Tony Blair presser på for digital ID i Storbritannia

Read Time:3 Minute, 20 Second

Den travle Tony Blair anbefaler Storbritannia å innføre en digital ID. Det bør bli mer eller mindre obligatorisk for hele befolkningen for å løse «asylproblemet». Flertallet er for det påstår han.

En rapport fra Tony Blair Institute for Global Change anbefaler implementering av digital ID for å «løse» problemene rundt ulovlig immigrasjon i Storbritannia. Dette bør løse «asylproblemet», som det står i rapporten.

“Klart flertall” for det?

Men den digitale ID-en bør da innføres for alle innbyggere, ifølge avisens kvintessens. Måten å få immigrasjonen under kontroll, ifølge Blair, ville være et system med “digital identitetsverifisering” som ville være obligatorisk for alle innbyggere i Storbritannia som trenger arbeid eller søker om velferdsgoder. Du må bevise at du har “lovlig oppholdsrett”. Passet eller tilsvarende visumbevis er tilsynelatende ikke nok for Blair.

Blair Institute hevder også at flertallet av befolkningen ville gå inn for «innføring av et system for digital identitetsverifisering» dersom dette innebar «trygge og levedyktige kanaler for asylsøknader» og et «rettferdig asylsystem».

1055 briter ble spurt og 55 prosent sa at de var for å innføre den digitale ID-en. 28 prosent var imot, resten er ikke sikre. Rapporten oppsummerer resultatet slik : «Et klart flertall av befolkningen støtter innføring av digital ID, som skal gjøre det vanskeligere for avviste asylsøkere å jobbe og bosette seg. 55 prosent for og bare 28 prosent mot.»

Digital ID har vært på agendaen en stund

«Noe av grunnen til at Storbritannia er et attraktivt reisemål er at deler av arbeidsmarkedet vårt er underregulert, noe som betyr at det er lettere å jobbe (og dermed forsvinne) i den uformelle økonomien enn i land der du kan ha rett til å jobbe og bosted», fortsetter rapporten. Noen lesere kan imidlertid også få følelsen av at Blair Group bare er marginalt opptatt av migrasjon og egentlig mere av innføringen av det digitale ID-kortet.

Reclaim the Net minner om at Blair foreslo en lignende plan mens han var statsminister. Planen hadde blitt fulgt i lang tid, men ble forlatt etter David Camerons periode på grunn av “kritikk fra aktivister, juridiske organisasjoner og sikkerhets- og personverneksperter” .

I mellomtiden har eks-statsministeren byttet til de selverklærte filantropene med «Tony Blair Institute for Global Change». Instituttet ble grunnlagt i 2016, og Blair var allerede ekstremt opptatt når det kom til virksomhet. Eks-statsministeren bruker sine gamle kontakter og hevder at arbeidet hans er rent frivillig. Det skulle være annerledes enn det forrige Blair Association, som han hadde bygget en formue på 27 millioner pund og et eiendomsimperium med på bare noen få år.

WEF-agent og Gusenbauer

Instituttet hans gir nå råd til rundt femten afrikanske myndigheter, sysselsetter 231 personer og omsetter for 38 millioner euro, ifølge «Le Monde Diplomatique» i fjor. Hans første “klient” var regjeringen i Rwanda i 2016.

En østerriksk delegasjon reiste nylig til Rwanda. Anført av «østerrikeren Tony Blair» kan man nesten si: Alfred Gusenbauer. Regjeringen i Rwanda signerte en avtale med Unicredit bank verdt 7,5 millioner euro. Et opplæringssenter for tekniske yrker bygges ved bruk av teknologi fra Østerrike.

Gusenbauer sa til pressen: ” Jeg er informert om at president Kagame er veldig interessert i å motta utenlandske direkte investeringer fra Europa, og jeg vet fra vennene mine som har investert her at de er veldig fornøyde med investeringene sine.”

Tony Blair kan også bli funnet blant “vennene”, og Blair og Gusenbauer kan til og med ha promotert digitale ID-kort i Rwanda. Robert Malone kommenterte Blairs nye lobbyvirksomhet for den digitale IDen ganske kortfattet: “Han er et slikt verktøy for WEF.”  WEF identifiserer Blair som en “agendabidragsyter”.

Hele Blair Institute-rapporten finner du her.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Empire of Inflation – Finanskapitalismens selvdestruktive natur
Next post USA prøver nok en gang å provosere en russisk-israelsk splittelse
%d bloggers like this: