Dramaet rundt Gazprom fortsetter: nå strømmer bare 20 prosent av gassen til Tyskland

Read Time:2 Minute, 10 Second

Det er ingen ende på frykten for Gazproms gassforsyninger. Som det russiske konsernet nå har annonsert, vil naturgasseksporten gjennom den viktige Nord Stream 1-rørledningen til Tyskland falle til rundt en femtedel av rørledningens kapasitet.

Alle som trodde at turbinen som nå er levert og reparert fra Canada vil være tilbake til «business as usual», vil få en lekse. Etter at Moskva kuttet leveransene via Nord Stream 1 til 40 prosent i juni på grunn av en manglende turbin, reduseres de nå til bare 20 prosent. Det kunngjorde det russiske gasselskapet Gazprom mandag via sin Telegram-kanal.

Russlands uuttalte budskap virker klart: de som ikke er føyelige, men viser seg å være sta vil få mindre gass. Russlands naboland har vært i stand til å synge en sang om denne politikken i flere tiår. Opplevelsen er ny for Europa. I flere tiår kunne kontinentet se frem til pålitelige og billige forsyninger fra Russland – men det er over nå.

Det russiske gassselskapet Gazprom reduserer dermed leveransene ytterligere gjennom Østersjørørledningen Nord Stream 1. 20 prosent eller 33 millioner kubikkmeter gass vil strømme gjennom den viktigste forsyningsrørledningen til Tyskland hver dag. Offisiell årsak: reparasjon av en annen turbin.

Gazprom misfornøyd til tross for Canadisk turbin

Det russiske energiselskapet hadde tidligere kunngjort at, til tross for dokumentene som fulgte med turbinen som ble returnert fra Canada, ser det fortsatt risiko for installasjonen i Nord Stream 1-rørledningen Å unnlate å løse risikoer og stille flere spørsmål,” kunngjorde selskapet på sin Telegram-kanal på Mandag.

Gazprom krever at turbinen fjernes fra rammen av Canadiske sanksjoner. Dette må også dokumenteres, ellers representerer operasjonen en betydelig risiko for sanksjoner, sa selskapet. I tillegg gjenstår det spørsmål om sanksjonene fra EU og Storbritannia, som er viktige for levering av denne turbinen og reparasjon av andre enheter i Østersjørørledningen.

Berlin ønsket å ta bort påskuddet for forsyningskutt fra Kreml

Moskva hadde redusert leveransene via Nord Stream 1 til 40 prosent i juni, med henvisning til den manglende turbinen, som ble reparert i Canada, men som først ikke ble returnert til Russland på grunn av sanksjonene. På forespørsel fra Berlin overleverte Ottawa deretter maskinen til Tyskland. Den tyske føderale regjeringen ønsker å ta fra Kreml en unnskyldning for forsyningskutt. Russlands president Vladimir Putin truet imidlertid nylig med nye kutt, med henvisning til behovet for å reparere flere turbiner.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikeren leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Slik nøytraliserer du NAFO-troll
Next post Noam Chomsky: “Vi lever i en slags totalitær kultur som aldri har eksistert i min levetid.”
%d bloggers like this: