Europaparlamentet’s rettsstatssøksmål med sikte på å straffe Ungarn droppet

Read Time:1 Minute, 24 Second

Søksmålet med sikte på å presse EU-kommisjonen til å sanksjonere Ungarn ved å utløse rettsstatsmekanismen ble stille henlagt.

EU-parlamentet har trukket tilbake søksmålet mot kommisjonen for passivitet under rettsstatsmekanismen, rapporterte Politico tirsdag.

I følge artikkelen søkte saken å tvinge kommisjonen til å utløse rettsstatsmekanismen mot «land som Ungarn, Polen eller Bulgaria, som ikke klarte å opprettholde et uavhengig rettsvesen». Politico bemerket at saken hviler på skjøre juridiske grunnlag i henhold til en vurdering fra parlamentets egen juridiske tjeneste.

Parlamentets presidentkonferanse vedtok i mai å henlegge saken, sa tjenestemenn til Politico, etter at Brussel aktiverte mekanismen mot Ungarn.» Domstolen ble informert av Europaparlamentet 18. mai 2022 om at de ønsket å avbryte sin sak. Domstolen fjernet følgelig saken fra registeret», bekreftet en talsperson for parlamentet.

Det opprinnelige målet med søksmålet var å presse kommisjonen til å true Ungarn med straff inntil regjeringen i Budapest gir etter for sine politiske krav. Kommisjonen avsto fra å aktivere mekanismen, fordi den i henhold til et kompromiss i rådet måtte vente på domstolens uttalelse.

Etter at domstolen hadde gitt sin velsignelse, tok det ikke lang tid før kommisjonen tok neste skritt. President Ursula von der Leyen kunngjorde i Europaparlamentet at de lanserer rettsstatens betingelsesmekanisme mot Ungarn, kun to dager etter det ungarske parlamentsvalget der den regjerende Fidesz-KDNP-koalisjonen vant sitt fjerde to tredjedels flertall på rad.

Utvalgt bilde via EU-parlamentet

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Den neste planen mot Orbán
Next post De tre skumleste uttalelsene om Russland og Ukraina
%d bloggers like this: