Amnesty kritiserer den ukrainske hæren: «Livet til dens egen sivilbefolkning er truet»

Read Time:1 Minute, 39 Second

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International anklager Ukraina for å sette sitt eget folks liv i fare ved angrep. De væpnede styrkene har etablert baser i boligområder, inkludert skoler og sykehus.

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International har reist alvorlige anklager mot Zelenksjys væpnede styrker. Taktikken til det ukrainske militæret setter sivile liv i fare.

“Forsvarsposisjon beskytter ikke mot respekt for internasjonal humanitær lov”

Ved å etablere baser i sivile områder ville Ukraina ha gjort disse stedene til mål for russerne å angripe. Dette drepte sivile og ødela sivil infrastruktur sier Amnesty.

Amnesty International ser brudd på krigsloven Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Vi har dokumentert at ukrainske styrker setter sivile i fare og bryter krigens lover når de opererer i befolkede områder, sier Agnès Callamard, generalsekretær i Amnesty International. “Den defensive posisjonen fritar ikke det ukrainske militæret fra å respektere internasjonal humanitær lov.”

“Ville gitt alternativer for å unngå å sette sivile i fare”

Mellom april og juli brukte Amnesty International-ansatte flere uker på å etterforske russiske angrep i Kharkiv-, Donbass- og Mykolaiv-regionene. Organisasjonen inspiserte krigsteatre, intervjuet overlevende, vitner og pårørende til ofre for angrep. Under disse undersøkelsene fant forskerne bevis på at ukrainske styrker skjøt angrep fra befolkede områder og forskanset seg i sivile bygninger i 19 byer og landsbyer. Satellittbilder ble også evaluert for å bekrefte hendelsene.

Angrep skal også ha kommet fra boligområdene Gaelle Girbes/Getty Images

De fleste boligområdene der soldater befant seg var milevis fra frontlinjene. Det kunne vært mer levedyktige alternativer som ikke truet sivile, sa Amnesty, for eksempel militærbaser eller tett skogkledde områder i nærheten eller andre strukturer lenger unna boligområder.

Rapporten:

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/

Er du fornøyd med innholdet som politikere gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post BBCs psykologi bak konspirasjonsteorier
Next post Analyse: Ikke la deg lure, den nye verdensorden vil komme fra øst – ikke vest
%d bloggers like this: