Putin og Erdogan er enige om en økonomisk og energiavtale

Read Time:3 Minute, 29 Second

Den tyrkiske presidenten ble mottatt av det russiske statsoverhodet i Sotsji. Begge statsmenn ble enige om å intensivere samarbeidet om økonomiske og energispørsmål. Handelsutvekslingen mellom de to landene skal intensiveres.

Ifølge Kreml har Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan blitt enige om økt samarbeid om økonomiske og energispørsmål. Ifølge Kreml ble de to på møtet deres i Sotsji ved Svartehavet enige om økt handel mellom de to landene “til tross for de nåværende regionale og globale utfordringene”. Tyrkia vil derfor betale deler av gassleveransene i fremtiden i rubler.

Møte i Teheran i midten av juli

Erdogan og Putin møttes sist i Teheran i midten av juli. Tre dager senere signerte Moskva, Kiev, Ankara og FN en avtale om å tillate ukrainsk korneksport over Svartehavet igjen.

Senest møttes Erdogan og Putin i Teheran i midten av juli APA/AFP/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/Murat KULA

Forrige mandag forlot det første skipet lastet med mais havnen i Odessa. Ifølge det tyrkiske forsvarsdepartementet ble ytterligere tre skip som fraktet korn fra Ukraina sjøsatt fredag. På grunn av krigen har all Ukrainas korneksport fra havnene ved Svartehavet blitt blokkert de siste månedene, noe som har bidratt litt til en global matkrise.

Tyrkia og Russland fortsetter – og intensiverer – samarbeidet. APA/AFP/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/Murat KULA

Fra mandag bør vi spare gass: Von der Leyens beredskapsplan trer i kraft

EUs nødplan legger opp til en frivillig reduksjon i gassforbruket med imponerende 15 prosent. Først og fremst ønsket EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen å forplikte de landene som ikke sparer nok gass til å gjøre det. Nå trenger hun godkjenning fra andre EU-land for dette trinnet.

Den europeiske nødplanen for å forberede et mulig stopp i russisk gassforsyning vil tre i kraft neste uke. Loven ryddet det siste formelle hinderet fredag, som annonsert av det tsjekkiske rådspresidentskapet. Planen krever at alle EU-land frivillig reduserer gassforbruket med 15 prosent fra begynnelsen av august til mars neste år, sammenlignet med gjennomsnittsforbruket de siste fem årene i perioden.

Unntak for Spania og Italia

På bakgrunn av krigen i Ukraina har Russland allerede drastisk redusert sine forsyninger til EU. Dersom det ikke spares nok og det er vidtrekkende forsyningsflaskehalser, vil det etter planen kunne utløses en unionsalarm med forpliktende sparemål i et neste trinn. Men dette vil kreve godkjenning fra minst 15 EU-land, som til sammen utgjør minst 65 prosent av den totale befolkningen i unionen.

Samtidig har flere land – som Spania og Italia – forhandlet fram unntak fra de obligatoriske sparemålene og ønsker å spare under 15 prosent. Beredskapsplanen er i utgangspunktet gyldig i ett år.

Zelenskyj utvider jakten på samarbeidspartnere: hele byen er nå sperret av

Et generelt portforbud vil bli innført i den sør-ukrainske havnebyen Mykolaiv fra fredag kveld til mandag morgen. Den brukes til å søke etter samarbeidspartnere. Beboere bør kjøpe nok vann og mat på forhånd.

Et portforbud på mer enn to dager er innført i den sør-ukrainske havnebyen Mykolaiv for å søke etter samarbeidspartnere med den russiske hæren. Det generelle portforbudet er derfor i kraft fra fredag 23.00 lokal tid (22.00 sentraleuropeisk tid) til mandag 05.00 lokal tid.

Bonus på 100 euro for tips om artillerispottere

«I helgene vil byen være stengt, kjøp vann og dagligvarer i tide. Vi jobber, inkludert med samarbeidspartnerne, sa guvernør Vitaly Kim i en videomelding fredag.

Mykolayiv: En mann går forbi et hotell og forretningssenter ødelagt av et missilangrep mens han handler. Ivan Chernichkin/Zaborona/Global Images Ukraina via Getty Images
En ødelagt bygning til Mykolaiv Regional Administration Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images

Guvernøren hadde allerede kunngjort sperringen i juli. 41-åringen tilbød også en bonus på nesten 100 euro for informasjon om artilleriobservatører som retter den russiske ilden mot gjenstander i byen.

Forøvrig har Politikeren aldri hørt om Lockdowns i krig før for å finne fiender. Men kanskje jeg har gått glipp av noe.

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Zelenskyi rasende: Amnesty gjentar kritikken av den ukrainske hæren
Next post Det er kø for å bli med i Shanghai Cooperation Organization
%d bloggers like this: