Ukraina trenger 7500 milliarder kroner for «Bygg tilbake bedre»

Read Time:3 Minute, 3 Second

Ukraina ønsker tilsynelatende 750 milliarder dollar for å gjenoppbygge landet under WEFs «Build Back Better»-ordning. Det er allerede mye lobbyvirksomhet for dette, mens det fortsatt leveres flere våpen.

En fersk rapport fra Kiev, finansiert av USA, beregner den økonomiske skaden for landet til 108 milliarder amerikanske dollar. Kyiv selv krever imidlertid mye mer: 705 milliarder er nødvendig for å «bygge opp landet bedre».

Ukraina tenker på gjenoppbygging

Rapporten ble publisert av Kiev School of Economics, rapporterte den amerikanske journalisten Jordan Schachtel om den onsdag. Per 1. august er skadene forårsaket av krigen anslått til 108,3 milliarder dollar. Det er omtrent to tredjedeler av Ukrainas bruttonasjonalprodukt i 2020.

Men Kiev har langt større planer enn “bare” å reparere krigsskadene. Studien til «School of Economics» beregner at 185 milliarder dollar vil være nødvendig for å gjenoppbygge landet. “Build Back Better” skal skje i Ukraina. Slagordet til WEF ble verdenskjent. Det er ikke mye som har blitt «bygd om» siden den gang, enn si «bedre». Schachtel sier slagordet forklarer WEFs planer “for å håndheve digitalt tyranni.”

Rapporten fortsetter med å si at Ukraina «streber etter modernisering av eiendeler som ikke har blitt skadet og ødelagt». Dette målet vil øke den nødvendige økonomiske støtten til 750 milliarder dollar.

Uansett skal Ukrainas ambisjoner ikke undervurderes. Visestatsministeren og digitaliseringsministeren publiserte en video i slutten av juli. Det handler om «Ukraina 2030», et land uten kontanter, med digital identitet, domstoler drives av kunstig intelligens, skoler er digitale hjemmefra, og helsesystemet er digitalt. Drømmen om storteknologi i nasjonalisert form.

Zelenskys kontor satte også nylig tallet til 750 milliarder. Han sa at det ville være den totale kostnaden for tapene . «Nå jobber vi med en langsiktig plan for gjenoppbyggingen av Ukraina. Han definerer listen over det nasjonale gjenoppbyggingsprogrammet. Vi inkorporerte Build Back Better-prinsippet i den planen, sa Zelenskis stedfortreder forrige måned.

Vesten betaler

Hvor skal de 750 milliardene komme fra? I følge rapporten fra Kiev skal finansieringen komme fra det amerikanske byrået for internasjonal utvikling (USAID). Så Vesten bør betale. Kiev har drevet kampanje i lang tid for å skaffe midler til gjenoppbygging og «modernisering» av landet. Vurderingen fra Handelshøyskolen er bare den nyeste oppgaven. Ifølge Schachtel har det allerede vært en «konsentrert aksjon» fra lobbyister i Washington.

I mellomtiden fortsetter Biden-administrasjonen flittig å sende militær støtte til Ukraina. Mandag ble ytterligere 550 millioner dollar godkjent for våpensalg til østfronten. Det er den syttende pakken fra USA siden august 2021. Siden Biden overtok Det hvite hus, har våpen til en verdi av 9 milliarder dollar blitt sendt til Ukraina.

I tråd med dette begynte EU å utbetale nok et milliardlån til Ukraina denne uken. En overføring på 500 millioner euro ble gjort mandag, sa EU-kommisjonen. Ytterligere 500 millioner euro fulgte tirsdag. Milliarden er en del av en hjelpepakke fra mai som beløper seg til 9 milliarder euro. Ifølge Brussel dekkes 70 prosent av dette over EU-budsjettet. Ifølge Kommisjonen må medlemslandene også stille garantier for de ytterligere 8 milliarder euro.

Det sier seg selv at EU også er opptatt med lobbyvirksomhet for ukrainsk gjenoppbygging.

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Massiv nedgang i salget: mange bedrifter vil slite med å overleve til høsten
Next post Topp israelsk ekspert: Monkeypox kommer fra mRNA-vaksine
%d bloggers like this: