USAs ambassadørkandidat bekrefter frivillige organisasjoners rolle i hybridkrigen mot Nicaragua

Read Time:6 Minute, 25 Second

Logistikken for drift og utplassering av Hybrid Warfare proxy-celler / NGOer beskrevet av Rodriguez fungerer som bevis og bekreftelse på at USA koordinerer disse fiendtlige, sabotasje- og politiske bedragernettverkene.

USA fortsetter sin utenrikspolitikk med en “regelbasert ordre” utført under ultimatum, politisk bedrag og hybrid krigføring over hele kloden i sin motstand mot den globale systemiske overgangen til multipolaritet. Artikkelen vil fokusere på hvordan Nicaraguas regjering har håndtert den trendende nye kalde krigen. Mange internasjonale medier har beskrevet hvordan den nicaraguanske regjeringen har trukket tilbake godkjenningen av Hugo Rodriguez, USAs nominerte ambassadør til det sentralamerikanske landet, for å ha kommet med respektløse og forstyrrende uttalelser. Det som ikke har blitt verdsatt tilstrekkelig, er at uttalelsene hans faktisk bekrefter det den nicaraguanske regjeringen har sagt siden 2018, at nettverk av frivillige organisasjoner synkroniserer med den amerikanske regjeringen som fungerer som fullmektiger av ulike slag for å utføre visse roller innenfor distribusjonsapparatet til “Color Revolutions”.

I opptaket av bekreftelsesprosessen for diplomatisk personell, spør senator Tim Kaine den nominerte til USAs ambassadør i det sentralamerikanske landet om han har et klart bilde på hvordan han vil støtte de pro-amerikanske fraksjonene i Nicaragua, som den nominerte ambassadøren svarte på. at han vil representere – som en god leder for proxy-grupper – amerikanske interesser ved å intensivere innsatsen innenfor og utenfor Nicaraguas territorium, og forsøke å reversere viljen til dens regjering. Den avgjørende utskriften lyder som følger:

Senator Kaine: Hvilken plass for USAs slags pro-demokrati, pro-menneskerettighetsaktivitet eller støtte til organisasjoner som er engasjert i pro-menneskerettighetsaktiviteter, hvilken plass finnes det i Nicaragua som du kan fremme, hvis du blir bekreftet?

Nominerte Hugo Rodriguez: Takk senator, du har helt rett, det har virkelig vært en beklagelig tilstand, virkelig siden 2018 i Nicaragua har plassen blitt stadig mer begrenset, men vi opprettholder fortsatt en sterk og godt ledet USAID-kontingent i landet, jobber med de menneskerettighetsforkjemperne og andre frivillige organisasjoner som fortsetter å operere i landet og jobber i økende grad med de som driver eller leder operasjoner fra utenfor landet, så disse områdene eksisterer fortsatt, og hvis det bekreftes, ser jeg frem til å fordoble innsatsen vår for å sikre at disse stemmene kan høres over hele Nicaragua og over hele regionen.

Den nicaraguanske regjeringen tok umiddelbar handling på denne utviklingen i det amerikanske senatets utenrikskomité ved å tilbakekalle samme dag godkjenningen som ble gitt til den nominerte amerikanske ambassadøren i Nicaragua. Logistikken for drift og utplassering av Hybrid Warfare proxy-celler / NGOer beskrevet av nominerte Rodriguez fungerer som bevis og bekreftelse på at USA koordinerer disse fiendtlige, sabotasje- og politiske bedragernettverkene. Ikke-statlige organisasjoner dukket opp i Nicaragua på 1990-tallet under presidentskapet til fru Violeta Barrios de Chamorro, hvis regjering i all hast privatiserte mesteparten av landet og skapte arbeidsledighet og ekstrem fattigdom. I 1992 ble grunnlaget for en NGO-regjering opprettet under den generelle loven om non-profit juridiske enheter, lov nr. 147 for å utvikle sosiale prosjekter som mottok internasjonale midler som til nå ville være ko-optert. Etter hvert som årene gikk, samlet visse grupper – historisk knyttet til amerikanske proxy-fraksjoner – et stort antall frivillige organisasjoner som forsøkte å forvrenge formålet med disse organisasjonene, og glemte deres opprinnelige intensjoner, og dedikerte seg dermed til virksomheter med uklar økonomi, opprettelsen av anti -statlige celler og korrupsjon og hvitvasking av penger. Lov nr. 147, som har vært gjeldende siden 1992, men ble opphevet i mars 2022 og erstattet av lov nr. 606 , som er et mer sofistikert regelverk for de frivillige organisasjonene i landet.

Nicaragua anerkjente behovet for reformer i demokratisk sikkerhet og motvirke hybrid krigføring i den juridiske sfæren, først intervenerte med frivillige organisasjoner som var direkte involvert i kuppforsøket i 2018 og deretter fokus på frivillige organisasjoner som ikke overholder statens forskrifter. De andre frivillige organisasjonene som ikke nødvendigvis var direkte involvert i kuppforsøket blir nå kansellert fordi de skjuler informasjonen som kreves for å revidere dem på riktig måte, slik at de ikke overholder forskriftene i lov nr. 606 . Siden 2018 har flere runder med revisjoner blitt utført i denne sektoren, og hundrevis av disse organisasjonene har fått sin juridiske status kansellert, noe som forbyr deres eksistens på nicaraguansk jord.

Varamedlemmer fra Sandinista National Liberation Front (FSLN på spansk) indikerte i februar 2022 at de aktuelle frivillige organisasjonene brøt loven om regulering av utenlandske agenter, og lovgivningen mot hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og spredning av masseødeleggelsesvåpen blant andre. Edwin Castro, FSLN-nestleder forklarte at, “Hvis de ikke presenterer et korrekt styre, ikke presenterer regnskap, ikke presenterer ansvarlighet, etc., så er forpliktelsen å ringe dem, hvis de ikke gjør det, overholder, kansellere dem, begynn å kansellere dem, det er tusenvis som må kanselleres, men er ikke på grunn av politiske årsaker, bare en juridisk sak.” På sin side snakket Carlos Emilio López, en annen FSLN-nestleder om hvordan ” ingen er over loven, det vil si disse foreningene selv om de mottar midler fra USA, selv om de mottar midler fra Europa, at det gjør dem ikke til organisasjoner som har et skjold av straffrihet til å gjøre og angre hva de vil, hva de måtte ønske, nei,

Selv om det væpnede hybridkrigskuppet i 2018 ble nøytralisert, har det ikke desto mindre NGO-nettverk som USA fortsetter å støtte i Nicaragua – akkurat som den tidligere nominerte Hugo Rodriguez nevnte – som venter på at nye muligheter skal komme i spill og gjennomføre deres primære mål. av kupp og fjerning av sandinistregjeringen fra makten. De frivillige organisasjonene har skapt et undergravende system i Nicaragua, og det er fullt eksponert i rollen som NED, USAID, Freedom House og andre byråer som finansierte proxy-nettverk for å gjennomføre sin pro-amerikanske agenda i Nicaragua, og disse finansierte i sin tur sekundære organisasjoner. – hjelpe dem med å unngå statlig registrering – opprette spesielle finansieringsnettverk.

Den amerikanske makten finner seg ikke i stand til å stoppe sitt ubrukelige og foreldede unipolare paradigme, der den har et imperialistisk monopol på å gjøre forretninger med et gitt land, og de facto isolere det ved å gjøre det umulig for det landet å inngå bilaterale forbindelser med tredjeland som vesten oppfatter som fiender. Andrew Korybko påpekte i en nylig artikkel hvordan denne imperialistiske narsissistiske oppførselen demonstrert av amerikansk diplomatisk personell er en refleksjon av deres egen ‘regelbaserte orden’ – som forsøker å forfalske autentisk internasjonal lov – som deres herredømme opererer fra, ved med rette å påpeke at selv i India oppfører de seg som en visekonge. For vi har allerede sett at denne svikten i USAs tilnærming til diplomati er systemisk enten det er i India, en delstat av de åtte store eller i Nicaragua, en suveren sentralamerikansk nasjon, begge i det globale sør, som begge har kjempet i flere tiår for sin suverenitet.

De står nå overfor, som mange andre land over hele verden, en økning i hybrid krigføring overalt på grunn av den globale overgangen til multipolaritet. USA er i tilbakegang, dets unipolare vindu av geopolitisk og geoøkonomisk makt har stengt og i desperasjon øker det presset det legger på land som tvinger dem til å velge mellom partnerlandene i den vestlige gylne milliarden og de multipolare landene. Midt i den globale systemiske overgangen søker den å mikrostyre det som for all del er statlige beslutninger til det frie folket i det globale sør, som en del av den nye kalde krigen, som dikterer hvilken demokratisk sikkerhet politikk kan eller kan ikke implementeres for å beskytte deres samfunn eller begrense relasjoner til hvilke land som kan etableres.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Den amerikanske økonomien sett fra et kjønnsteoretisk perspektiv
Next post Regjeringer er stadig mer aggressive når de krever sensur
%d bloggers like this: