Utvandring fra Kina: De rike forlater landet

Read Time:2 Minute, 4 Second

10.000 velstående kinesere har fått nok: Etter de strenge nedstengningstiltakene og på grunn av den økonomiske nedgangen ønsker de å forlate landet. Deres totale eiendeler: 48 milliarder euro. Spørsmålet er om president Xi Jinping vil la de forlate landet.

Den kaotiske nedstengningen av Shanghai som en del av null-Covid-politikken gjorde Kina til et eksepsjonelt land globalt. En gruppe på 10.000 velstående innbyggere ønsker nå å forlate Folkerepublikken så raskt som mulig – dette er dårlige nyheter for Kina, som for enhver annen økonomi. Ifølge estimater fra konsulentfirmaet Henley & Partners planlegger 48 milliarder dollar å forlate Kina i år.

Regimet gjør det stadig vanskeligere for kineserne å forlate landet

Etter Russland er dette den nest største anslåtte utstrømmingen av eiendeler og personer fra et land. “Det store spørsmålet Kinas rike står overfor er om president Xi Jinpings regjering vil la dem gå,” kommenterte Bloomberg.

De fleste velstående mennesker emigrerer fra Russland i år, naturlig nok for å beskytte sine utenlandske investeringer.

Regimet gjør det ikke lett for innbyggerne å forlate landet. «Immigrasjonsadvokater sier at flyttingen har blitt vanskeligere de siste månedene ettersom passbehandlingstiden har økt og dokumentkravene har økt. Det har også blitt vanskeligere å overføre store pengesummer ut av Kina.» Kineserne har kun lov til å veksle 50 000 yuan (7244 euro) til utenlandsk valuta. Rikere mennesker har funnet måter rundt denne regelen, men det sies å bli stadig vanskeligere.

Advertisements

Spenningen mellom de rike og partiet vokser

Spenninger mellom velstående kinesere og det regjerende kommunistpartiet kan snart bryte ut. Forholdet har vært anstrengt siden president Xi Jinpings kampanje for «felles velstand». Selve bakgrunnen er trolig: Kina har blitt stadig mer autoritært under president Xi Jinping. Derfor flykter stadig flere mennesker og penger, i Russland er det annerledes, der handler det om å beskytte sine utenlandske investeringer og unslippe sanksjoner.

Hjerneflukt av mennesker og kapital er «en klar kostnad for den kinesiske økonomien», sa Nick Thomas, førsteamanuensis ved City University of Hong Kong, til Bloomberg. En annen ledetråd til den nåværende følelsen er et innlegg fra den Shanghai-baserte milliardæren Huang Yimeng som gikk viralt på sosiale medier. I den kunngjorde han til sine ansatte at han ønsket å flytte fra Kina med familien.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Advertisements
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Den indiske opposisjonen gjør USAs bud ved å slå krigens trommer mot Kina
Next post 50 milliarder euro: Zelenskyj’s rådgiver innrømmer Ukrainas rekordhøye underskudd
%d bloggers like this: