Massiv nedgang i salget: mange bedrifter vil slite med å overleve til høsten

Read Time:2 Minute, 8 Second

97 % av mennesker føler priskrisen i sin egen husholdning. Den reduserte kjøpekraften førte også til at salget i detaljhandelen kollapset med -5,5 %. Nedgangen i non-food detaljhandel er spesielt alvorlig, spesielt innen klokker, smykker, elektronikk og klær.

Ikke bare forbrukerne stønner under inflasjonsbølgen, men også den innenlandske detaljhandelen. Tar inflasjonen i betraktning, de har måtte takle et salgsfall på -5,5 prosent. I non-food-handelen er minuset jevnt -8,3 prosent.

Tre fjerdedeler kjøper nå kun billige dagligvarer

“I første halvdel av 2022 registrerte handel betydelige tap i nesten alle produktgrupper på grunn av de mange krisene som utløste en åpenbar nedgang i kjøpekraften,” oppsummerer Rainer Will, administrerende direktør i Retail Association. «I matvarehandel viser minuset på -4,9 prosent tydelig at tre fjerdedeler av alle mennesker må begrense seg til å kjøpe billige dagligvarer. Det største minuset er registrert av ikke-matvarehandelen, der åtte lockdow fra året før må trekkes fra.»

En konsekvens av dette: dobling av insolvens. Koronarestriksjoner, Ukraina-krigen og inflasjon ville ha utløst pessimisme og motvilje mot å kjøpe inn mer fra mere enn to tredjedeler av befolkningen.

Østerrikerne sparer på klokker, smykker, elektronikk, klær og sko

Detaljhandelen er i klem, som Will forklarer: De «sliter med fallende salg på forbrukersiden, men må samtidig finansiere massive økninger i innkjøp, energikostnader og husleie. Alt dette er ikke lenger mulig, så det er et øyeblikkelig behov for handling.»

Ifølge en aktuell undersøkelse fra Mindtake Research på vegne av bransjeforeningen, sier 54 prosent av østerrikerne at de bruker mindre penger på klokker og smykker. For elektriske produkter, klær og sko er tallet 52 prosent av befolkningen.

70 prosent kutter allerede på utgiftene sine

Det er allerede klart: Mange ikke-essensielle handelsbedrifter vil kjempe for å overleve høsten 2022. Tapet i non-food detaljhandel – i 2021 – vil fortsette på grunn av inflasjon.

De viktigste resultatene av undersøkelsen:

97 prosent av innbyggerne føler effekten av inflasjon på sine egne husholdninger.
77 prosent ønsker å utsette større utgifter og investeringer til neste år.
Tre fjerdedeler kjøper i økende grad billig mat (rabatt egne merker) på grunn av inflasjon.
70 prosent har redusert utgiftene sine de siste ukene.
To tredjedeler av forbrukerne er pessimistiske om de neste tolv månedene.
23 prosent må til og med begrense seg til kjøp av essensielle varer.

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Von der Leyen stopper bestillinger for Pfizers vaksinekonkurrenter
Next post Ukraina trenger 7500 milliarder kroner for «Bygg tilbake bedre»
%d bloggers like this: