Energikrisen reorganiserer den globale økonomien

Read Time:1 Minute, 33 Second

Et internt brev fra Association of German Chambers of Industry and Commerce advarer mot de ødeleggende konsekvensene av energikrisen: Velstand står på spill, vi er «i begynnelsen av en ny virkelighet i verden», Tyskland mister betydning.

Tysk økonomi forventer ikke at energikrisen tar slutt med det første. «Det vi opplever er begynnelsen på en ny virkelighet i verden», heter det i et internt brev fra Association of German Chambers of Industry and Commerce (DIHK). “Globalisering omorganiserer seg selv.” Etter det russiske angrepet på Ukraina i slutten av februar foregår konkurransen mellom lokasjonene under helt andre omstendigheter. Nå taper Tyskland.

Forsyningsflaskehalser og eurokollaps

DIHK er sammenslutningen av de 79 tyske industri- og handelskamrene. Brevet, som er tilgjengelig for Reuters, kommer fra DIHK-president Peter Adrian og administrerende direktør Martin Wansleben. De advarer: «Tyskland taper for tiden. Energiprisene eksploderer, mange råvarer er knappe, og på grunn av påfølgende leveringsvansker forårsaket av Corona, har vi også å gjøre med flaskehalser for halvfabrikata og ferdigvarer.”

Et bevis på dette er den tyske handelsbalansen, som er negativ for første gang siden 2008, og svekkelsen av euroen mot andre viktige verdensvalutaer. «Velstand står på spill».

Tyskland må bli mindre byråkratisk

Brevet tar til orde for å utvide støtten til elektrisitetsintensive selskaper til andre sektorer. EU-kommisjonen må forlenge rammeverket for statsstøtte til minst utgangen av 2023. “Tross alt vil ikke energipriskrisen være borte innen 31. desember 2022.”

DIHK ba også Tyskland om å bli mindre byråkratisk og raskere – ikke bare når det gjelder å utvide fornybar energi og infrastrukturprosjekter. Raskere planlegging og godkjenningsprosedyrer er et must, også for godkjenning av produkter.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Energikrisen rammer Europa hardest: ingen annen region produserer så lite olje
Next post Protester og uroligheter rundt om i verden fortsetter med uforminsket styrke
%d bloggers like this: