Ungarns Viktor Orban krever ny strategi i stedet for mislykkede sanksjoner mot Russland

Read Time:2 Minute, 37 Second

Ungarns statsminister Viktor Orban sier europeiske regjeringer smuldrer «som dominobrikker» i møte med Russland og ber EU (EU) slutte å ta parti i krigen i Ukraina. I en tale i Romania lørdag oppfordret Orban Vesten til å slutte å bevæpne Ukraina og i stedet arbeide for en fredsløsning.

” Vi trenger en ny strategi som bør fokusere på fredssamtaler og utarbeide et godt fredsforslag…i stedet for å vinne krigen,” sa statsministeren, som rapportert av Reuters og andre medier.

Orban forklarte at Vestens strategi i Ukraina, inkludert økonomiske sanksjoner mot Russland og levering av militærhjelp, har mislyktes. Han sa at sanksjonene som ble innført av EU, USA, Canada og deres allierte ikke svekket Moskva, men i stedet skapte ustabilitet i Europa.

” Det er ikke EUs jobb å ta parti i denne konflikten, men å mekle mellom de to sidene” for å støtte forhandlingene.

Han bemerket at Ukraina ikke kan vinne krigen med Russland, selv med vestlig støtte.

Han sa i sin tale at den vestlige strategien overfor Ukraina er bygget på fire pilarer: at Ukraina kan vinne en krig mot Russland med NATO-våpen, at sanksjoner vil svekke Russland og destabilisere dets lederskap, at sanksjoner vil skade Russland mer enn Europa og at verden ville stille seg bak Europa.

Orban sa at denne strategien har mislyktes ettersom regjeringer i Europa kollapser «som dominobrikker», energiprisene har skutt i været og en ny strategi er nå nødvendig.

” Vi er i en bil med alle fire dekkene sprengt: det er helt klart at krigen ikke kan vinnes på denne måten, ” sa Orban.

Siden operasjonen startet, har USA og dets europeiske allierte sendt våpen til en verdi av milliarder av dollar til Ukraina og innført bølger av enestående sanksjoner – inkludert gass-embargoer – mot Moskva, til tross for Russlands gjentatte advarsler om at en slik vestlig våpenflod kan få slutt på krigen ville bare forlenge.

Orban hadde tidligere sagt at Ungarn ikke var villig til å støtte EU-embargoer eller restriksjoner på russisk gassimport, da det ville undergrave Ungarns økonomi, som er 85 % avhengig av russisk gassimport.

Orban sa at hele Europa nå er truet av en økonomisk resesjon, som også setter landets økonomi i fare. Den ungarske statsministeren gjorde det klart at det ikke var sjanse for fredssamtaler mellom Russland og Ukraina.

“Siden Russland ønsker sikkerhetsgarantier, kan denne krigen bare avsluttes gjennom fredssamtaler mellom Russland og Amerika, ” la han til.

Før krigen hadde Moskva offisielt krevd en garanti fra Washington og NATO som inkluderte et løfte om at den USA-ledede militæralliansen ville stanse all militær aktivitet i Øst-Europa og Ukraina og at Ukraina aldri ville bli med i NATO.

Orbans fornuftige holdning med å motsette seg tøffere sanksjoner mot Russland og til og med fremme tettere bånd med Russland, samt å forby direkte våpensalg til Ukraina via Ungarn, setter ham i strid med de fleste andre EU- og NATO-medlemmer.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post USAs analytiker lamslått av Europas økonomiske selvmord
Next post New Zealand har flere Covid-dødsfall enn noen gang
%d bloggers like this: