Russiske menneskerettighetsaktivister krever å bytte Assange med briter som er dømt til døden i Donetsk

Read Time:2 Minute, 21 Second

I Russland har en NGO appellert til Donetsk-regjeringen om å bytte ut Julian Assange og en russer med to dødsdømte briter i Donetsk.

Menneskerettighetsaktivister fra Russian Anti-repression Foundation (FBR), grunnlagt av forretningsmannen Yevgeny Prigozhin, har oppfordret Denis Pushilin , sjef for
Donetsk People’s Republic DNR til å bytte ut de britiske leiesoldatene som er dømt til døden med russiske Viktor Bout og journalisten Julian Assange.

Organisasjonen sa at avgjørelsen vil hjelpe å frigjøre uskyldige borgere fra fengselet og klargjøre holdningen til myndighetene i Donbas-republikken til ytringsfrihet og sannhet, som nå er påvirket av desinformasjon fra vestlige aktører.

«Vi, menneskerettighetsorganisasjonen Anti-Repression Foundation, ber deg bytte ut den 48 år gamle britiske statsborgeren Sean Pinner og hans 28 år gamle landsmann Aiden Aslin, som ble dømt til dødsstraff i DNR, med russisk statsborger Victor Bout, som ble dømt til 25 års fengsel av en amerikansk domstol i en oppdiktet sak. og den australske journalisten Julian Assange, som venter på utlevering fra Storbritannia til USA, hvor han risikerer opptil 175 års fengsel for å ha avslørt sannheten om amerikanske krigsforbrytelser og massemishandling fra amerikanske etterretningsbyråer, heter det i uttalelsen til Pushilin.

Det ble rapportert at menneskerettighetsaktivisten Ivan Melnikov appellerte til USAs justisminister Merrick Garland etter at dømte Viktor Bouts helse ble dårligere.

(Donetsk-republikkens høyesterett dømte i juni to britiske og en marokkansk leiesoldat til døden)

Julian Assange trenger ikke å forklares nærmere. Den andre varetektsfengslede mannen, som forslaget sier skal byttes ut, er russiske Viktor Bout.

Bout har blitt kalt en “dødsforhandler” av USA og er anklaget for ulovlig narkotika- og våpenhandel. Han ble arrestert under kontroversielle omstendigheter i Thailand i 2008, brakt til USA i 2009 og dømt til 25 års fengsel.

Helsen hans har blitt betydelig dårligere i amerikansk varetekt, og Russland, som mener han er uskyldig, har lenge bedt om at han skal løslates.

Victor Bout. (Reproduksjon av bilder på internett)

Man må nå vente og se om Donetsk kommer med dette forslaget offisielt. USA vil sannsynligvis avvise forslaget fordi det ikke involverer amerikanske borgere, og de ønsker ikke å løslate Bout og endelig få tak i Assange.

De siste rapportene sier at USA har foreslått å slippe Bout for Brittney Griner og Paul Whelan til Russland.

Historien kan imidlertid være pinlig for London, for hvis den britiske regjeringen, av lydighet mot USA, nekter å bytte ut to av sine borgere med Assange, som tross alt fortsatt er i britisk varetekt, kan det forårsake uro i Storbritannia.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Linz slår av lyset – på grunn av energikrisen
Next post Japan betaler kompensasjon for Covid-vaksinedødsfall for første gang; vil det danne presedens?
%d bloggers like this: