50 milliarder euro: Zelenskyj’s rådgiver innrømmer Ukrainas rekordhøye underskudd

Read Time:1 Minute, 28 Second

«Det er ikke et problem», sier Oleg Ustenko, den ukrainske presidentens rådgiver i budsjettspørsmål, om det foreløpig anslåtte megaunderskuddet: Ukraina vil skylde mer enn 50 milliarder euro bare i år. EU-ledelsen har allerede lovet hjelp.

Ja, det er et stort underskudd. Men det er ikke et problem for vår generelle økonomiske politikk og heller ikke for vår budsjettpolitikk i krigstid», bekreftet Oleg Ustenko, rådgiver for den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, summen er 50 milliarder euro i det beregnede budsjettunderskuddet for 2022.

Til sammenligning: Republikken Østerrike (9 millioner innbyggere) forventer et underskudd på 12,6 milliarder euro i år og har et bruttonasjonalprodukt (BNP) på 433 milliarder euro. Bruttonasjonalproduktet i Ukraina (44 millioner innbyggere): 198,3 milliarder euro.

Trenger 9 milliarder euro i måneden: Volodymyr Zelenskyj

Milliarder for Kiev: humørskifte i USA

Russiske toppdiplomater har allerede sagt at krigen ikke kan finansieres i Kiev på lang sikt, ettersom EU- og amerikanske borgere i økende grad vil kritisere strømmen av skattepengene deres til Ukraina, det ble nylig lovet 1,9 milliarder euro til Ukraina – og den amerikanske regjeringen skal overføre 50 milliarder euro til Zelenskyjs regjering bare i år, noe som allerede forårsaker kraftig kritikk fra republikanerne.

«Zelenskyj trenger åtte til ni milliarder euro hver måned for pensjoner alene, for embetsmenn, for soldater, for ammunisjon kommer ekstra. Det vil snart ikke lenger være mulig å finansiere det,».

Frigitt de neste 1,9 milliarder euro i EU-skattepenger for Ukraina: Kommisjonspresident Ursula Von der Leyen

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Utvandring fra Kina: De rike forlater landet
Next post Amazon fortsetter å ta tak i helsebransjen
%d bloggers like this: