USA prøver nok en gang å provosere en russisk-israelsk splittelse

Read Time:6 Minute, 15 Second

Amerika har uten tvil Israels beste interesser i tankene hvis de prøver å provosere frem et sammenstøt mellom Russland og/eller Iran. Det scenariet ville ikke naturlig skje uten utenlandsk innblanding som manipulerte den strategiske dynamikken til det formålet.

Av Andrew Korybko, Amerikansk politisk analytiker

Det USA-ledede Western Mainstream Media (MSM) er i sinne over bekymringer om at en russisk domstol snart kan forby det jødiske byrået, Israels fremste immigrasjonsplattform for å rekruttere medtroende til å flytte til den selverklærte jødiske staten. Selv om detaljene i saken forblir uklare, indikerer rapporter at grunnlaget for denne avgjørelsen kan tas er at denne strukturen ikke overholder lokale datalagringslover som på en måte ligner på LinkedIns tidligere brudd som resulterte i at den ble utestengt et halvt tiår.  Noen i Tel Aviv og dets allierte medier over Atlanterhavet mener imidlertid at dette er en del av et større komplott fra Moskva for å bryte forholdet mellom disse to partnerne.

Den våpenbaserte informasjonskrigføringsnarrativet som blir solgt er at Russland angivelig ønsker å signalisere sin misnøye med Israels stadig mer frekke bombinger av Syria, samt sende en melding om at de er misfornøyd med landets politiske støtte til Kiev. Denne tolkningen er uten tvil unøyaktig siden formelle diplomatiske midler som å ta opp det førstnevnte spørsmålet før FNs sikkerhetsråd som Moskva angivelig truet ville være mer meningsfylt, mens det andre ikke nødvendiggjør en slik reaksjon siden Tel Aviv likevel nekter å gi grønt lys for forsendelsen av fellesproduserte antitankmissiler til den tidligere sovjetrepublikken. Dette antyder at det vestlige opprøret har baktanker.

For å komme rett på sak, ser denne begynnende kampanjen ut til å være basert på å manipulere oppfatninger om president Putins holdning til jøder. Det er ment å misbilde ham som en antisemitt, til tross for at den tidligere israelske statsministeren Bennett overstrømmende berømmet han i oktober i fjor som “en veldig nær og sann venn av staten Israel” etter hans levetid med lidenskapelig pro-israelsk aktivisme som bevist av denne samlingen av sitatene hans fra det offisielle Kreml-nettstedet og hovedtalen som han holdt til Keren Heyesod Foundation under årsmøte i Moskva i september 2019. Langt fra å være en antisemitt, er president Putin en veldig stolt filosofemitt og har engasjert sitt liv til å hjelpe jøder.

Ikke desto mindre motsier dette faktabildet det kunstig produserte av han som en “Hitler” fra det 21. århundre som visstnok utfører et “andre holocaust” i Ukraina, den nevnte beskrivelsen ble antydet av Zelensky tidligere i år, men resulterte i at Bennett minnet han hardt om at en slik sammenligning er ” forbudt “. Uansett som det er, vet det gjennomsnittlige medlem av den vestlige offentligheten ingenting om president Putins livslange filosofiske liv, så de blir mye lettere påvirket av iscenesatt optikk av at han angivelig er en antisemitt i tilfelle en lokal domstol forbyr Jødisk byrå for brudd på Russlands datalagringslover nøyaktig slik de tidligere forbød LinkedIn.

Denne utfoldende kampanjen handler ikke utelukkende om å smøre Russlands myke makt og spesielt president Putin personlig, men er også rettet mot å endre innflytelsesbalansen i Israels permanente militær-, etterretnings- og diplomatiske byråkratier (“dypstat”). Frem til dette tidspunktet har regjeringen etter Netanyahu (tidligere ledet av Bennett og nå av Lapid frem til neste tidlige valg) politisk tatt en hardere linje mot Russland i sammenheng med den ukrainske konflikten , men likevel militære og etterretningsmessige bånd – spesielt med respekt til Syria – forbli solid til tross for sporadiske stridigheter om den uventet intense karakteren av noen israelske bombeangrep mot Den arabiske republikk.

USA og de mest heftig pro-amerikanske medlemmene av den israelske «dypstaten» ønsker imidlertid å endre det. Det de ser for seg er å forme et scenario der det offentlige påskuddet skapes for at de skal lykkes med å presse sine multipolare russiskvennlige kolleger i sikkerhetssektoren til å bryte samarbeidet med Russland. Det vil i sin tur risikere en alvorlig hendelse over den syriske himmelen neste gang Israel bestemmer seg for å bombe landet på grunnlag av angivelig forsvar mot IRGC og Hizbollah. Disse operatørene håper at Russlands svar vil være å endelig autorisere Syria til å bruke S-300-ene til å forsvare seg, og dermed få Israel til å ødelegge disse systemene og eskalere krisen.

Det større målet er å åpne opp en såkalt “sørfront” i den nye kalde krigen etter at tidligere planer om å gjøre det vis a vis Turkiye totalt mislyktes , alt med den hensikt å provosere frem et sammenstøt mellom Israel og Russland og/eller Iran, begge deler umiddelbart kan føre til en global krise. Sagt på en annen måte, å oppmuntre det jødiske byrået til ikke å overholde lokal russisk lovgivning om datalagring er ment å sette dette større scenariet i gang ved å skape påskuddet for den mest heftige pro-amerikanske fraksjonen av den israelske “dypstaten” for å presse sine jevnaldrende til ensidig å kutte sikkerhetssamarbeidet med Moskva og dermed muligens føre til hendelsesforløpet som kan komme som et følge.

Når det er sagt, er det selvsagt ingen garanti for at alt vil utfolde seg slik orkestratorene forutså. For eksempel kan mer pragmatiske sinn i den selverklærte jødiske staten fortsatt seire og bli enige om å følge russisk lov. Dessuten, selv om de ikke gjør det, betyr det ikke automatisk at den multipolare russisk-vennlige fraksjonen av den israelske «dypstaten» med hell vil bli presset til ensidig å kutte sikkerhetssamarbeidet med Russland om Syria. Og i det ekstremt usannsynlige tilfellet at dette skjer, er det ingen sikkerhet for at Russland vil krysse Rubicon ved endelig å la Syria forsvare seg med full kraft som de har ønsket å gjøre i årevis, men har til nå blitt holdt tilbake av sin stormaktspartner.

Med andre ord, hele dette mediesirkuset er ikke annet enn en farlig satsing fra USA for å splitte og styre Israel og Russland i et desperat forsøk på å åpne opp en “sørfront” med det formål å lette presset på den ukrainske fronten. Det avhenger av medvirkningen til «påvirkningsagenter» i den israelske «dypstaten» som av en eller annen grunn tror – enten på egen hånd eller på grunn av en eller annen form for utenlandsk økonomisk insentiv – at denne handlingen visstnok er i deres lands beste interesse. . Realiteten er imidlertid at unødvendige grenser mellom atommakter kun tjener interessene til tredjeparter som USA.

Om det: USA har uten tvil Israels beste interesser i tankene hvis de prøver å provosere frem et sammenstøt mellom Russland og/eller Iran. Det scenariet ville ikke naturlig skje uten utenlandsk innblanding som manipulerer den strategiske dynamikken til det formålet. Mens forholdet mellom USA og Israel er ekstremt kontroversielt og det er heftig debatt om nøyaktig hvem som påvirker hvem mer, i denne spesielle sammenhengen, er det klart at Washington prøver å utøve sin vilje over Tel Aviv på bekostning av partnerens objektive interesser. Til syvende og sist er det imidlertid opp til Israel om de vil pålegge det jødiske byrået å følge russiske lover eller ikke, men intrigene bak kulissene er fortsatt verdt å studere.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Tony Blair presser på for digital ID i Storbritannia
Next post Oleksiy Symonenko, som ble fungerende statsadvokat 17. juli hvitvasker Zelenskyjs korrupsjon
%d bloggers like this: