“Dyp mistillit”: Washingtons forhold til Zelenskyj er brutt

Read Time:1 Minute, 56 Second

Korrupsjon i militæret og regjeringen, våpen på det svarte markedet, alvorlige endringer i Zelenskyjs team: Politikeren rapporterte om alt dette i flere uker. Nå viser det seg at Det hvite hus også er ekstremt bekymret, mye mer enn de har innrømmet, avslører New York Times.

En rapport fra «New York Times» får deg til å sette deg opp og legge merke til det. For første gang diskuteres det ekstremt anspente forholdet mellom Det hvite hus og den ukrainske presidenten åpent. Selv det at USA vil droppe Zelenskyj er ikke lenger utelukket. “I private samtaler er amerikanske tjenestemenn langt mer bekymret for Ukrainas lederskap enn de innrømmer,” sa den amerikanske journalisten Tom Friedman. Og videre: «Det er dyp mistillit mellom Det hvite hus og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj – betydelig mer enn tidligere rapportert».

Høstet “dyp mistillit” til USA: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj

“Frykt for skandaler”

Friedmann viser til de nylige personellvedtakene til Ukrainas president samt  korrupsjon i militæret og regjeringen. Politikeren rapporterte også dette i flere uker. USA kan ikke forstå disse beslutningene. “Det ser ut til at vi ikke bør se for nøye under dynen i Kiev av frykt for skandaler som vi kan oppdage – etter å ha investert så mye der,” sa Friedmann.

USAs president Joe Biden

Politiske tjenestemenn blir rastløse

Etter at det ble kjent at noen våpen havnet på det svarte markedet, slo også NATO alarm ( Politikeren rapporterte ). Politiske tjenestemenn i USA ble da mer og mer rastløse. Kongressens tillit til Ukrainas våpen- og hjelpeprogram på 40 milliarder dollar vil fortsette å avta, sa den republikanske kongressmedlem Michael Waltz. Og understreket: “Av åpenhetsgrunner må vi vite hvor dette går.”

“Farlige overraskelser”

Krigen i Ukraina er alt annet enn over, fortsatte Friedmann. Og advart om “farlige overraskelser” som kan dukke opp hvilken som helst dag. Han siterte anonyme amerikanske tjenestemenn som nå mener Russland er i stand til å bruke «et atomvåpen mot Ukraina».

https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2022/08/01/opinion/nancy-pelosi-taiwan-china.amp.html

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Analyse: Ikke la deg lure, den nye verdensorden vil komme fra øst – ikke vest
Next post Flere døde, inkludert barn: Ukraina beskyter angivelig journalisthotellet i Donetsk
%d bloggers like this: