MENING – Ungarn eneste EU-land som motsetter seg Tysklands energiredningsaksjon

Read Time:2 Minute, 49 Second

Europeiske kommentatorer begynner ikke bare å legge merke til det faktum at Ungarn er det eneste EU-medlemslandet som åpent motsetter seg den tyske regjeringens initiativ om en “frivillig” 15 prosent reduksjon av gassforbruket, men også årsakene bak mangelen på motstand mot disse potensielt skadelige planene. Ifølge noen analytikere er det iøynefallende samholdet bak Berlins forslag et resultat av en frykt for Brussels misnøye.

The Daily Telegraphs Ross Clark, for eksempel, mener at Storbritannia var heldig som kan unnslippe med sin Brexit, da de nå også ville bli tvunget av Brussel til å redusere sitt eget gassbruk, skade industrien og skade forbrukerne. I følge publisisten har byråkratene i Brussel prioritert Berlins interesser fremfor alt annet, «mens kuttet i gassbruk har blitt tvunget til medlemsland som ikke engang importerer mye gass fra Russland, men som nå kan bli tvunget til å rasjonere gass for hjem og beordre fabrikker til å stanse produksjonen i et forsøk, effektivt, for å redde Tyskland for sin kortsiktige politikk med å stole på russisk gass».

Clark mener også at med unntak av Irland, Kypros og Malta, som ikke er koblet til det europeiske nettet, har alle andre medlemsland kommet under politisk press for å etterkomme berlins krav. Etter hans syn, selv om den tyske regjeringens idé om en europeisk energisolidaritet er teknisk frivillig,

“det er talende for den politiske stemningen i unionen at bare Ungarn så langt holder stand mot avtalen.”

Som spaltisten i Telegraph påpeker, er den russiske invasjonen av Ukraina, til tross for påstander om det motsatte, kanskje ikke den avgjørende faktoren bak energikrisen. Dette legger han for føttene til en feiloppfattet miljøpolitikk, der EU-nasjoner har satt ned sin egen olje- og gassproduksjon i navnet til å jobbe mot netto null karbonutslipp.

En av de få gjenværende uavhengige tyske nyhetsmediene, Tichys Einblicks lederartikkel mener også at det nyoppdagede konseptet “europeisk solidaritet” kun er laget for å maskere en hjemmelaget feiloppfattet energipolitikk. Roland Tichy hevder i sin lederartikkel at Tyskland har ødelagt sin energiinfrastruktur, som et resultat, må nå andre spare gass slik at Tyskland kan fortsette å klare seg uten kull og atomkraft.

Landets tidligere ledere, fra Schröder over Merkel til Scholz, har sammen med de store innen tysk industri ifølge Tichy solgt eventyret til sine velgere om at Russland er en pålitelig leverandør av energiressurser. Han hevder også at mens den tyske politiske klassen fryder seg over sin egen økobevissthet, ledet av De Grønne, ødelegger de infrastrukturen sin, samtidig som de feilaktig forteller innbyggerne at gass og elektrisitet ikke har noe med hverandre å gjøre. De holder også fast ved planene sine om å stenge landets atomkraftverk, samtidig som de krever solidaritet fra europeiske allierte for å dekke landets energibehov.

Tichy påpeker også at Ungarn var det eneste landet som har uttalt seg mot EUs beslutning om å kutte gassforbruket fordi det strider mot landets interesser. Ungarns statsminister Orbán kalte til og med EUs trekk alarmerende og enda et skritt mot en krigsøkonomi, og sa at Brussel ønsker å tilrane seg enemyndighet for på en eller annen måte å distribuere gass over Europa etter Brussels smak, skriver Roland Tichy.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post India sier WHOs metodikk for å estimere Covid-19-dødsfall er “feil og uvitenskapelig”
Next post Joe Bidens imperialisme
%d bloggers like this: