Slik nøytraliserer du NAFO-troll

Read Time:7 Minute, 16 Second

Det som gjør denne modusen operandi så morsom er at “NAFO” mottok deres avatar etter å ha donert til “Georgian Legion”, så en NATO-støttet leiesoldatgruppe har ironisk nok laget de samme bildene som igjen vil bli utnyttet til å forsterke såkalte ” russisk propaganda» via deres giveres utilsiktede utløsning av algoritmen for dette formål.

Vestens anti-russiske informasjonskrigføringskampanje har nylig desentralisert fra sin tidligere avhengighet av det USA-ledede Mainstream Media (MSM) til et nettverk av troll som beskriver seg selv som “NAFO”, eller den såkalte “North Atlantic Fellas Organization”. De bruker alle en eller annen variant av en tegneseriehund i avataren sin som ble laget for de av “Georgian Legion”, en av de mange leiesoldatgruppene som opererer utenfor Ukraina, i bytte mot donasjoner. Vice skrev om dem tidligere denne måneden i et forsøk på å presentere dem som moderne helter for angivelig å “kjempe mot russiske troll”, selv om de bokstavelig talt er ordbokdefinisjonen av troll selv.

Deres modus operandi er å sverme tweets og innlegg hvis budskap motsier deres tolkning av den ukrainske konflikten med spam som påstår at brukeren er en “russisk propagandist” og andre uprovoserte ad hominem-angrep. Hensikten er flere: kapre respektfulle samtaler under den målrettede tweeten eller innlegget; manipulere publikum til å tro at målets kontrapunkter er illegitime bare fordi de svarer på noen med avataren til en tegneseriehund; og til slutt presse målet gjennom hyperaggressiv mobbing til å endre deres syn eller selvsensurere. “NAFO”-medlemmers selvgratulerende trolling under den målrettede tråden er også ment å forsterke deres psykologiske angrep.

Advertisements

Dere har alle sett de i kommentarfeltet, i Norge er de fleste bare nyttige idioter for denne propaganda trollingen, de har plukket den opp ubevisst, ord som Putler, Hitler sammenligninger, sovjetbemerkninger og annet hatefullt innhold.

Et eksempel fra Trollene..

De som har funnet seg selv tilfeldig utsatt for dette nye vestlige trollnettverket kan bli irritert, men de burde vite at dette problemet faktisk kan nøytraliseres og faktisk gjøres om til en stor ressurs for sosiale medier og for kontoen deres. Så lenge man fokuserer mest på å dele synspunktene sine med flest mulig mennesker, spesielt hvis kontoen deres er skyggeblokkert, slik mange sine profiler angivelig er fra anekdotisk erfaring, og ikke er opptatt av å holde detaljerte diskusjoner under trådene deres, så vil det følgende hjelpe dem å snu tabellene om “NAFO” på måter som vil rase og sannsynligvis til og med demoralisere medlemmene.

Som forfatteren forklarte i sin ” Alt-Media Awareness Message: How To Make Psycho Troll Stalkers Promote Your Work ” fra april, forsterker Twitters algoritme tweets med mye engasjement, spesielt mellom “asymmetriske kontoer” (de med vidt forskjellige antall følgere) og hvis det er gifs og/eller bilder, Facebookhar gjort det lenge. Dette betyr at troll, enten det er «NAFO» eller hvem som helst andre, utilsiktet forsterker det samme innholdet som de prøver å undertrykke gjennom trollingen ved å trigge algoritmen for å fremme det i andres feeder. Vice hevder at “en av hovedreglene for posting” er å aldri svare på troll, men dette maksimerer faktisk algoritmeforsterkning og bør derfor oppmuntres. Dere har kanskje sett politikeren gjøre dette aktivt og lurt på hvorfor jeg gidder.

Av den grunn er akkurat det samme som «NAFO» lever av for å presse målet deres – å fremprovosere et direkte svar fra de som de så nådeløst kan håne i et forsøk på å presse personen til å endre eller selvsensurere deres synspunkter – ironisk nok hva gjør deres informasjonskrigføringsoperasjoner så kontraproduktive ved utilsiktet å forsterke det samme innholdet. Dette trollnettverkets aktiviteter, som utgjør Live Action Role Playing (LARPing) en visstnok meningsfull deltakelse i den ukrainske konflikten (som bare eksisterer i deres sinn siden angrepene deres ikke påvirker noe knyttet til hendelsesforløpet), de ender dermed opp med å øke større bevissthet om det målrettede innholdet som deles.

Enten det er et innlegg fra en større konto eller en relativt obskur en (som begge sannsynligvis er skyggeblokkert på grunn av at deres tweets eller innlegg motsier MSM-fortellingen), ville det sannsynligvis bare ha sirkulert mellom et antall begrensede personer som allerede mest sannsynlig deler de samme synspunktene hadde ikke «NAFO» blandet seg inn. I stedet sprer dette trollnettverket ubevisst det målrettede budskapet utover dets “ekkokammer” ved å trigge algoritmen til å forsterke de inn i andres feeder, inkludert de som vanligvis ikke vil bli utsatt for det. Dette nøytraliserer i sin tur skyggeblokken og maksimerer antallet personer som ser på det innholdet.

“NAFO” kan derfor manipuleres til en informasjonsressurs så lenge målet har nok selvtillit til ikke å la det nettverkets trolling påvirke deres synspunkter. For å få så mye utbytte av dette som mulig, oppfordres målet til å trolle tilbake mot trollene, ikke bare gjennom den måten de mener er mest morsom, men spesifikt gjennom følgende metode som er designet for å provosere de til å engasjere seg i tweeten eller innleggene så mye som mulig (og dermed forsterke den ytterligere algoritmisk). “NAFO”-medlemmer bruker som standard hatefulle kommentarer med få setninger og de bør alltid bes ares med åpenlyse og enkle fakta, så mye som mulig, så lenge som mulig, still gjerne enkle spørsmål som trigger responssenteret i hjernen og som trigger ønsket om å svare.

Målrettede individer kan deretter vri kniven ved å dele forfatterens tidligere hyperlenkede analyse for å gni den inn i “NAFOs” ansikt at de egentlig bare har blitt manipulert hele tiden til utilsiktet å forsterke det samme innholdet som deres trolling i utgangspunktet forsøkte å undertrykke. Siden den opprinnelige nettadressen er sensurert av Facebook og Twitter, bør de dele dens republisering av et ikke-sensurert nettsted som for eksempel Politikeren.

Advertisements

Å gjøre det vil provosere «NAFO» til et vanvittig raseri, og de samme menneskene (noen av dem kan være, ordspill ment, «furries») vil nesten helt sikkert spamme den målrettede tweeten med obsessiv iver siden deres egoer ikke vil la dem stoppe til tross for de vet nå at dette er fullstendig kontraproduktivt for deres uttalte “sak”.

Akkurat som dyrene som disse LARPerne utgir seg for å være, kan de manipuleres som bokstavelige hunder til å gjøre mesterens bud, som i dette tilfellet er det målrettede individet som ganske enkelt delte et multipolar verdensbilde om hva det måtte være. Om det, å dele den ikke-sensurerte lenken til den forrige hyperlenkede analysen er en annen utmerket måte å komme under huden på de når de allerede er rasende over den tidligere foreslåtte sekvensen av spørsmål. Det er fordi det miskrediterer deres utsmak at dette verdensbildet er såkalt “russisk propaganda” og også drar fordel av den algoritmiske forsterkningen som de selv utløste for å promotere det faktasjekkende stykket så mye som mulig for nye publikummere.

Enkelt sagt, “NAFO” oppfører seg nysgjerrig veldig likt hundene de utgir seg for å være, noe som gjør dem lett manipulerbare og betyr at målrettede individer kan gjøre dem om til sine egne “ubetalte PR-praktikanter” med liten innsats. De som eksperimenterer med de foreslåtte midlene vil sannsynligvis finne ut at “NAFO” er blant de største ressursene noensinne for å utvide antall visninger, spesielt hvis de mistenker at kontoen deres er skyggeblokkert og at visninger dermed blir kunstig begrenset. “NAFO” vil gjøre det mulig for en å bryte gjennom disse restriksjonene uten å måtte gjøre mye annet enn å gjøre narr av de.

Det som gjør denne modusen operandi så morsom er at “NAFO” mottok deres avatar etter å ha donert til “Georgian Legion”, så en NATO-støttet leiesoldatgruppe har ironisk nok laget de samme bildene som igjen vil bli utnyttet til å forsterke såkalte ” russisk propaganda» via deres giveres utilsiktede utløsning av algoritmen for dette formål. Aldri kunne dette trollnettverkets medlemmer ha tålt at deres selvinnstilte «korstog for å redde Ukraina» (som i realiteten ikke endrer noe når det gjelder konfliktens dynamikk på bakken).

Lærdommen er at sosiale medier er rigget mot troll uansett hvem de er. Uprovoserte angrep tjener bare til å algoritmisk forsterke det samme innholdet som de aggressivt prøver å undertrykke. Det er akkurat slik disse plattformene er satt opp. Likevel vil “NAFO” sannsynligvis aldri lære denne leksjonen siden medlemmene er LARPere som lever stedfortreder gjennom cyberspace og deres lille alternative virkelighet som de har konstruert gjennom relaterte tegneseriehund-memer og i sine lukkede ekkokamre. I deres sinn «gjør de en meningsfull forskjell for å hjelpe Ukraina», men sannheten er at de faktisk hjelper Russland ved å frigjøre skyggeblokkerte kontoer og maksimalt spre budskapet deres på sosiale medier.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Advertisements
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Macron sier: Frankrike må gå inn i “krigsøkonomi”
Next post Dramaet rundt Gazprom fortsetter: nå strømmer bare 20 prosent av gassen til Tyskland
%d bloggers like this: