Amazon fortsetter å ta tak i helsebransjen

Read Time:2 Minute, 29 Second

Det amerikanske konsernet Amazon fortsetter å etablere seg i helsesektoren. Nå er den amerikanske tjenesteleverandøren «One Medical» overtatt. I Europa er folk enda mer forsiktige.

For bare noen uker siden ble det avslørt at Amazon allerede har genvaksinebehandlinger i kliniske studier hos FDA. Amazon er opptatt med å forske på «vaksiner» mot kreft har de tidligere uttalt. Amazon har nå annonsert en avtale verdt milliarder: Gruppen tar over «One Medical» og utvider dermed nok en gang helsevirksomheten.

Amazons virksomhet

One Medical driver 182 fastlegepraksiser, Handelsblatt snakker meningsfullt og ganske riktig om “grener”. “Brukere” betaler en medlemsavgift ($200) og kan deretter bestille virtuelle eller personlige medisinske behandlinger via portalen. One Medical er en stor aktør i USA: de jobber med over 8000 selskaper hvis ansatte kan bruke legenettverket. I 2020 ble de offentlige. Amazon har nå kjøpt konsernet for 3,9 milliarder amerikanske dollar. Google-moren «Alphabet» var tidligere investert i selskapet.

Nok et skritt for Amazon for å bryte seg inn i helsebransjen. Det forskes iherdig på «vaksiner» og aktive nettapotek brukes allerede til å selge medisiner. De hadde til og med jobbet med JP Morgan og Warren Buffets holdingselskap Berkshire Hathaway for å bygge sitt eget helsevesen. Men planen mislyktes.

Gjenoppfinnelse av helse

Med kjøpet av «One Medical» går de nå inn i legevirksomheten for første gang. Talende er også kommentaren til Neil Lindsay, visepresident for Amazon Health Services: «Vi mener at helsetjenester er øverst på listen over tjenester som må oppfinnes på nytt.» Hvorvidt denne gjenoppfinnelsen handler om forretninger eller om helse, må overlates til leseren.

Lindsay fortsatte: “Å gjøre en avtale, vente i uker eller til og med måneder, ta fri fra jobben, kjøre til en klinikk, finne parkering, vente på venterommet, så i undersøkelsesrommet, altfor ofte fulgte noen hektiske minutter med en lege. ved å besøke et nettapotek – ser vi mange muligheter til både å forbedre kvaliteten og gi folk verdifull tid tilbake i livet.»

Det er ingen tilfeldighet at Amazon først gikk inn i helsebransjen i USA: privat forsikring er alt, offentlig helseforsikring eksisterer knapt. Det er tilsvarende lettere å erobre markedet. Men med tanke på den økonomiske krisen i Europa er det åpenbart at staten snart kan overlate ytterligere arealer til private investorer.

Det har ofte blitt spekulert i at Amazon kunne overta Zur Rose Group (sveitsisk narkotikadistributør, anm.). Tilsvarende ambisjoner er ennå ikke identifisert. MVZ-kjedene kan også være attraktive, skriver «Deutsche Apothekerzeitung». Såkalte medisinske omsorgssentre (MVZ) ble innført i Tyskland for å sikre poliklinisk medisinsk behandling, disse er i private hender.

Apothekerzeitung sier også: ” Kravene når det gjelder strukturer, lovgivning og helseforsikringssystemet er imidlertid vesentlig annerledes i Europa enn i USA.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post 50 milliarder euro: Zelenskyj’s rådgiver innrømmer Ukrainas rekordhøye underskudd
Next post Empire of Inflation – Finanskapitalismens selvdestruktive natur
%d bloggers like this: