EU kunngjør sanksjoner mot Kina – Pelosi på vei til Taiwan

Read Time:3 Minute, 18 Second

USAs provokasjoner mot Kina kan føre til EU-sanksjoner mot den asiatiske supermakten. Brussel er fast bestemt på å innføre sanksjoner mot Kina også, dersom militær intervensjon finner sted i Taiwan.

Denne tirsdagen skal nummer tre i USA, den 82 år gamle presidenten i huset Nancy Pelosi, reise til Taiwan. Kina er tydelig og varsler også militære konsekvenser i denne saken. Hvis dette skjer, planlegger EU å innføre sanksjoner mot Kina.

EU er klar

EU-ambassadøren i Kina, Jorge Toledo, gjorde det klart hva som ville skje hvis Kina militært intervenerte i Taiwan : «Ved en militær invasjon har vi gjort det veldig klart at EU, sammen med USA og dets allierte, ville ta lignende eller til og med vil ta enda strengere tiltak mot Russland enn vi har nå.”

Karin Kneissl, tidligere østerriksk utenriksminister, tok opp sitatet på Twitter mandag og kommenterte: «Verden kan se veldig annerledes ut i slutten av denne uken.» Hva lignende sanksjoner mot Russland og Kina egentlig ville bety for Europa, vil man gjerne å tenke ikke engang forestille seg.

Kneissl tenker på det: «Hvis det ikke er mer IT, fordi det ikke er flere mobiltelefoner og notatbøker, vil penner og skrivemaskiner være mangelvare.» Hun ga et katastrofalt vitnesbyrd om EUs diplomati.

Men Brussel er tilsynelatende alvorlig igjen. Urmas Paet, nestleder i Europaparlamentets utenrikskomité, «advarte» mandag overfor det amerikanske magasinet Politico at Ukraina-krigen har økt risikoen for «kinesisk aggresjon eksponentielt».

«EU må også være i stand til å følge med på Kinas handlinger, inkludert i forhold til Taiwan. Et omfattende samarbeid mellom EU og USA er svært viktig, både i forhold til den russiske aggresjonen mot Ukraina og i forhold til Kinas handlinger i landets nærhet»; sa den liberale politikeren fra Estland. Uttalelsene fra Sveits tyder også på at de planlagte sanksjonene faktisk er alvorlige. Lederen for det sveitsiske statssekretariatet for økonomiske anliggender (SECO), Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch, sa til «NZZ» at Sveits vil slutte seg til sanksjonene.

Neste trinn i den økonomiske krigen?

Hun sa også: «Men i tilfellet med Kina, ville sanksjonene være langt mer drastiske fordi de økonomiske båndene er mye viktigere. Derfor ville det trolig vært flere diskusjoner i EU og i USA så vel som i Sveits enn det var i Russland. Men jeg håper at det aldri kommer til det.»

Journalist og geopolitisk observatør Pepe Escobar lener seg allerede videre på Telegram: Flyturen til Taipei er «opptakten til en allerede utarbeidet og pakket atlantisk «strategi». EU-teknokrater jobber allerede hardt med den første pakken med sanksjoner mot Kina, sikre på at USAs provokasjon vil utløse “kinesisk aggresjon” mot Taiwan. Resultatet: «sanksjoner». Denne planen ville ikke komme fra Brussel, men fra Stupidstan, legger Escobar til.

Kina helt klart

Russland har allerede gjort det klart at enhver dynamikk rundt Taiwan vil bli ansett som en intern sak i Kina. Du vil ikke blande deg inn på noen måte. En klar støtteerklæring hadde allerede kommet fra Iran. Andre land fulgte etter. Men EU er fortsatt lojalt mot USAs politikk.

Kinesiske «Global Times», det engelske talerøret til den kinesiske ledelsen, skrev til USA: «Ikke si at vi ikke advarte dere.» Mandag var det enda tydeligere: «Den kinesiske hæren vil helt sikkert eliminere Pelosi sitt besøk. “I dag sa dommere i USA at “Pelosis provokasjon” kastet verden i kaos.

Pelosis fly tok av fra Malaysia rundt klokken 10 CET tirsdag morgen. Mer enn 100 000 mennesker ser for tiden på flyturen via «Flightradar24». Tidligere sa Kinas utenriksdepartement at det var «i nær kontakt med USA på alle nivåer» og holdt kontakten gjennom «ulike kanaler».

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Kina posisjonerer militæret sitt: Baerbock lover støtte til Taiwan
Next post Dr Richard Fleming vitner om SARS-CoV og V…
%d bloggers like this: