Empire of Inflation – Finanskapitalismens selvdestruktive natur

Read Time:1 Minute, 19 Second

Ledende økonom Michael Hudson er president for Institute for the Study of Long-Term Economic Trends (ISLET), en finansanalytiker på Wall Street og en fremtredende forskningsprofessor i økonomi ved University of Missouri, Kansas City.

Han er forfatter av en rekke bøker som The Destiny of Civilization , som er basert på en forelesningsserie om finanskapitalisme og den nye kalde krigen gitt av Michael Hudson for Global University for Sustainability. Den gir en oversikt over Michaels unike geopolitiske perspektiv: en analyse som integrerer økonomi, historie, politikk, arkeologi og psykologi. Et annet arbeid er Super Imperialism: The Economic Strategy of American Empire, som undersøker amerikansk finansdiplomati og feilene som er innebygd i kjernen av Verdensbanken og IMF fra starten av.

I det følgende intervjuet med Danny Haiphong forklarer Hudson de økonomiske årsakene bak pandemiske tiltak som nedstengninger og mye mer nå for sanksjonene og den påfølgende ødeleggelsen av produksjon og rikdom. Finansiell kapitalisme følger andre regler enn industriell kapitalisme, med nyliberalisme som den reneste formen for finanskapitalisme. Å begrense tilgangen på råvarer og energi i Europa har ingenting med konflikten i Ukraina å gjøre, men alt med den økonomiske nødvendigheten av nyliberalisme og finanskapitalisme.

Haiphong og Hudson diskuterer hvorfor og hvordan dette fungerer. Les videoen under.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Amazon fortsetter å ta tak i helsebransjen
Next post Tony Blair presser på for digital ID i Storbritannia
%d bloggers like this: