Biometriske betalinger: Moskva er avhengig av digital ansiktsgjenkjenning for offentlig transport

Read Time:3 Minute, 44 Second

Moskva er den første byen i verden hvor ansiktsgjenkjenning fungerer for billettbetaling i stor skala. Tjenesten er tilgjengelig på alle 250 metrostasjoner, samt på MCCs Kutuzovskaya-stasjon.

Face Pay, et betalingssystem for offentlig transport som er avhengig av biometrisk ansiktsgjenkjenning lar folk i Moskva bruke t-banen uten kontanter. Som den russiske avisen Vedimosti rapporterer, er mer enn 170 000 brukere registrert på Face Pay-systemet, eid av Moskva-regjeringen. Siden lanseringen av tjenesten har det blitt foretatt mer enn 26 millioner turer ved hjelp av biometri.

Moskva er den første byen i verden hvor ansiktsgjenkjenning fungerer for billettbetaling i stor skala. Den ble innført i fjor etter ordre fra Moskva-ordfører Sergei Sobyanin. Tjenesten er tilgjengelig på alle 250 metrostasjoner og MCCs Kutuzovskaya-stasjon.

Brukere nevnte de viktigste fordelene med systemet. Bekvemmelighet – du trenger ikke å bære ID-kort (44%). Modernitet – en innovativ måte å betale på (42 %). Tidsbesparende – ingen kø foran billettskranke eller billettautomat (38%). Hastighet – å gå inn med ansiktet ditt er raskere enn å gå til svingkorset og trekke lapp (37 %).

Face Pay turnstiles. (Reproduksjon av bilder på internett)

Personvernhensyn blir imidlertid ignorert og bagatellisert. Nok et skritt mot total overvåking, sier kritikere og tar ikke feil i å uttrykke sin bekymring. Men foreløpig er bruken av det biometriske systemet frivillig.

I et puffstykke prøver Moskvas varaordfører i byens transportregjering, Maxim Liksutov, å fremheve fordelene for folk og blidgjøre kritikere i personvernspørsmål.

“Biometrisk betaling er et pålitelig og praktisk alternativ til Apple Pay og Google Pay,” sa Liksutov. “I verden blir biometriske teknologier mer og mer utbredt.

Algoritmer for ansiktsgjenkjenning implementeres for eksempel for å få tjenester fra skattemyndighetene eller få verifisert identiteten din av trafikkpolitiet, slik at du ikke trenger å ha førerkort. Hvis vi manglet tillit til tjenestens sikkerhet og pålitelighet, ville vi aldri implementert den.»

For å aktivere Face Pay, må passasjerene koble sitt bilde, bankkort og transittkort, kjent som et “Troika”-kort, til Moscow Metro-mobilappen.

Liksutov sa passasjerenes data ville være “sikkert kryptert”, men aktivister har reist bekymringer om personvern. “Kameraet ved svingkorken leser en biometrisk nøkkel, ikke et ansiktsbilde eller andre personlige data,” sa politikeren i denne forbindelse.

Face Pay vil også bli utvidet til andre transportformer. I september vil biometrisk betaling bli akseptert på alle stasjoner på Moskvas sentralring. I år vil Face Pay også være tilgjengelig for passasjerer på vanlige elveruter – en helt ny turnstile-design er utviklet for denne typen transport. Testing av tjenesten på landtransport fortsetter.

RUSSLAND ER FORAN KINA OG JAPAN

Et takstbetalingssystem som bruker ansiktsgjenkjenning er også under utrulling i Kina, men Russland ligger foran resten. I Harbin har biometrisk billettpris kun vært i drift på enkelte T-banestasjoner siden juli 2020. Og i Shenzhen vil det være 18 stasjoner på samme linje fra 2019.

Face Pay er introdusert i Zhengzhou, Kina, og det fungerer på alle 64 stasjonene i Fuzhou. Den japanske byen Osaka begynte å teste biometriske betalinger i desember 2019 og planlegger å rulle dem ut over hele T-banesystemet så sent som i 2024, i forkant av Expo 2025.

Starter i september 2020. Face Pay vil bli testet på lokale ubemannede busser.

En av Moskvas vakre metrostasjoner. (Reproduksjon av bilder på internett)

OVERVÅKNINGSSTAT

Myndighetene i den russiske hovedstaden har allerede distribuert ansiktsgjenkjenningsteknologi i utstrakt grad over hele hovedstaden, ved å bruke et nettverk av nesten 200 000 overvåkingskameraer for å identifisere kriminelle mistenkte, har opposisjonsavisen Moscow Times tidligere rapportert.

Frihetsaktivister har uttrykt frykt for at myndighetene vil bruke ansiktsgjenkjenningskameraer som et overvåkingsverktøy når de er installert over hele landet.

Erfaring rundt om i verden viser at denne frykten er velbegrunnet. Faktisk er det nesten alltid slik at kontrollmekanismer innføres under påskudd av sikkerhet, bekvemmelighet eller lignende før staten så tar i bruk infrastrukturen til overvåking og undertrykkelse.

Gitt at, ifølge den russiske forretningsavisen Kommersant, bilder lastet opp til et nettsted for offentlige tjenester av innbyggere i Moskva, for eksempel, automatisk er tilgjengelige for rettshåndhevende byråer, blir det reist frykt for at dette også vil være tilfelle med denne appen.

Den totale overvåkingsstaten blir presset lenger og lenger rundt i verden. Enten i det kommunistisk-totalitære Kina, det angivelig liberal-demokratiske Storbritannia, eller Putins Russland.

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Zelenskyj klager: Å utsette betalingen av EU-milliarder er en “forbrytelse”
Next post Det russiske utenriksdepartementet forklarte omfattende den globale systemiske overgangen
%d bloggers like this: