Er regjeringen den nye guden? – Totalitarismens religion

Read Time:1 Minute, 52 Second

I denne videoen vil vi undersøke totalitarismens religiøse natur i erkjennelse av at vi må kjenne vår fiende for å beseire den. Staten tar Guds plass. De sosialistiske diktaturene er religioner, og statsslaveri er en form for tilbedelse, det skrev Carl Jung for ikke så lenge siden. i sin bok “Det uoppdagede selvet”.

Siden totalitarismens fødsel på 1900-tallet har det blitt skrevet mye om denne formen for styre, og millioner har lest George Orwells skildring av den i den klassiske romanen 1984.

Men det som ofte blir oversett er at totalitarisme er mer enn bare et politisk system. Det er en fanatisk religion, og denne religionen sprer seg over hele kloden med en voldsomhet som ikke er sett siden midten av 1900-tallet.

I denne videoen vil skaperen av ‘The Academy of Ideas’ undersøke totalitarismens religiøse natur i erkjennelse av at vi må kjenne vår fiende hvis vi skal beseire den.

Advertisements

Totalitarisme er en religion som aldri oppnår det den lover. Det skaper et helvete på jorden, der mange blir ofret til statens Gud, men ingen blir levert inn i den modige nye verdenen som ble lovet, skrev Hannah Ahrendt.

Jo mer makt staten tildeles, jo mer korrupte blir individene som driver statsmaskineriet og jo mer går verden over i kaos, sier ‘The Academy of Ideas’.

Totalitarisme må unngås for enhver pris. Men dessverre ser denne religionen en moderne vekkelse. Politikere og andre i globale maktposisjoner er vokale om deres ønske om å “remake”, “rebuilde” eller “tilbakestille” verden.

Og massene forventes å adlyde og elske det nye samfunnet påtvunget dem. Hvis lydighet ikke kommer frivillig, blir makt brukt med en alarmerende frekvens.

I disse tider med tyranni, konkluderer Akademiet, står vi hver overfor et valg. Godta statens falske guder og la de totalitære lede oss inn i det Aleksandr Solsjenitsyn kalte landet med lukkede muligheter. Eller motstå. Det er bare ett valg: å ta tidens oppgave.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Advertisements
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Polen ønsker å leie tyske atomkraftverk – av sinne på Berlins energipolitikk
Next post Nesten halvparten av vanlige journalister stiller spørsmål ved objektiv rapportering
%d bloggers like this: