Den amerikanske økonomien sett fra et kjønnsteoretisk perspektiv

Read Time:6 Minute, 12 Second

I USA nekter regjeringen å erkjenne realiteter og omdefinerer oppsummert begrepet “resesjon”.

I disse dager er vi vitne til et absurd show. Den amerikanske finansministeren avviser at USA er inne i en resesjon.

Selvfølgelig var den økonomiske utviklingen i USA verdt tiden til en russisk TV korrespondentrapport, som høres helt annerledes ut enn rapportene i vestlige medier.

Den tyske forfatteren, journalisten og utgiveren av anti-spiegel.ru, Thomas Röper, som bor i Russland, oversatte den russiske rapporten, så jeg oversetter den videre til Norsk.

BIDEN ADMINISTRASJONEN PRØVER Å DEKKE OPP FOR ØKONOMIKRASJEN

I USA må økonomiske problemer nå løses så raskt som mulig. Forbrukerprisindekser har slått en 17-årig anti-rekord, amerikanske offentlige utgifter er doble inntekter, og dollaren har falt mot verdens valutaer, og nådde et tre ukers lavpunkt. Det er snakk om en resesjon i næringslivet, men den amerikanske regjeringen unngår det ordet for enhver pris.

Joe Biden og hans “Bidenomics” har vært et problem siden dag én av hans presidentperiode. Etter mindre enn to år har Amerika befunnet seg midt i en resesjon.

Ned 0,9 prosent i BNP fra april til juni. Ned 1,6 prosent i BNP fra januar til mars. Det amerikanske handelsdepartementet rapporterer en nedgang i føderale offentlige utgifter og investeringer i privat produksjon. Det hele er lærebok. Men den amerikanske presidenten later som han aldri har lest den.

«Det vil være mye snakk på Wall Street og blant forståsegpåere om hvorvidt vi er inne i en resesjon. Men ser man på arbeidsmarkedet, forbruk og næringsinvesteringer, vil vi fortsette å se tegn til økonomisk fremgang i andre kvartal.

Det er selvsagt ingen tvil om at vi forventer en nedgang i veksten sammenlignet med fjoråret, da vi hadde høy vekstrate. Men det er forenlig med en overgang til stabil, uavbrutt vekst og lavere inflasjon, sa Biden.

Han kunne ha drysset på noe om negativ vekst eller sett på amerikansk økonomi fra et kjønnsteoretisk perspektiv: En resesjon som identifiserer seg som en bedring. For dristig? Men det ser ut som det snart kan bli det.

«Det hvite hus prøver å håndtere disse tallene ved å fortelle oss at en resesjon ikke er en resesjon. Men vi vet alle hva det er. Det er et tall som økonomer har stolt på så lenge jeg har vært på dette emnet – 30 år. To fjerdedeler av økonomisk sammentrekning er en resesjon, sier Fox Business’ Maria Bartiromo.

Den endelige diagnosen stilles av National Bureau of Economic Research. Men der er de som alltid forsiktige. De utsetter det. Slik var det i 2008, og nå teller Biden og demokratene hver måned som gjenstår frem til midtveisvalget. Først ble beslutningen tatt om å la Janet Yellen dukke opp.

“De fleste økonomer og amerikanere definerer en lavkonjunktur på samme måte: merkbare tap av jobber og massive permitteringer, nedleggelser av virksomheter, nedgang i privat sektors aktivitet, familiebudsjetter under press, en bred svekkelse av økonomien. Det er ikke det vi ser i økonomien akkurat nå, sa Yellen.

Den amerikanske økonomien går inn i en ny overgangsfase, la Yellen til. Tilsynelatende fra ingensteds til ingensteds.

For øvrig var finansministeren forsiktig taus om inflasjonen på ni prosent, rekordhøy på førti år. Det er opp til hennes etterfølger i Fed, Jerome Powell, å slukke den brannen ved å øke rentesatsen for føderale fond tre ganger allerede. De har ikke noe godt valg. Enten ofre vekst for å senke inflasjonen eller omvendt.

«Den doble trusselen som utgjøres av økonomien, som er synlig avtagende mens de sliter med skyhøye priser, har splittet administrasjonens allierte. Senator Elizabeth Warren og mange venstreorienterte økonomer frykter at å øke renten kan føre til tap av arbeidsplasser og andre gevinster gjort under Biden-administrasjonen.

Samtidig sier andre at Det hvite hus bør holde ut mens Fed tar radikale skritt for å senke skyhøy inflasjon», skriver Washington Post.

Man har faktisk ikke noe annet valg enn å håne ordlyden.

“Hvis alt er så bra, hvorfor prøver tjenestemenn i Det hvite hus å omskrive definisjonen av en resesjon?” Bidens talskvinne ble spurt.

“Nei, vi kommer ikke til å endre definisjonen av resesjon,” svarte Carine Jean-Pierre uten en skygge av tvil.

Gå til Wikipedia, har hun kanskje lagt til. Det var en fullverdig redigeringskrig der. Siden om lavkonjunktur ble endret 47 ganger på en dag. Til slutt fryste nettstedet artikkelen og sa at det var hærverk på nettsiden. Den siste versjonen av artikkelen heter det som foregikk Bidenomics.

De som ser litt lenger frem er imidlertid overbevist om at resesjonen bare er en første vekker.

«Talene for andre kvartal tyder på at vi ikke er inne i en resesjon. Faktisk sier de at vi allerede er i en depresjon. Så godt som alle økonomiske indikatorer oppfylte ikke konsensus i Wall Street-prognosene. De var unna med en mil. Å oversvømme problemene med penger er det som førte til dette i utgangspunktet. Demokrater må slutte å prøve å oppnå politiske gevinster før midtveisvalget og endelig ta vare på amerikanerne, sier Fox Business-vert Charles Payne.

Men demokratene virker fast bestemt på å sluke opp alt de har. Stormy senator Joe Manchin og majoritetsleder Chuck Schumer er blitt enige om skatte- og klimapakken. Ytterligere 369 milliarder dollar vil gå til den grønne agendaen og rimelig helseforsikring.

Republikanerne sier at motstanderne deres slukker brannen med bensin.

«Dette er et helt absurd lovforslag som de også kaller inflasjonskamp. Det vil definitivt øke inflasjonen. Jeg mener, hvis du øker skatten på de som skaper jobber og endrer hvordan skattene deres settes, vil det øke inflasjonen. Jeg synes det er absurd, sier senator Kevin Kramer.

Noen av Bidens partifeller begynner imidlertid allerede å få beskjeden. New Yorks borgermester, for eksempel. “Jeg henvender meg til deg som by og sier: ‘Vi er i en finanskrise du ikke engang kan forestille deg. Wall Street kollapser; vi er i en resesjon.’

Eric Adams var imidlertid bare dristig i ti minutter. Da journalister henvendte seg til ham etter talen, begynte han å være enig med Biden. Han sa at han visste bedre. Bare Zelensky ser ikke ut til å forstå hvor sensitivt dette problemet er for Bidens klientell.

“Å redde demokratiet i Ukraina er mye viktigere enn inflasjon og din dumme frykt for økonomien,” sa han.

Zelensky, vår nye George Washington, har bestemt seg for ikke engang å late som om han bryr seg om USA. Han ble spurt: Har Amerika råd til å bruke 60 milliarder dollar på ditt korrupte diktatur for å lage slike dramatiske bilder for magasiner som Vogue?

Selvfølgelig, svarte Zelensky. Inflasjon? Hvem bryr seg om denne inflasjonen! Vi kjemper for felles verdier her. Hva? Hvem sine verdier?! Vi har ingenting til felles med deg. Du har ansvaret for et korrupt lite østeuropeisk land. Og vi må tenke på landet vårt, sa TV-vert Tucker Carlson til Zelensky.

Zelensky nekter å tro at noen andre i Washington snart vil tenke på Amerika og Ukraina heller. Det er en feil.

Bare 18 prosent av amerikanerne mener at økonomien går mer eller mindre bra. Syttini prosent mener det blir verre. Tallene er praktisk talt de samme som i 2008, en krise som ble kalt den store resesjonen i USA.

Og selv Biden kan ikke gi det nytt navn.

(Slutt på oversettelsen)

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Protester og uroligheter rundt om i verden fortsetter med uforminsket styrke
Next post USAs ambassadørkandidat bekrefter frivillige organisasjoners rolle i hybridkrigen mot Nicaragua
%d bloggers like this: