke selv en angrepskrig som bryter med folkeretten å operere i boligområder. Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Kritikken mot menneskerettighetsorganisasjonen kom fra den britiske ambassadøren i Ukraina, Melinda Simmons. «Det eneste som truer den (ukrainske) sivilbefolkningen er raketter og våpen og plyndring av russiske tropper,» skrev Simmons på Twitter.

Amnestykontoret i Ukraina nekter å publisere

Lederen for Amnestys Ukraina-kontor, Oksana Pokalchuk, sa på Facebook at Amnesty ignorerte teamets anmodning om ikke å publisere rapporten. Det ukrainske kontoret vil ikke oversette rapporten til ukrainsk og vil ikke legge den ut på sin nettside. De skjuler dermed funnene for den ukrainske befolkningen av frykt for at befolkningen vil snu i sine tanker om konflikten. Så mye til ytringsfriheten og menneskerettigheter i Ukraina.

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Zelenskyi rasende: Amnesty gjentar kritikken av den ukrainske hæren

Leave a Reply

Previous post Det russiske utenriksdepartementet forklarte omfattende den globale systemiske overgangen
Next post Putin og Erdogan er enige om en økonomisk og energiavtale
%d bloggers like this: